sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Sukanpolttajaiset ja muita säätietoja kera blogikissa Tassun

Mun mökkivillasukat oli atomeina. Pariin otteeseen parsittukin. En itse kokenut asiasta pahaa ressiä tai raumaa, mutta Karvinen on pitkin kevättä muutaman kerran huomauttanut asiasta. Täs joku aika sitten itsekin totesin et vaikka vartta oli sukissa riittämiin, niin pohjasta paistoi päivä. Tai ei päivä vaan kylmyys koetteli varpaita. Mullahan nää mökkivapaapäivät tuppaa olemaan varsin viileitä. Jäätäviä suorastaan...
Viime "lomasella" purkasin terät ja töissä käydessä heitin kässäkassiin pallaksen ja muiden sopivaisten lankojen jämiä. Ja Tadaa!
Ihan on ehjät pohjat!
Saunan jälkeen aina nää sukat jalkaan. Työsaappaissa on naapurin Leenan sevet ja verkonlaskuun äidin neulomat "kalaonnisukat" koolatuista maijoista. Villasukka on kuulkaas kamalan tärkeä osa elämää... Tänäänkin saatiin seitsemän kuhaa. Oli uusi verkko ja kalaonnisukat...

Ja koska mulla on tapana ainakin kerran kesässä järjestää rikkinäisten työrukkasten polttajaiset, niin tällä kertaa Karvinen sai pitää sukanpolttajaiset:
Sinne meni! Ja koko tienoo haisi palaneelta villalta...

Joopa joo - Jos haluat pitää kesälomaa, niin kysy ensin koska mulla on vapaapäivä. Tänä vuonna paras lomakausi on heinäkuu. Silloin olen töissä joka päivä. Nyt olen ottanut vähän pitkää viikonloppua sinne ja tänne ja AINA sataa ja tuulee luoteesta. Viime viikolla näin jonkun iltapäivälehden otsikossa et pari päivää hellettä ja "Tiistaina Jäämeri Shokki". Nyt oon päättänyt pistää itseni töihin tiistaina ja keskiviikkona. Miettikääs ens viikon iltapäivälehden otsikkoa: "Susu Säästi Suomen Jäämerishokilta!" Kissakaan ei kiittele vapaapäiviä, vaan mököttää terassilla ja katse kertoo et "Mutsi hei - Viiteisiks sammuttaa ton suihkun"?:
Onhan sitä aurinkoakin näkynyt. Sen verran, että pari puuta ollaan saatu nurin. Karvisen uusi honkamopo on kiva peli:
Herrahenkilö hoiteli ne "oikeat" puunkaadot. Ison koivun ja kuusen. Saaressa on edelleen sähköt ja kaikki töllit pystyssä. Taas tulee valoa tontille ja lämpöä hellaan.
Tassu on tietenkin mukana työnjohdollisissa tehtävissä. Työkalujen kunto pitää tarkistaa:
Ja pitää huoli siitä, ettei kova tuuli vie sahausvermeiden kuljetuskassia:
Onhan meille välillä suotu hiukan päivänpaistettakin. Yleensä sinä päivänä, kun pitää lähteä kotiin. Ja onhan niistä sateistakin jotain iloa - siitepölykausi näyttää laantuneen jo vähän. Sen verran, että pääsin esittämään pääosaa filmissä "Kissa kuumalla katolla" ja putsaamaan rännejä alkuviikolla:
Alailmoissa toinen kissa bongaili hiiriä:
Jonka sitten saikin!
Joutsenilla on jo vauvat:
Mustikat kukkii, ekaa kantsua en ole vieläkään löytänyt, mutta kaikkien mustikkapuskien keskellä, koivun, kuusen, männyn ja katajan varjossa kukkii tällainen kaunotar:
Kuka tunnistaa?

Kässyihin vielä sen verran, että niistä valeampparinpesistä ei ole mihinkään. Täällä toimii vanhat, hyväksi havaitut konstit:
Ja ootteko kuulleet, et meillä saaressa on juokseva vesi? Se menee niin, et ensin Susu juoksee tyhjien ämpärien kanssa kaivolle, nostaa veden ämpäreihin ja juoksee sen jälkeen hitaasti ja loiskuttamatta täysien ämpärien kanssa takas möksälle ja täyttää vesipadan. Sit se vesi lämpeää "automaattisesti", koska Karvinen laittaa padan alle tulen. Eiks oo varsinaista haitekkiä? Tuumaa Kaivonvartija Tassu:

Kyl se kesä silti on tulossa. Tänään tehtiin vuoden eka muurikkapydäri:
Latosaaren kokeilevan keittiön virittelyä kesäkauteen. Ei hassumpaa!

5 kommenttia:

 1. Hienosti korjattu sukat:) Erikoiskiitos runsaista Tassu-kuvista.

  VastaaPoista
 2. Kuten Marjut niin mäkin kiitän Tassu-kuvista, komeutta on aina mukava katsella.
  Kyllä noin hyviin varsiin uudet terät kannatti tehdä.
  Kasviveikkakus: Oratuomi.

  VastaaPoista
 3. Kalliorannalla siis kaikki hyvin. Työt ovat sujuneet työleirillä ja lomalaisten lomakelit pelastettu.
  Pitäisiköhän minunkin nuo lähes puhkikuluneet sukkani polttaa sillä myönnettävä se on että päivä paistaa pohjien läpi. En vain tunnu saavan hävitetyksi. Naapurit eivät ehkä kuitenkaan tykkäisi jos ytiön grilipaikalla polttaisin.

  VastaaPoista
 4. No ehkä olikin jo aika polttaa nuo sukanterät, vaikka olishan ne tietenkin voinut vielä pari kertaa parsiakin =D Minäkin tein sukkasiivousta. Keräsin kaikki huonot ja parittimomat sukat ja laitoin siivouskomeroon jemmaan. Ei se parempia rättejä kissanoksennuksen siivoukseen, voi samantien heittää roskiin. Meillä niitä hiirensuolia löytyy lattialta harva se yö.

  VastaaPoista
 5. Kauniisti korjattu sukkatilanne. Polttaminen on arvokas tapa hävittää vanha ystävä. Olisiko jasmiini metsässä? Tuoksuuko voimakkaasti?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!