torstai 5. lokakuuta 2017

Kanervikko-polvarit ja tyttöjen möksäviikonloppu

Teeteen Pallaksen ja Sallan uusia värejä saadaan odotella veilä marraskuulle. Samaten seuraavaa teetee Neulelehteä - sukkateemalla. Verkkosivuilla on kuitenkin etukäteen julkaistu pari lehteen tulevaa mallia ja mun puikoille päätyivät kauniit Kanervikot:
Lankana teetee Pallas, puikkoina 3 mm Knit Picsin 15 cm sukkikset. Menekki yhteensä 150g.
Oon jossain vaiheessa päättänyt, etten ikinä enää teen kirjoneulepolvareita vaan kuinkas kävikään...
Oon myös jossain vaiheessa sattuneista syistä päättänyt, etten tee enää ikinä yhtään tämän suunnittelijan mallia vaan kuinkas kävikään? Iloinen yllätys! En löytänyt ohjeesta yhtään virhettä ja tykkään siitä, ettei suunnittelija kiusaa onnetonta neulojaa kirjoneuleella JA kavennuksilla samaan aikaan! Yks juttu mua kaikissa perussukkaohjeissa ihmetyttää - miks ihmeessä ne silmukat pitäisi jakaa kolmelle puikolle siinä kantapohjan alkuun? Paljon helpompaa on tehdä se yhdellä! Ei mitään järkeä. Onkohan kukaan muu tätä mieltä?
"Muodikkaille" lankadominansseille ja langanohjaimille annoin piut paut ja pistelin vaan menemään niinkuin aina ennekin. Lopputuloksesta jokainen voi olla mitä mieltä vaan. Mä tykkään et aika nätit.

Näistä sukista iso osa eteni viime viikonloppuna, kun vietettiin kummitytön kanssa tyttöjen viikonloppua mökillä. Minä sain lauantain vapaaksi ja matkalla saareen ehdittiin nähdä vielä aurinko laskemassa Airiston taa:
Kotirantaan aurinko ei tähän aikaan vuodesta enää paista. Nämä upeat kuvat kummitytön kamerasta. Hän on oikea taiteilija!

Tassu pääsi mukaan, koska hänhän on tunnetusti entinen poika... Tässä se miettii ja pohtii, että kiva kun pääsi mukaan (tai niin me luullaan). Ainakin rapsua ja silitystä tuli riittämiin.
Perjantai-ilta meni lämmitykseen. Saunassa käytiin, mutta edes minä en yön pimeässä halunnut uimaan. Ja loppuilta oltiinkin sitten ihan "pelti kii". Takkatuli syttyi hiukan huonosti, mutta sisään ei pukannut savua yhtään. Lopulta saatiin makkarahiillos aikaan ja iltapalan jälkeen ajattelin laittaa pellit kii ettei lämpö karkaa. Mut mut..Pelti OLI kiinni! Kummallista - yhtään savua ei tullut sisälle ja ne puutkin paloi suht hyvin. Minä kyllä panikoin häkämyrkytyksen pelossa. Et jos vaikka vahingossa olisin tappanu sen kakaran! Ja itteni ja Tassun. Onneks taitaa piippu olla sopivasti hatara.

Tosi kiva viikonloppua oli. Aamulla perinteisen skumppa-aamupalan jälkeen käytiin sienimetsässä. Tytteli tapansa mukaan turistina kameran kanssa ja Tassu seikkailussa mukana:
Löydettiin muutama litra sieniäkin eikä hirvikärpäsiä näkyny. Kotiin palattua pinottiin (perinteiden mukaan) vähän puita, laitettiin ruoka tekeentymään, saunottiin, uitiin (ku oli valoisaa) ja myöhemmin grillattiin. Iltapimeällä luettiin ja neulottiin. Mukavaa ja rauhallista yhdessäoloa. Tosi kiva viikonloppu.
Tassukin sai rentoutua, vaikka yksi uutuuslanka piti testata - laatupäällikön rooli painoi päälle viikonloppunakin.

Paljon juteltiin, yhdessä rentoudittiin ja muisteltiin menneitä. Oon aina ajatellut et oon ollu aika kelvoton kummitäti. Koskaan en oo tyttöä kuskannu puuhamaihin sun muihin tapahtumiin. Yhdessä ollaan oltu mökillä ja leivottu pipareita. Tosi hyvä mieli tuli kun niitä kivoja yhteisiä muistoja on silti jäänyt mieleen. Ihan tavallisista arjen yhdessä tehdyistä asioista. Jos nyt vaikka kerran ollaan oltu ruotsinlaivalla niin hienojen sateenvarjodrinkkien sijaan alta teini-ikäiselle pennulle on jääny mieleen et kummitädin seurassa heitettiin kaks kertaa ravintolasta pihalle (syötiin liian pitkään) ja saareen palatessa oli kamala ukkonen, bensa loppui ja naapuri hinasi meidät lopulta kotilaituriin... Kaikesta huolimatta tytöstä on kasvanut ihan kunnon ihminen. Aikuiseksihan me ei koskaan aiota tulla. Se me ollaan päätetty jo ainakin kakskyt vuotta sitten!
minunmaisemani.fi/39278
Tästä pitää tehdä uusi perinne. Seuraavaksi ne joulupiparit. Kiitos Sini!

Edit: Sinin alin kuva osallistuu "Minun maisemani" -kilpailuun. Käyhän äänestämässä!

8 kommenttia:

 1. Mahtava tuo aurinkokuva ja tämä vika venekuva. Hienot, kiitos Sinille.
  Kuulosti todella mukavalta viikonlopulta, varsinkin ku ette häkään kuolleet. Upeata tuollainen kiireetön yhdessäolo ja tekeminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan oli kivaa. Kurkkaa editti ja käy antamassa ääni :)

   Poista
 2. Piti vielä kirjoittamani, että sukatkin on nätit. Hyvin oot kirjoneuleen tehnyt, viis dominansseista ynnä muusta tekniikasta. Jalkaan sopiva kaunis sukka on pääasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mun paksuun pohkeeseen noi on kyl hiukan pinkeät...

   Poista
 3. Tosi kauniita sukkia<3 ja Tassu<3<3

  VastaaPoista
 4. Kanervikot on tosi kauniit sukat.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä osaakin olla kaunista kanervikkoa! Minunkin jalkani tykkäisivät kovasti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!