sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Mathildedahlin kesäkauppaan lähdössä

Mathildedalissa avautuu tunnelmallinen kesäkauppa TI 11.7.2017 klo 11:00! Hieno valikoima salolaisten yrittäjien sisustustuotteita, lyhtyjä, lankoja, keramiikkaa sekä aikuisten ja lasten vaatteita. Avoinna KE 26.7. klo 18:00 saakka. Mekin ollaan kaupassa mukana! Lämpimästi tervetuloa!
Valmistautuminen kesäkauppaan alkoi keskiviikkona kun "mopopojan" (juu - Karvisen kuudenkympin villitys on alkanut moottoripyöran hankinnalla) kanssa käytiin katsomassa, et mihinkä sitä oikein ollaan menossa. Reppulilla joka tapauksessa huristeltiin puolen tunnin matka Salosta Teijolle.
 Tulevan kauppamme sisäänkäynti
 Vierasvenesatama. Nyt pääsee lankakaupoille myös veneellä ;)
 Paljon kaunista nähtävää historiallisessa ruukkikylässä. Lähellä upeat ulkoilumahdollisuudet ja tilaisuus nähdä myös alpakoita. Lounaalle kannattaa mennä vaikkapa tänne

Meiltä myynnissä on lankoja, lankapaketteja ohjeineen ja puikkoineen, puikkoja, tarvikkeita ja myös puodin mallineuleita. Eilisen päivän vietinkin hintalappuja kirjoitellen:
Mallineuleet totuttelevat merelliseen ympäristöön.... Aloitellessani hommaa mua tuijotteli aamun kalasaalis:
Itse olen "asennoitunut" tulevaan työviikkoon rentoa viikonloppua viettäen. Eilisaamuna oli varmaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä niin lämmintä ja tyyntä, että sain nautiskella aamukahvini rannassa:
 Nyt on pakko pyörtää pahat puheeni varrettomista. Toinen pari Samba-sukista on ihan omaan käyttöön...
Kerä Hot Socks Palmaa riitti kahteen pariin ja lankaa jäikin. 2½ mm Zingeillä tikuttelin.
Muutenkin nautin päivästä hissuksiin, sillä perjantai-iltana otin kivuliaasti yhteen rosterivahvisteisen  saunajakkaran kanssa... Onneksi selvisin pelkällä säikähdyksellä, vaikka nukkumaan mennessä mietin et jokohan taas on susukatastrofin aika.

Toinenkin yhteenotto tapahtui viikonlopun aikana. Iltapäivällä metsästä kuului karmea rääkäisy! Me tietenkin juoksujalkaa "pelastamaan" pientä poikaamme metsän möröiltä! Ollaan jo pitkään mietitty, että joku mörö on metsässä, koska sieltä kuuluu hätäänyneiden lintujen twiittausta, vaikka Tassu olisi päikkäreillä terassilla tai sisällä ja todistettavasti ihan syytön! Ja kukas siellä olikaan? Pari vuotta sitten Tassua kiusannut ilkeä tyttökissa on palannut saareen! Kuvaa ei saatu ja tytteli on sen värinen, et jos se on paikoillaan niin sitä ei edes huomaa. Tassu näkee paremmin kuin me ja tässä se katseleekin metsään ja miettii "Missä muruseni on..."
Iltapala grillattiin rannassa. Kerrankin on tyyntä ja lämmintä, eikä tuuli ollut "susun suosikkisuunnassa" eli luoteessa.
Aamulla tehtiin perinteinen meriaamiaisretki. Toiset ne nauttivat meriaamiaistaan laivalla:
Laivan aalloilla keikkuen me nautimme oman aamupalamme:
Pyyhkeetkin oli mukana, mutta aamu-uinti jätettiin kotirantaan, sillä kylmästä kesästä huolimatta Airistolla näkyi jo levää:
 Jälkiruokana nautimme jo perinteeksi muodustuneet "Latosaaren skumpat".
Akut ladattuna lähdetään uuteen viikkoon!

7 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa9. heinäkuuta 2017 klo 16.09

  Mä oon niin kauheen onnellinen, ettei satanut, tuiskunnut tai myrskynnyt sun viikonloppuna.
  Onko se ilkeä tyttökissa jonkun vai sellanen kurittomana kasvanut villipeto? Inhottavaa Tassuraasulle ja muille eläimille!
  Latosaaren skumpat? Saako sitä Cittarista vai Cittarin vierestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl sen jonkun on. Ihan yhtä villi ku Tassukin.
   Mistäs arvasit et vierestä o. Oli niin extemporereissu.

   Poista
 2. Kiva kun teillä on nuo perinteet ja niitä vaalitaan. Heh, siis lankakauppa ulkoilee, hyvä idea.

  VastaaPoista
 3. Meriaamiainen näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. moikkamoi naapurisaaresta, viikonloppu taas - eiks oo mukavaa! ja Alkuviikosta näkyy Mathildedahlissa (tuliko nyt riittävästi hoita?), toivottavasti! Kivat sukkaset, mäkin tein yhdet mutta ne meni jo koiranpitopalkkioksi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!