sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Ystävänpäivän Tyks sytomyssykeräys loppusuoralla

Ystävänpäivä lähestyy. Viikolla saimme lasten hematologiselle lähetettyä monta paria sukkia lämmikkeeksi. Omilla puikoillani on ollut pari myssyä, hiha ja huivi:
Huivi oli mulla matkakässynä viime viikonlopun Tassusynttäreillä Kunstenniemessä. Puikkoina 5 mm KnitProt ja lankana testikerä Austermannin Ambre Coloria.
Ihanan kevyttä ja pehmeän kutittamatonata ja lämmintä lankaa. Aloitin keskeltä niskasta viidellä silmukalla, lisäsin silmukoita keskellä oikean puolen kerroksella ja molemmissa reunoissa joka kerroksella. 1 kerä (50g=210m) riitti pikkuhuiviin.
Ennen en ole hihoja tehnytkään, joten tämä oli hiukan jännä aloitus. Olen kuullut, että kun lääkettä menee suoneen, niin käsi tulee kipeäksi ja siihen auttaa lämpöinen hiha. (Korjatkaa asiaa paremmin tuntevat, jos olen ymmärtänyt ihan päin peppua). Ystäväni Mopsien kanssa kutova neuvoi neulomaan ihan niinkuin villapaidan hihaa tekisin. Tässä lankana teetee Alpakka kaksinkertaisena (sininen) ja jo menneen talven lumia oleva teetee Alpakka+ (sinappi) yksinkertaisena. Puikot 3½. Loin jotain 50 silmukkaa. resorin jälkeen lisäilin joka 8. tai joka 6. kerros molempiin reunoihin. Kun lanka alkoi loppua ja mittaa oli jotain 40 cm niin päättelin ja ompelin sauman. Toivottavasti tämä on ookoo. Ainakin alpakanvillan sanotaan olevan 7 kertaa lämpimämpää kuin lampaanvillan.

Tämän vuoden keräykseen on tuotu paljon sukkia. Matleena jossain vaiheessa totesikin, että myssykeräyksestä on kehkeytynyt sytoasustekeräys. Mukavaa on saada palautetta osastoilta siitä, mitä oikeasti tarvitaan. Alkuperäinen ajatus oli kuitenkin ilahduttaa rankkojen hoitojen vuoksi hiuksensa menettäneitä naisia. Siksipä myös pari myssyä:
Musta myssy Katian Cotton100% 3 mm 50 cm bambupyöröillä ja raidallisessa Schjeepjesin Catonaa (musta) ja Katian Tencel Cottonia (harmaa). Tencelillä on samat ominaisuudet kuin bambulla, joten se on erinomianen sytomyssymateriaali - antibakteerinen, pehmeä ja hyvin kosteutta imevä. Resori 3 mm bambuilla ja sileä 3½ mm Zingeillä. Kumpaankin myssyyn meni suunnilleen 50g.

Ettei ihan iloisenharmaaksi ja mustaksi menisi omat myssyni, niin tiedoksi - nyt on puikoilla iloisenriemunkirjavaa oranssia ja turkoosia bambua!
TeeteeSHOP Porvookin sponssaa Tyksin keräystä kilolla pehmeää puuvillalanka Hillaa. Lanka on ohutta (2½-3 mm puikoilla), konepesunkestävää jopa 60 asteessa. Kokeilin sitä myös kaksinkertaisena 3½ puikoilla ja kivalta tuntui... Jos siis haluat olla mukana keräyksessä, mutta oma kukkaro tai jämälangat eivät ole sopivaisia materiaaleiltaan niin Anjalinilta passaa tulla hakemaan!

Vielä ehdit mukaan!

4 kommenttia:

  1. kutoo mopsien kanssa2. helmikuuta 2020 klo 20.39

    Just noin! En minäkään tiedä, millaisia hihojen pitäisi olla, hihoja tai käsivarren lämmittimiä on pyydetty ja jos nyt kukin kuvittelee, millä käsivartensa saa lämpimäksi, niin kyllä se hiha on. Olen melko monta hihaa vuosien mittaan kutonut eikä ainakaan palautetta ole tietooni tullut, että ei sellaisia ja vääränlaisia ovat.
    Valitettavasti kaikille asusteille, on ne päähän, dekolteelle, käsivarteen tai jalkoihin tarkoitettuja, löytyy käyttöä ja tarvetta.

    VastaaPoista
  2. Mainio idea tuo hiha. Tiputuksessa tosiaan alkaa käsivarsi palelemaan.

    VastaaPoista
  3. Hauska idea tuo hiha, mutta kuulostaa todella tarpeeliseslta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!