sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Sinivalkoinen sateenkaarihuivi

Tänään on taas sinivalkoinen liputuspäivä. Juuri oikea aika "liputtaa" sinivalkoisella Rainbow-huivilla:
Teetee Rainbow -lanka sai Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kauniin sinivalkoisen sävyn. Pitihän se heti ottaa puikoille...
Huivi valmistui toukokuun viimeisenä päivänä. Nelosen puikoilla tikuttelin. Tällä kerralla en kastellut valmista huivia, vaan pingotin ja suihkutin suihkupullolla kosteaksi.
Rainbow-lanka on puuvillan ja akryylin sekoite. Ei varmasti kutita ja sopii niin kesään kuin talveen. Kerä on kivassa laatikossa, jonka keskeltä olevasta aukosta lanka juoksee eikä mene sotkuun. Langassa on neljä säiettä, joista yksi kerrallaan vaihtaa väriä. Ensin oli neljä valkoista piuhaa, sitten yksi niistä vaihtui siniseksi. Taas neuloin vähän matkaa kunnes toinenkin sininen tuli mukaan jne... Hauskaa neulottavaa ja yllättävää kyllä - kierteetön lanka ei pahemmin mennyt sääpuoleen. "Laatikollisesta" lankaa saa komean kokoisen huivin - lankaa on peräti 600 metriä ja 150 g.
Näiden sinivalkoisten pihakuvien myötä iloitsen siitä, että meidän piharemppa on viimein valmis! On parkkipaikat, autokatokset ja kaikkein eniten viime vuoden elokuun jälkeen olen kaivannut pyykinkuivaustelinettä ja mattojen tamppaustelinettä! Tosin - en mä kesäaikaan kotona pehmmin siivoile, mut JOS inspiraatio iskee niin VOIN tampata mattoja.

Viime viikolla tehtiin jo ennakkotilauksia ensi syksyn langoista. Tänä vuonna asennoituminen talvilankoihin ei ollut niin hankalaa, kuin aikasempina vuosina. Kylmä tuuli ja räntäkuurot toivat sopivaa tunnelmaa 😉. Rainbow-lankaan on tulossa syksyllä jouluinen punaharmaa sävy. Tuntuu, että tällaisia "lankakakkuja" tulee olemaan monilla muillakin valmistajilla ja myös vähän talvisempina laatuina.

6 kommenttia:

 1. Kaunis ja luulenpa että aikas isotöinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olihan siinä tikuttamista, mutta ei kovin vaikea malli. Reunojen kanssa piti olla tarkkana.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mallin saa langan mukana. Langalle on myös kaks muuta ohjetta.

   Poista
 3. Kaunis huivi! Katselin viikolla noita lankoja Pitsi&Palmikossa, mutta oma lankavarasto on sen verran kattava, ettei tarvinnut täydennystä.

  VastaaPoista
 4. Hieno väri, kaunis. Onko mulla tuollainen kerä, ainakin yksi on laatikossa odotellut kiltisti koko talven? Mutta en minä kyllä mitään ohjetta muista saaneeni - vai kui? No jokatapauksessa - upean värinen huivi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!