keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Hömppää ja vähän asiaakin

Kenellä on tapana puuhastella sitä ja tätä olevinaan tärkeää silloin, kun pitäis tarttua johonkin oikeasti isoon työhön? Mulla ainakin. Pitäis aloittaa yksi isompi projekti. Eihän sillä kiirekään ole. Olen luvannut sen valmiiksi silloin kun jäät lähtee. Jäät on jo tulleet - kuulin äsken, että saaressa on käyty jäätä pitkin. Kuulin myös, että kaikki on mökillä kunnossa myrskyjen jälkeen. Kiitos Tassun kummisedälle, joka soitteli.

Perheen prinsessa täytti jo kuusi! Tytteli oli vailla uutta tuubihuivia. Joulun alla moni innostui neulomaan suloisen pehmoisesta Touch-langasta yhden illan kaulureita pukinkonttiin. Kuusivuotias on ihan Frozen-fani ja Touchissa on yks väri mun mielestä NIIN Frozen, että päätin neuloa pikkutuubin siitä.
Muutama purkukierros, ennekuin onnistuin tekemään tarpeeksi kapoisen. Ensin tein pyörönä 100 silmukalla sileää. Oli ihan tyhmä köysi. Sitten tein tasona 20 silmukalla. Tuli liian leveä pienelle. Lopulta 11 silmukkaa, puikoilla 8 ainaoikeaa n. 90 cm ja päät yhteen.

Sunnuntaina oli kakkukahvit Naantalissa. Ilmeestä päätellen tuubi kelpasi...
Mukavaa oli kekkereillä. Mun mielestäni nykypentujen lelut on ihan mahtavan kivoja! Nukkekoti sai uudet asukkaat ja sisustusta. Olin ihan ihmeissäni kun nukkekodin hellassakin oli valo! Luulin, että uunissa paistui mokkapaloja, mutta sain oleksäihäntyhmä-katseen osakseni ja mua valistettiin ettei siellä uunissa mitään oo!
Kaikkein eniten innostuin pikkumiehen moottorisahasta! Kuikas muuten... Se oli ihan ku oikea. Siis bensakorkit, ketjunkiristyssysteemit ja hätäkatkaisimet ja kaikki! Kuulemma sillä ei kuitenkaan saa puuta nurin, joten jätin haaveet sikseen. Sunnuntaista lähtien tämän kasarinuoren korvamatona on ollut Maukka Perusjätkän Säpinää... Säpinä lienee ihan passeli nimitys myös lapsiperheen arkeen. Kaikista kivoista leluista huolimatta yritin todistella, että olisin tosi epäsopiva lapsenvahdiksi!

Just ennen kemuihin lähtöä tuli mieleen, että mehän mennään uuteen kotiin eikä mitään tuliaista! Muistelin pariskunnan vihkiäisissä kakunleikkuun jälkeen sulhasen tokaisseen morsiammelle et sä saat sit sen tiskirätin... Siispä äkkiä bambua puikoille:
Purkulangasta tehty tiskirätti ei oo kovin nätti, mutta eiköhän se tasoitu kun sitä muutaman kerran käyttää. Kolmosen puikoilla, menekki jotain alle 20 g lanka teetee Bamboo&co (= Susukielellä bambu ja kumppani). Neulos ainaoikeaa ja tunturineuletta.
Purkulangasta? Siisi ihan totta - minä olen purkanut (melkein) kokonaisen mekon! Tein pari vuotta sitten ittelleni messuille mekon teeteen Bamboo&co-langasta. On sitä käytetty varmaan sen yhden kerran. Tai kaks. Kirkuvansininen kokomekko mammutipuolikkaan kokoisen mimmin kurvien peittona ei ollu kovin nätti. Sitäpaitsi kolttu venyi joka kerta ainakin viis senttiä kun sitä päälleni sovitin.
Ei se hukkaan mennyt työmäärä kovin pahasti harmistuttanut, mutta melkein puoli kiloa ihan mainiota sytomyssylankaa! Jo monta vuotta olen pohtinut, et kenet lahjoisin purkamaan mekon ja muuntamaan sen langat sytomyssyiksi. Lopulta päätin tehdä sen ihan itte. Onneksi viime viikolla oli Salon seudun kädentaitajien ilta Ihme&Kummassa ja sain vielä purkuapuakin. Tiskirätin lisäksi purkulangasta on syntynyt jo yksi sytomyssy:
Siis tuo sininen. Kaksinkertaisella langalla kolmepuolikkailla puikoilla. Raitamyssy on samaa teeteen bambu ja kumppania yksinkertaisena 2,5 mm puikoilla. Kolmaskin myssy on tulossa. Oma tavoitteeni Tyks Ystävänpäivän sytomyssykeräykseen on myssy/viikko.

Matleena blogissaan pohti jämälankojen soveltuvuutta sytomyssyihin ja minä lukiessani mietin et onko soveliasta käyttää purkulankaa... Itse olen sitä mieltä, että jokainen tekee niinkuin tahtoo ja varmasti kaikille myssyille löytyy käyttäjä - ikävä kyllä. Tärkeää on lämmin ajatus ja se, että myssyn materiaali ei pistele eikä kutita arkaa ja hiuksetonta päänahkaa. Bambu, puuvilla ja merinovillat ovat sopivia. Samoin värit - joku haluaa hillityn ja joku tykkää värikkäistä. Makuja on yhtä monta kuin meitä ihmisiäkin.

Ja edelleen se iso projekti kummittelee mielessä ja odottaa aloittamistaan. Pyhät on ohi ja kaikki arjen kivat jutut taas alkaneet. Eilen oltiin vuoden ensimmäisessä Neulomakerhossa Kakskertatalolla. Seuran tapahtumissa on ollut myynnissä 2x-sukkia, joita me neulomakerholaiset ollaan tikuteltu. Joku viime syksyllä kertoi jokun kaivanneen lasten kakskertasukkia. Pallaksen uusien raikkaiden punaisen ja keltaisen myötä minunhan oli pakko tehdä prototyyppi....

Luulen, että ehdotukseni kelpasi. Lankana teetee pallas, menekki 62 g ja koko 28-29.

En minä vieläkään ole tarttunut siihen isoon mörköön. Anelmaiset on kantapäässä ja Karviselle ohuet villikset Stepistä aloitettuna. Ihan kohta on pakko alkaa, sillä jäät lähtee varmaan ihan koht!

Joo ja mikä se blogijuttu olis ilman Tassua? Viime sunnuntain päiväkävely. Kissa kyllä muistaa missä koti on vaikka enää ei ole kulkua parvekkeelta...

3 kommenttia:

 1. Moi, sininen bambu&co myssy on MalliSari. Ohje löytyy fb-ryhmästä Sytomyssykampanja Tyksiin tai linkki mun blogista
  http://piiku.blogspot.fi
  Vai ei purkulangoista. Miksei, jos puhtaita ja hoidettu siistiksi.

  VastaaPoista
 2. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty ja siinä suunnitellessa voi tehdä samalla pienempiä töitä ;)Kauluri näyttää niin ihanan pehmoiselta. Hyvin olet ajantasalla, kun tiesit, että nyt pitää olla Frozen-malleja.

  VastaaPoista
 3. Niinhän se tahtoo olla, jos on iso homma, niin sitä siirtää. Pitäisi tehdä vähän pienemmissä osissa kai. Onneksi on kumma kirittäjä--deadline. Ilman sitä monet jäisi kesken.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!