keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Tutti frutti ja kesäleikkejä

 Regian Tutti Frutti -sukkalanka on ollut alkukesän hittijuttu. Vegaaneillekin sopiva villaton sukkalanka hedelmäisine väreineen houkuttelee tarttumaan puikkoihin. Pitkään meni, ennekuin sukkaset valmistuivat. Kuukausi takaperin jo aloittelin ja tänään päättelin.
 Väri kiiwi (vaikka varmaan toinen sukka on avocado, koska sukkien saaja on avocadomies). Veljenpojalle synttärilahjaksi. Syndet oli kuukaus takaperin... Varrettomiin 43-44 kokoisiin menekki peräti 53g. Puikoilla 2½ pistelin menemään. Varressa vähän yli 20 kerrosta, 15 silmukkaa puikolla.
Hirmu kivaa tikutella sukkia pojalle, joka (ainakin sanojensa mukaan) tykkää värikkäistä. Ajattelin et pyöräilysukiks.

Karvisella on kaikkia kivoja leluja, joita mä saan lainailla. Viikonloppuna leikin vesileikkejä painepesurilla:
Jostain syystä mulla on ollu aina tapana pestä matot loppukesällä. Ja kuivatus on aina ollut hirveän hankalaa. Viikko sitten päätin, et kun kert on kuumaa ja kuivaa niin... Mut kuis olikaan? Lauantaiaamuna tuuli pohjoisesta ja synkät pilvet peitti taivaan. Mut päätetty mikä päätetty - ei ollu paljasjalkabikinikeli, mutta saappaissa ja villapaidassa homma hoitui ja hauskaa oli! Ehkä puhdastakin tuli.
Projektipäällikkö meinasi myöhästyä työnjohdollisista tehtävistään, koska naapurissa kummit perkasivat ahvenia... Massu täynnä on vähän raskasta valvoa, miten ne kissan oksut ja porsaan sydämen jäljet lähtee valkoisista matoista. Jos joku tietää paremmat luomumyrkyt, ku sappisaippua ja mäntysuopa, niin vinkkejä otetaan vastaan...
Ja vaikka ollaan ahteriaukisia, niin kyllä meillä herkuteltiin päivän päätteeksi. Kiitos vaan atrialle ja ässäkaupan ilta-alelle...
Mullahan on perinteenä pitää aina välillä työrukkasten polttajaiset. Tällä kertaa tämä villasukkafriikki pääsi toteuttamaan pyromaanitaipumustaan heittämällä pesään Karvisen rikkinäiset tennissukat!
Toinenkin "muistotilaisuus" tässä pidettiin eilisaamuna.
Vielä viimeiset kolme kuhaa ja kaks ahventa se pyydysti. Koskaan milloinkaan ikinä ei yhtä hyvää kalaverkkoa löydy. Se on tienannut ruodottoman ahven- ja kuhafileen muodossa hintansa, vuosien kalastusluvat ja sen lisäksi varmasti satojen eurojen ruokamenot meille ja Tassulle. Ja verkon selvittäminenkin kävi aina tuosta noin vaan ilman "kolmatta maailmansotaa". Joskus on aika jättää haikeat hyvästit... Reikiä oli enemmän, ku verkkoa.  R.I.P. ja kiitos!
Lisää kivoja lainaleluja eli ruohotrimmeri! Sen kanssa riehuin eilisen päivän. Tosin sen akku kesti niin vähän aikaa, että piti tehdä intervallihommia. Ensin leikattiin heinää, sitten ladattiin akkua ja haravoitiin.
 Ja koska akku ei vieläkään ollut täynnä, niin piti hiukan neuloa...

Sallasta tilausneuletta ja Hillasta uutta ohjetta alulle. Kunnes trimmerin akku oli taas täynnä ja alusta uudelleen. Heinää - haravointia - neulomista...

Sadetta ollaan odoteltu, mutta se tuntuu väistävän tämän saaren. Mustikkasato taitaa tänä vuonna jäädä väliin ja kantsuista en enää edes haaveile.
 Jos tästä kuivuudesta ei muuta iloa keksi, niin ainakin punkkeja on ollut vähemmän kuin vuosiin. Ja ne matot kuivui.

Miten pitäisi suhtautua "vapaapäiviin" Latosaaren pakkotyöleirillä? Ilokseni huomasin pari päivää sitten laihtuneeni viitisen kiloa... Eilenkin piti saunoa ja syödä, kunhan Karvisen laituriprojekti valmistuu tunnin-parin päästä. Olin passissa jos vaikka apua tarvittaisiin. Melkein kuolin nälkään siinä viidessä-kuudessa tunnissa, jonka projekti oikeasti kesti. Onneks oli puikot ja lankaa...
  Ja onhan mullakin leluja, joita karvis puolestaan lainailee... Rälläkkä ainkain ;)

Naapurisopu täällä saaressa on tosi tärkeä asia. Naapurin Sinitiaiset ei pahemmin piittaa Tassusta. Lapsille tuodaan iltapalaa:
Tassu kattelee ihan toiseen suuntaan (pikkasen pitää vahtia ettei se jää päivystämään liian lähelle, koska sitä tirpat hermostuu).
Huomenna minä pääsen takas töihin lataamaan akkuja.

3 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä, tennissukat tuleen vaan, jez. Mutt että ruohotrimmeri . . . on jo vähän överiä;)
  Hyvät tavarat tulee joskus tiensä päähän, käytetty loppuun asti. Silloin voi hyvällä omalla tunnolla ostaa uuden. Olisko siitä vanhasta verkosta saanu ujutettua uuteen verkkoon jonkun hajun tai muun taikahengen että tulis yhtä hyviä saaliita.
  Sappi- ja mäntysaippuat mulla on käytössä ja aikas hyvin kissan oksut on lähteneet mutt aina vähän jälkeä jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikahenki olis ollu tarpeen. Uudessa verkossa ei ollu yhtön mitään! Ei eds särkiä eikä roskia!
   Kuuleman mukaan kannattaa ruoho pitää matalana ettei tuu nii pal punkkeja. En oo ennen täällä heinää leikannu ja viikatteen kanssa mulla ei oo toimivaa suhdetta. Akkutrimmeri oli hauska peli.

   Poista
 2. Olen joskus kokeillut sitruunan mehua itsepäisiin tahroihin, miltei onnistunut. Itselläkin ollut noita vanhoja rakkaita ja reikäisiä verkkoja, kummasti ne kalat ovat jääneet kiinni. Ruohotrimmeri on nopea ja käytännöllinen, muista vain suojata silmät lentävistä roskista. Kesäterveisin Irmeli

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!