keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Pipon ja pannan prototyypit

Lauantaiaamuna töihin ajellessa pukkasi idealla. Olin varmaan nähnyt jossain nätin kuvan ja mietiskelin, et mitenkähän tuollainenkin tehdään. Heti töihin päästyäni ryhdyin kokeiluun. Sunnuntai-iltana sitten varsinainen testikappale. Ensin sileää pään ympäryksen verran, sitten keskimmäisten silmukoiden purku:
Seuraavaksi koukku käteen ja virkkalemaan purettuja silmukoita neljän kerroksen nippuina:
Lopuksi päät silmukoitiin yhteen ja panta siitä tuli:
Liian leveä pannaksi, joten päätinpä jatkaa pipoksi ja poimin reunasta silmukat:
Olihan mulla apulainen - ei näistä hommista muuten mitään tulisi. Ainakin lanka on hyväksi havaittu ja testattu:
Aika kiva lopputulos. Piukka pipo, mutta ihan nätti ja idea ihan kelvollinen jatkokehittelyyn:
Lanka on jo vuosikausia suosituin talvilankamme Katian Peru (villa, alpakka, akryyli) ja menekki 1 kerä. Kerä riittää, vaikka teksin vähän vähemmän pinkeän... Hauskaa tässä langassa on sekin, että kun yleensä hinnat tuppaa nousemaan, niin tämän langan hinta on laskenut! Puikoilla nro 5 tein alusta loppuun, virkkuun Prym Ergonomicsin koukku kuutosella.

Alun perin oli tarkoitus keksiä jotain kivaa heijastinlangasta. Peruproton jäljeen kokeilin pantaa. Koska palmikon virkkuu kiristää niin tein valmiiksi reilusti pään ympäryksen verran aina oikeaa. Edelleen vitosen puikolla. Ihan kiva tuli siitäkin, vaikka palmikko ei niin hyvin tässä erotu:
Lanka Red Heart Reflective, menekki 50 g, puikot 5 mm.

Heijastinlanka meni kuin kuumille kiville viime viikolla ja eilen sitä saatiin lisää. JOS sitä on vielä loppuviikolla jäljellä, niin otetaan mukaan myös Turun Osaava Nainen -messuille. Löydät meidät pikkuruiselta osastolta B21. Myös kivijalkapuoti on auki normaalisti. Mukana messuilla heijastinlakojen lisäksi ainakin Tundraa, Cacaota, Ergonomicseja ym ym... Vielä tämä päivä aikaa laittaa viestiä toiveista. Tuuthan moikkaamaan, jos messuille poikkeat?

Loppuun vielä kiitos ja kumarrus:
Mun mielestä noi kavennuksetkin on aikas nätit :)

6 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa25. lokakuuta 2017 klo 8.37

  Sarjassasi Susu keksii ja osaa. Helppo, hauska ja toimiva ja nättikin vielä. Taidanpa matkia sinua talven tullen.

  VastaaPoista
 2. Kiva idean keksit.. pitää kokeilla kun kerkiää vaikka sytomyssyksi.

  VastaaPoista
 3. Hieno idea! :) Minullakin muuten tuli heti sytomyssyt mieleen kuten Seijasiskolla! Hmh, ehkä Elli-myssyyn muunnelmana.

  VastaaPoista
 4. On nätti ja kiva palmikkopipo. Heijastuspanta on näyttävä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos neuvosta. En koskaan saa aikaiseksi sopivan kokoista pipoa, mutta tuo konsti voisikin toimia, siispä kokeilemaan =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!