perjantai 21. elokuuta 2020

Kesä meni!

 Pari päivää sitten huomasin yllättäen, et öisin on jo pimeää! Mihin se kesä meni? Eilisiltana olin ottamaisillani perinteisen auringonlaskukuvan, mutta myöhästyin! Tykkään kyllä syksystä ja pimeistä illoista.

Jaa et mihin se kesä? Ei ainakaan käsitöihin. Jotain sentään, mutta niistä joku toinen kerta.

Pop Up -kesäkauppa Mathildedalissa oli oikea suksee ja pelasti meidän kaikkien kurjan kevään ja kesän. Kiitos kaikille, jotka kävitte! Mullakin oli muutama puotipuksuvuoro heinäkuun puolivälissä. Perinteiseen tapaan äiti ja isä tekivät sinne kesäretken ja tällä kerralla mukana oli myös kummityttöni. Kesäteatterin jälkeen otettiin lasilliset Marinassa.

Töissähän siellä olin ja kivaa oli vaikka paikalliseen elämään ei siinä kovin paljoa ehtinyt tutustua. Sentään toisen aamun työmatkalla kävin toivottamassa hyvät huomenet alpakoille:

Alkukesästä mustikkasato näytti lupaavalta! Edellisen postauksen kateuskommentteihin voisin vastata et ylpeys kävi lankeemuksen edellä...

Kokonaisen viikonlopun saalis oli tässä! Syyttelin ensin räkättejä, mutta mustikkarosvoiksi paljastuikin  kolme mäyränpoikasta! Tehokkaasti olivat tyhjentäneet koko pihan yhdessä viikossa. Noo - aika hassu juttu, enkä enää viitsi asiasta kiukutella. Karvislandian pihasta sentään keräsin vähän viinimarjoja:

Tassun kanssa ollaan tehty kivoja mettäreissuja viikonloppuaamuisin. Kantsuja ollaan haeskeltu, mutta saalis ei ole se tärkein juttu vaan metsässä haahuilu. Jos joku saarelainen kuulee meidän juttuja, niin hulluna pitää. Me kun Tassun kanssa siellä "jutellaan" toisillemme koko ajan. Vaikkei olla koko ajan näköyhteydessä niin kuulolla kuitenkin:

Muutaman kerran on pannullinen löytynyt ja viime viikonloppuna keräsin vähän puolukkaakin. Sen verran et purkillinen hilloa tuli. Se riittää hyvin talveksi.

Kerran hellepäivän iltana innostuttiin Karvisen kanssa lähtemään yökalaan. Pikkuveneeseen viriteltiin sähköperämoottori ja auringon laskiessa lähdettiin kiertämään saarta... Ja tarttuihan se ahven! Tosin ei kyllä ollut "syönnillä". Illan hämärtyessä perkasin suuren saaliin Tassulle, jolla selvästikin oli naurussa pidättelemistä...

Tällä viikolla onneksi Tassun kummit tuossa naapurissa ovat pitäneet huolta sekä meidän että kummipoikansa herkuttelusta. Sekä ahvenia, että kanttarelleja on ilmaantunut terassille ihan pyytämättä ja yllättäen. Kyllä meidän kelpaa!

Koulujen alettua Ida palasi töihin ja minä pääsin lomalle! Lähdettiin heti reissuun ystävien luo Kangasalle. Ja mitähän muuta siellä ku vattupuskassa..

Melkein kokonainen "ämpäri" oli saaliina ja sitä piti tietenkin juhlistaa skumpalla:

Vuosi sitten vietettiin skumppa-aamiaiset samassa porukassa mökillä meren rannalla. Tällä kertaa järven...

Olen aina ihmetellyt miks joku lähtee reissuun heti kun loma alkaa. Nyt ymmärrän. Parin päivän visiitti ystävien luona ihan toisissa maisemissa oli todellinen irtiotto arjesta! Torstaina oli jo ihan sunnuntaifiilis. Kiitos Aino ja Eikka!

Ja ettei nyt ihan totuus unohtuisi, niin etukäteen meitä oli ohjeistettu pakkaamaan työvaatteet mukaan. Klapejahan sielläkin tehtiin. Vähän vaan oli järeämmät vehkeet ku kotimaisemissa :)

Viikonlopuksi palattiin tuttuihin maisemiin ja perinteiseen mökkilomaan...

Mulla on aina näitä "kalppisulkeistavoitteita". Kymmenen kottikärryllistä tai kaks tuntia tai yks seinällinen... Maanataina tuli kesken tavoitteen mitta täyteen! Lomahan tässä piti olla! Karvinen ei paljoa houkuttelua tarvinnut, kun ehdotin et lopetetaan hommat ja lähdetään maitokauppaan veneellä!

Ei se maito nyt ihan okeasti lopussa ollut, mutta olis pitäny säännöstellä. Paluumatkalla seikkailtiin reitillä, jota monesti ollaan mietitty, mut isommalla veneellä ei olla uskaltauduttu kokeilemaan.


Tiistaina etäkoulupäivän (verkkokaupan konversiota ja tilinpäätöksen lukemista) lounastauolla vedettiin pikavauhtia vielä viimeiset pöllit klapeiksi :) Jotta tulihan se tavoitekin täyteen!

Kokonainen viikko lomalla. Illalla istuin rannassa vähän neulomassa. Lentomurkkuja oli pöydällä, kaislikossa suhisi ja ilmassa oli jo syksyn tuntua. Ihanaa ja haikeaa yhtä aikaa.

Tassu pitää huolen reviiristään. Naapurin koiran kanssa on ihan hyvä rinnakkaiselo, mutta joskus jompikumpi erehtyy toisen tontille. Sit pitää vahtia!

3 kommenttia:

  1. Ei se kesä vielä mennyt, meillä ainakin oli vielä aivan hellepäivä.=)
    Äläkä ole niille mäyrille vihainen. Täytyyhän niittenkin ruokaa ja vitamiineja saada, eivätkä reppanat voi kaupasta hakea niinkuin me ihmiset. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva katsaus kesääsi, mutta olen Suden kanssa samaa mieltä, ettei kesä ole vielä ohi. Meilläkin täällä pohjoisessa on mittari näyttänyt tänään reilua 20 astetta varjossa.

    VastaaPoista
  3. Vielä on kesää jaljellä. Ihania alkusyksyn tunnelmia siellä sinulla. Mikään ei muuten voita elokuun kuuta, sametti-iltoja ja kunttilälyhtyjä puutarhassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!