sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Sytomyssyjä Tyksiin ystävänpäiväksi

SE Aika vuodesta! Matleena haastoi taas meidät kaikki käsityötaitoiset tekemään sytomyssyjä ja/tai villasukkia ystävänpäiväksi johonkin sairaalaan, jossa annetaan syöpähoitoja. Eiköhän se ole niin, että me täällä Varsinais-Suomessa vastataan haasteeseen niinkuin tapana on ollut - jo vuodesta 2010!

Mikä on sytomyssy?

Se on lahja syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle ihmiselle  (naiset, miehet, lapset).  Myssyjä on lahjoitettu ja lahjoitetaan edelleen hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka jakavat myssyt edelleen myssyjä tarvitseville henkilöille.  Itse sairauttahan myssy ei paranna, mutta se voi olla suuri ilo ja helpotus ikävää sairautta ja kovia hoitoja kokevalle ihmiselle.


KAIKKI olennainen sytomyssyilystä löytyy Matleenan Blogista (KLIKS), joten miksipä samoja asioita kirjoittamaan uudelleen. Sopiipa käteesi sitten puikot, koukku tai vaikkapa ompelukone, niin hyviä myssyohjeita löydät samasta osoitteesta (KLIKS).


Tyksin Syöpäpolin osastonhoitaja Pirjo Haavisto kertoi, että ottavat myssyjä mielellään vastaan. Salon sairaalassa on tällä hetkellä riittävästi myssyjä. Siispä tämän keräyksen myssyt ja sukat toimitetan Turkuun.

Myssyjä voi toimittaa Salossa meille Anjalinille (Annankatu 5, 24100 Salo) tai Turussa minulle Majakkarantaan erikseen sovittuna aikana (laita viestiä susu piste hellberg ät gmail piste com). Tällä hetkellä Turussa ei taida olla keräyspistettä, mutta jos joku haluaa sellaisen järjestää niin olis tosi kiva! Myös Salon pääkirjastoon voivat novellikoukkulaiset jättää myssyjä ja sukkia. Ja ainahan myssyt voi viedä tai lähettää suoraan sairaalaan:

Käyntiosoite

Tyks, T-sairaala (rakennus 18)
Pääsisäänkäynti, 1. krs, B-osa
Hämeentie 11, Turku

Liity mukaan myös Facen Sytomyssykampanja Tyksiin -ryhmään ja laita kuvia omista myssyistäsi!

Itse aloittelin jo eilen: Irman Perhoset on ollut "to do" -jonossa jo pitkään.  Malli on nätti ja hauska tehdä. Lankana tässä oli DMC:n Natura Just Cotton Bamboo.
Lanka oli hiukan paksumpaa, kuin ohjeessa, joten vähensin silmukoita ja päälaen kavennukset "vedin hatusta". Ainaoikein reunan tein 3 mm 50 cm bambuilla ja kuvio-osan 60 cm koottavilla KnitPro-puikoilla. Kavennukset tämä välineurheilija viimeisteli 3,5 mm Ergosukkapuikoilla. Menekki oli 60g.

Huomenna Salon pääkirjastossa on kevään ensimmäinen Novellikoukku. Novellikoukussahan tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja ja kaikki ovat tervetulleita! Kirjastossa tekeviä käsiä odottaa ainakin kassillinen sytomyssyihin sopivia, lahjoituksena saatuja merino- ja puuvillalankoja. Seuraava Novellikkoukku on 12.2. eli sopivasti juuri ennen ystävänpäivää.

Olethan mukana?

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä myssy melkein kuin viimeksi tekemäni "Irman perhoset"! Väri niin sama. Hienoa, että jatkat haastettani, Susu. Ensi vuonna sitten 10v-juhlat.

    VastaaPoista
  2. Mulla olisi lahjoittaa iso kasa puuvillalankoja jollekin tekijälle. :) Itsellä ei enää pysy puikot/koukku kädessä. :(

    VastaaPoista
  3. Mukana ollaan! Täällä on kolmas myssy puikoilla ja koitan siirtää muita käsitöitä tieltä pois, että ehtisin tehdä näitä vielä monta. Kyselen sopivaa treffiaikaa sitten lähempänä Ystävänpäivää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!