maanantai 12. kesäkuuta 2017

Lomanen ja varrettomat

Puoti on siirtynyt kesäaikaan ja sen myötä lauantaipäivät on vapaita. Mun ensimmäinen vapaa lauantai vähän yli viikko sitten näytti tältä:
Olihan mulla ihan oikea lomakin - pitkä viikonloppu eli kokonaista viisi päivää peräkkäin itseni kanssa mökillä! Voi että mä nautin...

Edellistorstaina "lomalle" lähtiessä vähän nauratti (Idaa nauratti oikein hersyvän sydämellisen vahingoniloisesti) kun juuri ennen töistä lähtöä ryöpsähti taivaalta kunnon räntä-raekuuro ja luoteistuuli yltyi kahteenkymmeneen metriin sekunnissa! Juuri tavanomainen lomasää mulle... No olihan sitä aurinkoakin. Voisin sanoa että ilmoja on pidellyt.

Valepesiä olen virkkaillut lisää ja kiinnitellyt vähän sinne sun tänne. Mietin et jos jossain jo on valmiiksi ampparinpesä, niin häipyykö ampiaiset jos kiinnittää samaan paikkaan valepesän... Testi on meneillään:
No enhän minä ihan ypöyksin mökillä ollut. Tassu on tietenkin kaverina. Tässä me kerätään risuja saunan sytykkeeksi:
Uutissii Turust kertoi, et "Jos ei heilaa helluntaina, niin torennäkösest selvitään muistakin onkelmist". Vaikka viihdyn tavattoman hyvin itseni kanssa kahdestaan, niin muutama pikkujuttu sai kaipaamaan Karvista seuraksi: Vaikka hain kaivosta vedet ja täytin vesipadan, niin vesi ei itsestään lämmennytkään! Vaikka jätin tyhjän puukorin "epäsuoraksi vihjauslauseeksi" keskelle polkua, niin ei se täytenä tullut takaisin. Itte piti puutkin kantaa... Saunakaan ei lämmennyt itsellään eikä telkkarin kanavat löytyneet - puhumattakaan tekstityksestä!
Jotain pientä puuhastelinkin. Yhtenä aamuaikaisena sain viimein poltettua rantakaislat kun ei tuullut ja metsäpalovaoitus oli hetkisen poissa. Pinosin puita ja vähän pilkoinkin tällä "sinkkutytön klapikoneella". Vanhemmiten musta on tullut vähän arka riehumaan yksinäni kirveen kanssa. Varsinkin kun osumatarkkuus on vähän mitä sattuu. Tuolla laitteella ei pysty telomaan itseään, mutta tottumatta allit saa kipeytymään.

Maanantaina satoi koko päivän. Onkohan maanantai joku yleinen sadepäivä, koska tänäänkin sataa? Illalla piti käydä sivistyksessä yhtiökokouksessa. Illansuussa mökille palatessa taivas kirkastui:
Kuusiston suunnassa näkyi hienoja ukkosen näköisiä pilviä:
Tänä vuonna on näkynyt harvinaisen paljon joutsenia:
Hassua, et vaikka aikaa olis kuinka, niin kässyt ei juurikaan edisty. Ekan kuvan Bavarianvirkkuu teetee Hillasta on kesken (koska en ollenkaan tiedä mitä siitä on tulossa) ja neulomus meni purkuun. Ainoat valmistuneet on varrettomia, mutta niitä sitten kaksin parein:
Lankana kesäsukkalanka Hot Socks Palma, puikkoina KnitPro 15 senttiset 2,5 millisen Zingit. 15 silmukkaa puikolla. Lankaa kului näihin 48 g. Siispä kerästä lankaa riitti toisiinkin:
Kerrankin täsmäsin raidat, eli hain suunnilleen oikean aloituskohdan. Hämmästelin langan riittävyyttä: Kahdet sukat ja vielä lankanyssäköitä jäi ylikin ihan reilusti. Uteliaana punnitsin koko läjän:
Hämmästyksen sormi kummastuksen suussa ihmettelin painoa! Epäilin vaakaa, mutta töissä oleva vaaka näytti samaa 113 g. En ole ennen tainnut törmätä 100g:n lankakerään, jossa olisi noin reilusti lankaa! Enemmänkin lankakerien painot ovat siinä ja siinä rajalla et täyttääkö luvatun grammamäärän. Voihan toki olla niinkin, että mökillä on ollut niin kosteaa, että langan paino tuntuu lisääntyneen sen takia...

Varrettomia mä olen kutsunut myös "järjettömiksi". Mun mielestä ei ole mitään järkeä tehdä varrettomia sukkia! Miten ihmeessä sellaiset pysyy jalassa? Kyllä kunnon sukissa nyt varsi pitää olla! Mielummin vähintään 20 cm...

