sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Ystävänpäiväsukat ja minilomanen

Pitkästä aikaa minäkin osallistuin kimppaneulontaan. Kun kaikki muutkin. Niina Laitisen Ystävänpäiväsukat 2017 saivat hurahtamaan. Langaksi valikoitui lempparini teeteen Tundra. Sattuneista syistä Tundran jämänöttösiä on kertynyt säkillinen ja ajattelin niitä hukata kirjoneuleeseen.
Puikkoina oli Knit Picksin 3,25 mm. Jo parin päivän jälkeen huomasin, että oli järkevää tehdä molemmat sukat samaan aikaan - muuten olis jääny toinen sukka tekemättä. Teräosan neuloin 3 mm puikoilla.
Koukuttavaahan se taas oli. Kun aamuisin avasin silmät, niin PING - olin heti hereillä kun muistin, että kuudelta on ilmestynyt uusin vihje. Yleensä ykkössukkaa neuloin aamulla ennen töihin lähtöä ja kakkosta illalla ennen nukkumaan menoa. Pari unetonta yötäkin sai ihan mukavan päätöksen kun puoli kuudelta saatoin nousta jo ylös, laittaa kaffet tippumaan ja heti kuudelta olin sohvalla puikot valmiina päivän kirjoneulepätkää odottamassa!
Ystissukissa kävi samalla tavalla kun Nurmilintu-huivissa. Mun mielestä kaikkien muiden tekemät on paljon kauniimpia... Tällä kerralla Karvisenkaan ei tarvii antaa suorasukaisia kommenttejaan. Olen itsekin sitä mieltä et hiukan liian levottomat mun makuuni... Ja jopa kuvausta varten pitkiä kinttujaan lainanneelle Idalle aika isot. No saan syyttää itseäni - lanka ja puikot oli liian paksuja. Ohjainta en käyttänyt ja dominansseille annoin piut paut.

Jo puolivälissä projektia alkoi kyllästyttämään. Saattaa mennä taas muutama tovi, ennenkuin osallistun seuraavaan kimppaneulontaan. Lankaa kului 245 g ja tuntuu siltä, ettei jämänöttöset vähentyneet yhtään. Valkoista on jäljellä aiempaa vähemmän, mutta pinkkiä ja harmaata enemmän...
Vitsailin jossain vaiheessa juhlivani viiskymppisiäni koko vuoden. Ja niinhän tässä on käynytkin... Sain veljeni perheeltä lahjakortin ja puolivälissä viikkoa vietimme ihanan hemmotteluvuorokauden Naantalin kylpylässä. Minilomanen alkoi - kuinkas muuten - skumpalla!
Huoneesta oli näkymä kohti Naantalia. Siellähän paistaa aina aurinko. Pitkään emme huoneessa viettäneet vaan lähdimme tutustumaan paikkaan.
Kylmänä pakkaspäivänä ihailtiin maisemia lämpimästi sisätiloista...

Altaissa vietettiin monta tuntia. Tällaiselle vesipedolle se oli luksusta ja otin vesielämästä kaiken irti! Oli sitä suihkua ja tätä poretta ja saunaa höyryllä ja ilman. Porealtaiden lämmöstä pulahdettiin välillä ulkoaltaaseen. Olin vinkeä tunne pulikoida lähes 30 asteisessa vedessä kun ulkona oli 13 asetta pakkasta. Välillä nautittiin virvokkeet allasbaarissa. Altailla viihdyttiin pimeän tuloon asti ja vielä viimeksi käytiin ulkoaltaassa romanttisella kuutamouinnilla...
Illallinen nautittiin pitkän kaavan mukaan Thai Gardenissa. Ruoka oli herkullista ja palvelu hyvää. Tähän aikaan vuodesta kylpylässä oli hyvin tilaa eikä juurikaan mitään iltaohjelmaa. Aulabaarissa kuunneltiin hetki pianistia ja nautittiin lasilliset. Jo yhdeltätoista oltiin umpiväsyneinä peiton alla huoneessamme. Aamiaisen jälkeen ehdittiin vielä altaille. Oli aikas mahtavaa pulahtaa uimaan kun tuntui siltä että koko kylpylä oli käytössä vain minua varten! Yhden hoidon jälkeen "noutaja" saapui ja ihanan rentouttava lomasemme oli ohi.

Tassukin olisi voinut päästä mukaan, mutta kuka kissa nyt haluaisi kylpylään? Oikeasti Tassu on sitä mieltä, että me voitais käydä jossain useamminkin... Sillä oli paljon hauskempaa kuin tavallisena arkipäviänä. Lähtöpäivänä oltiin kotona pitkälle puolille päivin ja illalla Mummi tuli pariksi tunniksi leikkimään ja antamaan herkkuja. Sama juttu aamulla. Mummi ja Pappa kiiruhtivat heti aamupuuronsa jälkeen Tassun kanssa leikkimään. Kun me iltapäivällä tultiin kotiin, niin katti ei viitsinyt edes tulla moikkaamaan. Mökötti vaan saunan lauteilla ja ilme kertoi et menkää takas sinne mistä tulittekin. Myöhemmin illalla mekin saatiin sentään hiukan rapsuttaa leuan alta...

4 kommenttia:

  1. Kiva sunnuntaiaamu blogia selaten, lämpimän näköiset sukat ja ihana kisuliini. Täältä välimereltä hupaista katsella jäistä maisemaa, kun oma kilpikonna puutarhassa alkaa jo lontia aurinkoiselle muurin kupeelle. Teeteen käsityö linkki otettiin heti talteen. Terveisin irmeli

    VastaaPoista
  2. Sukat ovat nätit! Lomat tulevat aina tarpeeseen.

    VastaaPoista
  3. Kiva lomanen teillä on ollutkin. Hienoa kun pääsee välillä ihan irti ja rentoutumaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!