maanantai 22. toukokuuta 2017

Pieniä neulomuspaketteja

Enneku ihan päivän asiaan mennään niin ihan hirmuisesti kiitoksia palmikkoneulekommenteista! Itsekki olin sitä mieltä, että onnistunut nuttu oli, mutta kommentit lämmittää tosi paljon. Kiitokset myös kaikille HH-lauantaihin osallistuneille. Jäljellä olevat ovat nyt myös verkkopauodissamme - tosin ihan kaikkia aarteita ei sielläkään ole, joten kannattaa poiketa myös kivijalassa Järjettömillä Jatkoilla.

Sain jokunen viikko sitten puhelimeen kuvaviestin, jossa veljen tyttö kysyi, josko mun puikoilla olis tilaa kuvan tapaiselle nutulle. Kuvaa en voi tähän laittaa, koska minä onneton mäjäytin luurini asfalttiin eikä se aparaatti yhtään tykänny siitä. En minäkään. Ihan itku tais päästä. Joka tapauksessa muutaman kuva- ja faceviestin perusteella päättelin et kaksivuotiaalle pojalle huivikauluksinen jakku. Lankana Sirdarin Baby Bamboo. On tää nykytekniikka vaan ihmeellistä - sillon kun se toimii...

Kännykän hajoaminen oli mulle vähän niinkuin näpäytys. Olin just viikon verran hehkutellut sillä, miten mulla on ollut onnellinen lapsuus, koska olen saanut olla, mennä ja touhuta omiani ilman, että joku koko ajan kontrolloi kännykällä tai jollain Vilmalla eikä silloin ollu mitään iltapäiväkerhoja, johon olis ollu pakko mennä koulun jälkeen... Tosin on sitä sattunut ja tapahtunutkin kaikenlaista. Ihan kaikkia juttuja en vieläkään ole kertonut vanhemmille ;) 
Ihan suoraan en ohjetta löytänyt, joten modasin Sirdarin lehdestä kirjoneuleen ohjetta. Pikkasen kiirettäkin pukkasi, koska kaksvuotispäivä oli 15.5. Euroviisukarsintoja kuunnellessani tikuttelin tomerasti miehustan valmiiksi. Vasta nukkumaan mennessä muistin et siitähän piti tulla shaalikaulus - olin neulonut kaks etukappaletta komiasti veekauluksella... Aamulla meni purkuun.
Kattokaa muuten miten täydelliset napit löytyi taas Salon Napista!

Jännitystä riitti loppumetreille asti, sillä sävelsin kauluksen ihan omin päin. Uumoilin lopputulosta, mutta en ollut ihan varma... Siis neuloin takakappaleen osuuden huivikauluksesta ainaoikeaa ja samalla päättelin takakappaleen pääntielle lepäämään jättämäni silmukat. keskellä takana yhdistin kauluksen silmukat kolmen puikon päättelyllä. Ainakin henkarilla tuotos näyttää kelvolliselta. 
Lanka Sirdar Baby Bamboo, menekki 212 g, puikot 3½ ja 4 mm.

Mun lempparihuivilla on kysyntää. Äiti on pari kertaa lainannut sitä ja epäsuorasti rivien välistä olen tulkinnut, että mun pitäisi antaa huivini hänelle. Koska kysymyksessa on oma lempparini, niin päätin tikutella hänelle ihan ikioman. Äitienpäiväksi.

Lankana Katian Darling, menekki melkein kaksi kerää. Nyt meillä on molemmilla ihan omat! Toivottavasti äitikin on tyytyväinen. Malli tuo iänikuinen oma, puikot 4 mm.

Minäkin sain tuossa männä viikolla vuoden lisää mittariin. Viisyks ei oo yhtään niin paha ku viiskymmentä. Karvinen oli tänään hankkinut mulle sen perinteisen "romanttisen" synttärilahjan eli uuden haravan. Oikean Fiskarssin! Viime viikolla kahviteltiin äidin ja isän kanssa. Pakkasesta löytyneistä kanttarelleista leivoin piirakan ja muut tarjoomukset olikin äitienpäivästä jääneitä. Äidin korvapuusteja ja mun kovan onnen mokkapaloja. Ystävältä sain kukkakimpun. Vaikka en oo yhtään kukkaihminen niin onhan se kaunis tuossa olkkarin pöydällä. Vieläkin. Kaverina kimpulla on isän tekemä kortti ja alla äidin nuorena tyttönä tekemä ristipistoliina. Ihania aarteita!

Vielä tähän loppuun Tassun kuulumiset. Lääkekuuri alkaa olla loppusuoralla ja katti on paljon pirteämpi. Mökkielämästäkin on päässyt nauttimaan ja eilinen kalasaalis oli niin komea, että Tassun lisäksi meillekin riitti kuhaa paistettavaksi! Tältä näyttää Tassu, jolla on massu täynnä kuhaa ja ahventa...
Viikonloppu siis vietettiin mökillä. Ei tullut yhtään lunta! Sain viimein haravoitua melkein kaiken ja kerättyä kaislamöhnää rantakivikoista. Näissä maisemissa vuoden ensimmöinen aamu-uinti:

2 kommenttia:

  1. Taas onnistunut sävellysneule. Oot kyll hyvä. Kaunis on huivikin, ja värikäs. Mä neulon vaan ohjeista, pusero on aina vaan kesken, huiveja valmistuu.
    Tassu on kuin tontin Kingi, ja niin se taitaa ollakin;)

    VastaaPoista
  2. Eipä ihme että äitikin halusi tuommoisen huivin, on se vaan niin hyvän näköinen. Tassukin näyttää niin hyvinvoivalta, terveisiä vaan Tassulle meidän tytöiltä ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!