Oikeastaan piti jo viime tiistaina mennä töihin, mutta tein vielä lisävapaa-anomuksen yhdeksi päiväksi, koska olin kokonaan unohtanut Kakskertaseuran Neulomakerhon kesäiset kokoontumiset laitureilla! Onneksi Piiku muistutti. Ja onneksi keli ei ollut niin hurja kuin vuosi sitten... Naapurin Lissu lähti kaveriksi ja yhdessä huristeltiin Kakskerran toiselle puolelle Höyttisten suntin kautta Brinkhallin laiturille, jossa iloinen porukka oli jo aloitellut:
Ihasteltin toinen toistemme neulomuksia ja sovittiin seuraavista tapaamisista - laitureilla joka toinen tiistai läpi kesän. Päättäjäiset on sit meillä elokuussa.

Kuten talvella Kakskertatalollakin - puheensorina täytti aurinkoisen laiturin. Mahtuuhan ulkoilmaan ääntä, emmekä ollenkaan häirinneet lapsilleen ruokaa kantavaa västäräkkiemoa:
Nyt on jo seuraavakin pitkä viikonloppu meneillään. Puukorit täyttyy itsellään ja vesi lämpeää. Karvisen uusi honkamopo on kiva peli. Tosin nyt on lorvailupäivä, koska sataa tilitilitom! Jospa neuloisin jotain?

11 kommenttia:

 1. Sun lomas näkyy täällä meillä asti, kun vettä ripsii jatkuvasti. Oikeastaan ihan hyvä, luonto alkoi niin nätisti viheriöimään ihan parissa päivässä. Ja sanotaanhan että kesäsade tekee hyvää hipiälle, ei siis muuta kuin ulos ja nassu kohti taivasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taas loppuviikolla kirkastuu, ku meen töihin. Hiuksillekin tämä kosteus tekee hyvää ja Tassun turkille (vaikka muuten se näyttää siltä, et "Sammuta äiskä toi suihku")

   Poista
 2. Minähän vallan hämmästyin. Piti oikein tarkistaa että kenen blogia sitä on lukemassa. Lankakauppias on mennyt purkamaan, selkeä todiste siitä että vanhemmalla iälläkin voi oppia uusia temppuja. Peli ei siis ole menetetty itsekin opin ehkä vielä neulomaan puserot ihan valmiiksi asti.
  Tassu yrittää selkeästi viestittää soveliaasta loman vietto asennosta kuvassa.
  Hyvä että loman kelit ovat olleet sopivat niin pääsit kaislat polttelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa! En mä oikeesti purkanu! Lissu teki sen mun puolesta :)Tällä hetkellä Tassu nukkuu terassin tuolilla ja näyttää vähän masentuneelta. Onneksi on tarpeeksi kuhafileitä kun metsä on llian märkä hiirestykseen.

   Poista
 3. En minäkään noiden varrettomien päälle ymmärtänyt, mutta alkoivat muut haluamaan, että neulon sellaisia, joten olen niitä muutaman parin väkertänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sun blogistahan minäkin sen idean sain... Voipi olla, että otan toiset koekäyttöön itselleni. Jospa niissä sittenkin olis jotain järkeä ja niistä tulee verrattomat varrettomat!

   Poista
 4. neuloo mopsien kanssa12. kesäkuuta 2017 klo 15.41

  Tul poies siält, et sare lakkais! Mulla on nyt hiha- ja kolmiohuivibuumi, näppärää, nopeaa eikä vaadi aivojen pinnistämistä tehokkaiksi tai edes jotain sen suuntaista.
  Joku voi alkuviikosta alkaa härnätä sua lämpimästä vedestä rajatulla alueella superlonia uumalla ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härnää pois vaan. Nyt on meriuintikausi alkanut. Odottelen vaan et vesi lämpee niin pal et voin uida poijun ympäri ja vesiurheilla pötkylän kaa.
   Sadepäivä saaressa on kiva. Oon virkannu ja neulonu. Ainaoikeaa, mut silti tarttee vähän pinnistelyä.

   Poista
  2. Sade loppus jo! Ja loppuviikolla varmasti lämpeääkin, koska tuun täältä pois. Härnääminen on turhaa.

   Poista
 5. Ihania noi teidän laiturimiitingit. Veden äärellä sitä olla pitää kun paistaa ja linnut laulaa.
  Ei sade naista pahenna, sadevesihän kaunistaa hipiän ja hiukset kiiltää:)
  Kumpupilvestä saattaa kehittyä ukkonen, mutta ei välttämättä.
  Jahas, Tassu on osansa tehnyt ja nyt pitäis rapsuttaa;)
  Kiitettävä kässäkasa ja valmistakin on tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat on tosissaan laiturineulojaiset, mut arvaas kuka unohti kokonaan Kippipäivän! Moottorisahan kanssa vaan riehuin...

   Poista

Kiitos kommentistasi!