lauantai 13. toukokuuta 2017

Elämänpuu-palmikkoneuleSain viime vuoden elokuussa kassillisen meiltä muutama vuosi sitten ostettua lankaa ja tilauksen tehdä niistä palmikkoneule. Kiirettä ei ollut, ihan omaan tahtiin saisin tehdä. Kunhan valmista on jäiden lähdön aikaan. Susulogiikalla mitään kiirettä ei todellakaan ollut. Koska meillä ei ollut talvea eikä meri ei jäätynyt, niin eipähän jäät voi silloin lähteäkään. Joskus helmikuussa meri kuitenkin jäätyi ja aloin tikuttelemaan mallitilkkua… Valmishan tämä on ollut jo viikkoa ennen pääsiäistä – vasta nyt on julkaisun aika:
Mallineule on kirjasta:
Kirjan ohje oli shaalikauluksiselle villatakille:
Tällaisen ohjeistuksen sain:
Mitat otettiin ja toiveena oli yksi tasku ja avara pääntie.

Koska mulla on tapana kaikki ohjeet ruotia niin tästäkin pieni katsaus: Ohjeessa oli kaikki yksiytiskohdat mietitty tarkkaan. Kavennukset ja lisäykset sun muut. Tykkään siitä, että kun tekee ohjeen mukaan niin esim. sauman kohdalla kuvio jatkuu kauniisti:
Kuten myös kädentiellä:
Vaikeaselkoinen ohje tosin oli ja pientä säätöä piti tehdä omin päin, koska lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa ja villan sijaan hyväkierteistä puuvillaa. Lisäksi mallineule oli niin monimutkaisesti selostettu, että olisin kaivannut kaaviota… Itse olin lopputulokseen tosi tyytyväinen – jänskätti vaan, että onko neule oikean kokoinen ja miellyttääkö myös tilaajaa.
Mallineuletta.
Avara pääntie.
Tasku.
Valmis.

Lankana oli Sublime Egyptian Cotton, puikot 3½ ja 4 mm Knit Pron vaihtopäät. Menekki yllättävän vähän eli vain 13 kerää! Olin varautunut paljon enempään (kuten myös asiakkaani) – lankaa oli varattu tätä ”haaveiden neuletta” varten peräti puolitoista kiloa.
Tässä vielä valmiina (sain luvan julkaista). Juhannuksen laituritansseihin pääsee tämä neule.

9 kommenttia:

 1. Wau! Sehän on just eikä melkein. Hienosti oot tehny ja onnistunut.

  VastaaPoista
 2. Hienosti tehty pusero. Istuu käyttäjälleen just, eikä melkein. Sinulla ei puikot ehdi viilentyä välillä, aina on jotain suuritöistä valmiina.

  VastaaPoista
 3. neuloo mopsien kanssa14. toukokuuta 2017 klo 19.41

  Älyttömän upea ! Malli ja toteutus, siinä on mennyt tuokio kissoineen, että joka kääntö ja kiepaus on kohdillaan. Sinulle tällaisen tehtävän voi antaakin, koska on aivan varma, että nuttu onnistuu just eikä hiukan sinnepäin .

  VastaaPoista
 4. Hieno pusero siitä tuli! Täällä tehdään villtakkia, joka valmistuu joskus keväällä tai syksyllä--vuotta ei ole päätetty. ;)

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihastuin tuohon malliin. Kävin ostamassa kirjan sekä ison kasan lankaa, mutta en ole eläissäni törmännyt noin kertakaikkisen surkeasti kirjoitettuun ohjeeseen. Moneen kertaan sai lukea ja silti vaikutti niin sekavalta että aloin epäillä ymmärryksessäni olevan vikaa.
  Laitin lähes koko mallin kaikkine kavennuksineen excelille, niin johan alkoi selkiytyä. Jätin taskut pois tarpeettomina ja tein pyöreän pääntien. Tein yhtenä kappaleena etu- ja takakappaleet sekä hihojen yhdistämisen. Nyt puuttuu enää pienet viimeistelyt. Sateisen sään takia valmistui vajaassa kolmessa viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä ohjeesta! Anteeksi vaan - pakko myöntää et hiukan hymyilyttää nyt... Kun muistelen omaa tajuiluani ohjeen kanssa. Mut onhan se lopputulos kaiken vaivan arvoinen eiks nii?

   Poista

Kiitos kommentistasi!