perjantai 11. tammikuuta 2019

Vuosi alkaa alpakkaisilla ja hyvien päätösten "unohtamisella"

Niin se on täytynyt tinkiä siitäkin mielipiteestä, etten tykkää Regian sukkalangoista! Ihan oon rakastunut Regia Premium Alpaca Softiin. Siispä ei ollut mitenkään vaikeaa tikutella siitä toistakin sukkaparia. Varsinkin, kun Ida nähdessään NÄMÄ ensimmäiset hihkui et "Mä haluun tollaset kans!"

Jolupakettiin ei ehtinyt, mutta synttärilahjaksi sentään. Lankaahan oli edellisistä sukista jälkellä vaikka kuinka. Ekan sukan jälkeen kuitenkin tuli pieni epävarmuus et riittääkö sittenkaan... Ei huolta - mä tiesin, et Ida tykkää eriparisukista!
Tein tavoistani poiketen 1 o, 1 n joustinta varteen ja muutaman kerroksen ennen kantalappua. Oikeat neuloin kiertäen.
Puikot 3 mm, menekki 80 g. Ja kahdesta lankakerästä on kaksien sukkien jälkeen vieläkin jäljellä yli 40 g! Mä NIIN tykkään tästä. Se soljuu, on riittoisaa ja paijattavan pehmeää ja koneessakin voi pestä. NAM!


Gedifran Soffio on meillä uusi tuttavuus. Langassa on villaa, alpakkaa ja silkkiä. Ja tuo vyötekin on aivan suloinen! 25 g:n kerässä on hulppeat 187 metriä. Pitkään pohdin mitä siitä tekisin. Ei ihan huivituttanut mut vähän kuitenkin... Ikisuosikki Salkkaria meillä ei ole ollut puodissa taas pitkiin aikoihin. Joten puikoille!
Mallina salkkari on aina vaan yhtä käytännöllinen. Lankaa tähän kului 36 g eli vajaat kaksi kerää. Ja tuo väri - siitä en sano mitään... Moni on tästäkin tykännyt, vaikka se ei olekaan oma suosikkini. Kurkkaappa ne muut värit KLIKS!

Karvinen valitteli, ettei omista yksiäkään ehjiä villasukkia! Juttu on nyt vaan niin, että mulla on ihan muut sunnitelmat. Komensin hänet tuomaan kaikki risat sukkansa meille ja päätin tutkia, onko mitään tehtävissä... Yhdeksän paria risoja! Minähän en parsi, koska elämäntehtäväni on myydä uutta lankaa uusiin sukkiin. Tällä kertaa piti kuitenkin venyä...
Saa luvan tulla noiden kanssa toimeen muutaman viikon! Loput oli niin risoja et ne täytyy terittää.

Parsinsieni on äidin tuoma tuliainen joltain työreissulta. En ole aikaisemmin joutunut moista tattia käyttämään. Lasivitriinissä se koristeena on ollut vuosikaudet. Hassu juttu - äidin työkaverin tyttärellä on ihan samanlainen - ja yhtä vähällä käytöllä ollut... Luulen, että me molemmat ollaan nuorina oltu yhtä "ilahtuneita" reissutuliaiseista :)

Jaa et suunnitelmia? Just ku olen päättäny, etten mihinkään kimppaneulontoihin (puhumattakaan virkkamisesta) lähde tänä vuonna niin enkös löytänyt itseni Sukka-Finlandian sivuilta! Usein käy niin et kun nukkuu yön yli niin tulee järkiinsä. Mä nukuin yön yli ja ilmoittauduin mukaan! En kilpaile, mut ainakin lämmittelysukat aion neuloa Alpaca Softista ja ykkösetapin Stepistä... Ainut syy, miksi en ole vielä aloittanu on se etten pysty päättämään värejä! Niitä on niin paljon ja kaikki ihania. Elämä on vaikeita päätöksiä täynnänsä...


1 kommentti:

  1. Eripari sukat kiva pari, tykkään tuosta resorista nilkassa. Irmeli

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!