sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Lomailupuuhia ja juhannussukkia

Nyt on jo viikko pakerrettu töissä inventaarin parissa, mutta kesäkuussa tuli vietettyä pitkiä viikonloppuja useampikin. Tavallista mökkipuuhaa on taas harrastettu:
 Koivu kaadettu ja pölleinä.
Kuusikin. Kunhan vielä saatais oksat karsittua ja pöllit klapeiksi...

Säät ovat suosineet neulomista. Asiakkaan kuvasta innostuin Pfeilraupesta. Ajattelin siinä olevan sopivan yksinkertainen ja kiva mökkineulomus. Ainaoikeaa vaan. Olisko mun lankavalinta kuitenkin mennyt pieleen, sillä tylsääkin tylsemmän pakerruksen jälkeen en osaa pukea tuota huivia mitenkään nätisti. Katsokaapa muiden huivikuvia (Kliks). Mun huivissa lankana ihana Merino Lace, menekki 58g ja puikot 3½. En pura.

Vuoden pisimpänä päivänä nähtiin auringonlasku:
Kalasaaliit on olleet komeita. Uusi 35 millinen verkko tienasi itsensä (10 euroa Puuilosta) jo ensimmäisellä kerralla! Ensin neljä kuhaa, sitten seitsemän... Niistä suunniteltiin juhannusruokia. Pettymys oli karvas, kun vanhasta pesukoneen rummusta tehty sumppu oli auennut, ja neljä kuhaa oli päässyt karkuun! Onneksi Tassu sentään sai osuutensa ja mekin saatiin juhannuskalat takaisin ajoissa...

Juhannusaaton poikien "projektina" oli takaterassin entraus:
Eipä keiku pöytä enää! Samaan aikaan me tytöt pysyttelimme "pois jaloista" harrastaen toisenlaista tikuttelua:
Yksi juhannusruusun kukkakin ehti aueta ajoissa:
Aaton iltataivas enteili juhannuspäivän säätä:
Harmaa ja tihkusteinen juhannuspäivä meni pelin merkeissä:
Maltettiin sentään välillä grillata jättimäiset pihvit ja käydä saunassa... Illalla juutuubijukeboksi soitteli musiikkia Simo Salmisesta Suloisen myrkynkeittäjän kautta Edith Piaffiin ja kaikkea siltä väliltä. Latosaaren kukkopilliorkesterin konserttikin siinä unohtui, mutta ehkäpä kolmen viikon kuluttua Low Ships Racen aikana otetaan uusiksi!

Sunnuntaina oli taas aurinkoa. Tassulla on ollut rankkaa ja se muuttui metsäkissasta puskakissaksi...

Kaiken keskellä sukkia pukkasi meiltä molemmilta tytöiltä. Minä tein mallisukat Neulojan ensiapupakkauksesta:
Lankana teetee Pallas, menekki 83 g, koko 39-40, puikot 3 mm Knit Picksin 15 cm Caspian woodit. Huomasitteks muuten, että perjantaina ilmestyneessä Kauneimmat käsityöt -lehdessäkin meidän Ensiapupaketti oli huomioitu?

Toinen pari syntyi teetee Halti raidasta 2½ mm 15 cm Zingeillä:
Olen päättänyt, etten enää ikinä yritä värjätä lupiineilla. facen värjäysryhmässä olen viime päivinä nähnyt toinen toistaan hienompia luppinivärjäyskuvia. Muistutan itseäni viime vuoden kokemuksestani - upean limevihreän tai turkoosin sijaan meikäläisen väripadasta nousi lankavyyhti, jonka värinä oli "rohkea peessi"... Pysykööt lupiinit vaan kaunistamassa pihaa!

Vaikka vähän sadettakin ollaan saatu ja olen kulkenut nenä maassa pitkin pihaa niin ensimmäistäkään kanttarellia en ole löytänyt vieläkään! Pakko vaan tyytyä sukka- ja kissakuviin:

Ja lähteä verkonnostoon!

4 kommenttia:

 1. Ai ai mikä hieno potretti! Ihan paras kuva Tassussa ikinä.
  Kiva huivi, en ollut tuommoista nähnytkään, mutta saattaa tosiaaan olla haastava kietaista.
  Täällä stadissa juhannusruusut kukki kerrankin just jussina. Lupiineja on pientareet täynään, tosi tosi paljon.

  VastaaPoista
 2. Kaikki kukat ovat myöhässä. Lupiinit kukkivat edelleen, samoin juhannukseksi eivätkä pionit ole auenneet, vaikka viime vuonna kukinta oli jo loppuvaiheessa. Hyviä Tassukuvia 😊

  VastaaPoista
 3. Me oltiin mökillä vainyhdenpäivän. Siellä aivanennenäkemätön työleiri odottais. Ei meinaa olla terveyttä ja voimia. Nätit sukat sinulta kuitenkin siellä ovat syntyneet. tTassu on vähän sen äköinen ettei ole tyytyväinen loloonsa. Puuttuiko siltä kalat?

  VastaaPoista
 4. Teill oli kunnon juhannus! Voi Tassu, oisit tullu tänne meille leikkimään Bigin kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!