tiistai 31. tammikuuta 2017

Sukkia pienille ja isoille tassuille

Viime viikolla meillä teetee-puodeissa vietettiin vauvaneuleviikkoa. Helmi-vauvalankaan oli just tullu kahdeksan uutta väriä ja teeteen Neulelehden 1/2017 painettukin versio viimein saapui puotiin. Neulelehdestä kiva tossumalli päätyi puikoille:
Lanka siis teetee Helmi, menekki sen verran, että kahdesta kerästä saa useamman parin. Puikot 2,5 mm.

Asiakas haki perinteistä vauvantossumallia. Kun se lopulta löytyi, niin hän totesi pääsevänsä paljon helpommalla jos minä teen tossukat (tää on sit salaisuus).
Ohje jostain 90-luvun loppupuolelta olevasta pikkuisesta vauvalehdestä. Jotain 15 vuotta sitten tein näitä ihan liukuhihnalta, mutta tällä kertaa vähän tökki. Olisko ollut iloisenharmaa väri vai pitkä tauko? Ainakaan langassa ei ollut vikaa - maailmankaikkeuden pehmeintä ja ihaninta merinoa Adriafilin Primulaa. menekki 26 g puikoilla 3 mm.

Suomi 100 -juhlavuosi on saanut aikaan valtavan määrän eri tapahtumia ja keräyksiä. Villasukkakeräys juhlavuotena syntyneille innosti äidin tikuttamaan pikkuruisia sukkia Tyksin synnärille:
Näissä lankana teetee Pallas. Äidin puikoilta on lisäksi tupsahtanut pari paria junasukkia ja kolmannet kivat suomisukat on taas puikoilla. Salolaiset varmaan jo tietää, että Anjalinille voi tuoda juhlavuotena Tyksissä syntyneille vauvoille sukkia kuten myös sytomyssyjä Ystävänpäivän Tyks Sytomyssykeräykseen.

Hiukan eri kalibeeria on ollut omilla puikoilla. Teemana edelleen Suomi 100 ja kiitollisuus omasta itsenäisestä maasta:
Salon Seudun Sotaveteraaneille veteraanisukat. Lankana A.Kivi 122 g ja pukot 3,5 mm. Koko 46-47.  Kun kerran tähän lankaan lähdin tutustumaan niin teinpä sen sitten suurimmalla koolla :) Olihan se karkeaa ja kovaa, mutta varmaan ihan kelpo lankaa sukkiin. Hämmästelin ensin ohjeen lyhyttä vartta ja kahdelle puikolle luotuja silmukoita, mutta onhan tuo helpompi pukea kuin pitkävartinen.

Facen Ystävänpäiväsukat 2017 on puikoilla teetee Tundrasta. Iltaisin kirjoneuleenpätkä aiheuttaa hikeä, kyyneleitä ja kiroilua. Kun Niina Laitisen vihje tulee aamukuudelta niin silloin sujuu. Ihan on innostavaa nousta herätyskellon soidessa kun tietää seuraavan vihjeen olevan jo ilmassa!

Tosi hyvän mielen sain lauantaina töistä kotiin palatessa. Kännykkään sain terveiset Atusta ja kuvaviestin:

Kolme jalkaa ja kolmet mun tekemät joululahjasukat <3 Kiva tikutella ohuttakin lankaa kun tietää sukkien olevan käytössä ja mieleiset! Otaksun kuvassa olevan veljeni, veljen pojan ja vävyn räpylät.

Joojoo - Karvisen ei tartte kommentoida. Eiks se nii oo et suutarin lapsil ei oo kenkiä eikä lankakauppiaan poikaystävällä villasukkia? Kyllä ne sukat on tulossa - viimeistään synttärilahjaks.
Keltaruusuilla alkavaan helmikuuhun!

3 kommenttia:

 1. Nyt juhlavuonna on näitä keräyksiä jokaisen neulovan makuun. Minä valitsin myös veteraanisukat edesmenneen isäni muistoksi.

  VastaaPoista
 2. Kiva malli tämäteeteen lehden vauvasukkamalli, mutta toteutustapaa minun piti hioukan muunnella, kun inhoan yli kaiken sitä saumojen ompelua. Siksipä muunsin ohjeen pyöröneuleelle ja yhdet olen jo tehnyt sillä. Kunhan ystävämpäivä on ohi, niin sitten taas lisää vauvasukkia. :) Minäkin muuten aina ilahdun, kun joku viitsii lähettää kuvan käyttöön päässeeistä tekemistäni suksista/lapasista tms.
  Keltaiset ruusut kuin aurinko! <3

  VastaaPoista
 3. Voi että mitä suloisuuksia nuo pikkuiset sukat ja tossut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!