lauantai 7. tammikuuta 2017

Sytomyssyjä ystävänpäiväksi Tyksiin

Taas on SE aika vuodesta. Ystävänpäivä lähestyy ja jo kahdeksatta kertaa kerätään sytomyssyjä Tyksin syöpäpotilaille.

Vuoden enimmäinen valmistunut käsityöni oli tietenkin sytomyssy:
Malli on myssykeräysten äidin eli Matleenan Tuija, lankana jotain tuntematonta puuvillaa, puikot 3 mm 50 cm Addin bambupyöröt ja menekki vajaa kerä. Langan lahjoitti keräykseen Tekstiiliteollisuus Oy. Samaa lankaa on myssykeräykseen osallistuville tarjolla Salon Kirjaston Novellikoukkuillassa. (en tiedä seuraavaa päivää, mut tammikuussa ihan varmasti).

Matleenan blogista löytyy kattavasti tietoa sytomyssyistä, niihin käytettävistä materiaaleista ja paljon hyviä ohjeita sekä virkattuihin että neulottuihin myssyihin. Jos sytomyssyily on uusi asia, niin luethan tarkasti. Etenkin materiaaleista.

Neulefriikki Piikun blogista löydät täsmätietoa Tyksin kampanjasta.
Kuulin yhtenä päivänä radiosta, että erilaisia Suomi 100 vuotta -kampanjoita on perustettu yli kolme tuhatta! Blogeissa ja facebook-ryhmissä olen törmännyt ainakin veteraanisukkiin ja vastasyntyneiden sinivalkoisiin. Toivotaan kuitenkin, että tähänkin keräykseen riittä puhtia. Tarve on jatkuva. Kun ennen joulua vein puotiin syksyn aikana tuodut myssyt ja sukat Tyksin syöpäpolille, niin siellä myssykori oli ihan tyhjillään.
Pidetäänhän yhdessä huolta siitä, että kori täyttyy ja myssyjä riittää taas pitkäksi aikaa!

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tuo Matleenan suunnittelema Tuija. Matleenan blogista jo ehdinkin lukemaan Syto-myssy keräyksestä. Itse kudon TAYSiin. Harmi vain että täällä suunnalla ei varsinaista keräystä ole ollut vuosiin. Itselläni on yksi viimevuonna neulottu myssy jo odottamassa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistuksesta,puikoille siis myssyn silmukat.Sukkia on varastossa vaikka kuinka,eiks nekin ollu toivottui???Ystävänpäivä on aika pian,mutta kyllä vielä useamman myssyn ehtii neuloo.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minä niin mieleni ilahdutin, kun te Piikun kanssa olitte taas heti valmiit hommiin, ehdinköhän edes suutani avata! :) OYS:ssa oli kylla myssyjä, mutta vain vähän, kun vein syksyn sadon sinne. Toivotaan, että neulova väki haluaa vaihteeksi tehdä muutakin kuin sinivalkoisia sukkia.

  VastaaPoista
 4. Kyllä varmasti neulon myssyjä ympäri vuoden, mutten erikoisesti osallistu mihinkään kampanjaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!