perjantai 26. toukokuuta 2017

Mökkikäsitöitä

Moni varmaan muistaa sen yhden kauhean viikonloppuni, jolloin mökille päästyäni huomasin kässäpussini unohtuneen Saloon. Siitä se ajatus sitten lähti:
Neulojan Ensiapupakkaus pelastaa kun käsityökassi on unohtunut matkasta! Tällainen setti mullakin on nyt mökin kaapissa hätätilanteita varten.

Valeampparinpesiä tehtaillaan nyt joka puolella ja minäkin sain tämän hassutustartunnan. Väitetään, että ampiaiset ovat reviiritietoisia, eivätkä rakenna pesiään lähekkäin. Tiedä sitten toimiiko tää, mutta kannattaa yrittää. Jo pari viikkoa sitten virkkasin ensimmäisen, joka päätyi Attuun:

Lanka oli teetee Salla, koukku 3 mm Waves ja lankaa kului puolisen kerää. Ohjeessa käskettiin täyttää pesä Aamulehden sivuilla, mutta ei kai ne ampparit välitä, vaikka laitoin sisälle Turun Sanomia? Vai olisko pitänyt valita joku ruotsinkielinen sanomalehti koska pesä päätyi Paraisille?

Karvinen tilasi samantien kolme pesää mökille. Puuvajaan ja huussiin. Ekan tein jo viikko sitten, mutta se teki mystisen katoamistempun ja löytyi puodin parkkipaikalta keskiviikkona. Lankana tällä kertaa teetee Pallas:
Keskiviikkoiltana huussista tuhottiin ensimmäinen oikea pesä ja eilen ripsuteltiin valepesiä tilalle oikein kaksin kappalein. Toinen on ylhäällä katonrajassa ja tämä kuvassa oleva suunnilleen siinä tuhotun oikean pesän kohdalla.
Nyt voi istuskella rauhallisin mielin lueskelemassa Pirkka-paperin niksejä tarvitsematta pelätä, että amppari pistää pyllyyn...

Tähän aikaan vuodesta tuntuu kässyt olevan kovin pieniä, koska muuta puuhaa on yllin kyllin. Pari pientä käsipyyhettä tikuttelin uudesta pellavalangasta teetee Linneasta.
Pyyhkeiden koko on n 25*25 cm, puikoilla 3½ lankaa kului kahteen pyyhkeeseen n 70 g.

Viime viikonlopun komea kuhasaalis innosti taas verkoille. Kelpo saalis meillä oli eilenkin: kolme ahventa, yks kuha ja tällainen rumilus:
Mustikka kukkii:
Eilen meilläkin kunnioitettiin Manun muistoa:
Iltakuudelta lippu nousi täyteen salkoon:
Tänään on tarkoitus liehutella petivaatteita ja mattoja ja siivota mökki viimeinkin kesäkuntoon. Eilinen päivä menikin vähän lorveksien, vaan hyvinpä se aika kului niinkin. Aamu-uinti jäi väliin, mutta päivällä oli pakko pulahtaa pesulle, koska sain täysosuman lokinkakkaa keskelle päätä 😂
Tassukin nauttii olostaan saaressa. Se jopa vaanii ja sinkoilee räkättien perässä. Eilen oli lääkekuurin viimeinen annos - pidetään peukkuja, että vaikutus kestää pitkään.
Loppuun vielä helatorstain aaton sielunmaisema hetki ennen auringonlaskua:
Hyvää viikonloppua!

15 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa26. toukokuuta 2017 klo 16.02

    Ideasi hätäapupaketista on loistava !
    Sattuu sitten pariin mökkipäivään amppareita, linnunpaskaa ja kamalan ruma kala kaiken muun touhun lisäksi, lol! Ampparit varmasti välittävät saman verran tai yhtä vähän Turkkarista, Aamulehdestä tai vaikka Salkkarista.An men vaa!
    Veksi avasi grillimme kannen ja sinne oli sitten viime grilluun jälkeen ilmestynyt ampiaispesä. Kerroin hänelle tästä uudesta virkkausbuumista, mutta ihan ei uponnut usko, että pallukka toimisi. Pitänee kokeilla.
    Hyvää viikonloppua saareen ja kasilt ti ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasilt ti ookoo mut tarkistan viel ma.

      Poista
    2. Uippiskassi autos. Kasilt huame!

      Poista
  2. Neulojan ensiapupakkaus on hyvä mökkituliainen tai muuten vain lahjaksi käsityöihmiselle. Kohta varmaan muutkin liikkeet matkivat ideaasi, on se vaan niin hyvä.
    Mikä noin ruma kala on, onko se oikein syötäväkin? Näyttää ainakin ällöttävältä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otus on simppu. Ällö oli ja vaikea irrottaa verkosta. Naapuri kertoi tänään, että simppusoppa olis hyvää ja simpun maksat joidenkin herkkua... Me päästettiin "kasvamaan",

      Poista
  3. Hirvee kala! Mikä se on, joku tulokas? Ei taida kelvata kissallekaan. Siis ihan hurjan hieno ensiapupakkaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppu on ihan meidän vesistöön kuuluva kala. Ei ees tarjottu kissalle, ku sehän syö vaan ahven- ja kuhafileitä ruodottomaksi perattuna ;)

      Poista
    2. Mä epäilin tuon olevan musta- tai mustatäplätokko.

      Poista
    3. Kyllä simppu on ihan meidän vesistöön kuuluva ällötys... https://fi.wikipedia.org/wiki/Simput

      Poista
  4. Hehee onpas vänkä kala:D
    Minäkin olen ajatellut värkätä noita tekoampparipesiä, kun meillä tekevät joka kesä majansa aittaan ja joskus kuistin katonn väliin:S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika näyttää onko valepesillä tehoa. Itte en kauheesti luota, mut eipä ole iso homma testata.

      Poista
  5. Helatorstaina haudattiin Manu ja meidän niin rakas blogikoirakaimamme edellisenä päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Marjut! Blogistanian kaunein koira on siirtynyt sateenakaarisillalle. Minäkin sain hänet tavata pari kertaa ja vaikka vähän pelkään koiria niin hän oli itse lempeys. Sanat ei riitä. Otan osaa kaipaukseenne. <3

      Poista
    2. Kiitos Susu! Ikävä on ihan mieletön.

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!