sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Vuoden 2021 Ystävänpäiväkamppis

 

Tästähän siinä on kysymys. Ystävänpäivän Tyks Sytomyssykamppis järjestettiin jo 11. kerran! 

Alun myssyilystä on "valikoima" vähän laajentunut. On ollut hienoa, että saadaan toiveita tarpeista. Tänä vuonna kaivattiin erityisesti sukkia, lämmittäviä huiveja ja hihoja. Mukavaa, että mukana oli monta uuttakin neulojaa. Ja ihanaa, että et et alusta asti mukana olleet jatkatte ystisperinnettä. 

Kiitos kaikille osallistuneille!

Huiveja:

Hihoja:
Myssyjäkin totta kai!

Keitä "saldot" kiinnostaa niin:
Sytomyssyjä 128 (joista 12 trikoota)
Hihoja 30
Sukkia 89 paria
Huiveja 26
Huopatossut
Hartianlämmitin
Rannekkeet

Keskiviikkoiltana pakkailin kaikki kolmelle eri osastolle. Kaikki saivat samanlaisen "lähetyksen". Eli kestokassin ja muovikassin.
Torstaiaamuna tein Turussa"rengasmatkan". Koronasta johtuen jätin kassit T-sairaalan neuvontaan ja sieltä saivat nyssäkkänsä käydä hakemassa Vuodeosasto  TA4 ja Syöpäpoli TB1.
 
Lasten kokoiset villasukat ( 44 paria + 2 lapaset) löysivät tiensä Turun Ensikotiin ja kun liikkeellä olin, niin vielä samalla maskilla synnärille Anjalinille tuodut 52 paria vauvan sukkia, 1 nuttu, 4 myssyä ja 9 turvalonkeroa.

Torstaiaamuna ajelin töihin Salon Sairaalan kautta. Salossa ei varsinaista syöpäosastoa ole, mutta syöpäklinikka toimii ja syöpähoitoja annetaan lääkehoitopolilla. Sinne Infoon siis jätin kolmannen "lakkakassin" ja lisukkeen.

Tänä vuonna omat tekemiseni oli vaan 1 myssy ja 2 hihaa. 
Voin tosin olla ihan polleana siitä, että onnistuin vähän vahingossa "kerjäämään" keräystä varten melkomoisen lankalahjoituksen! Lankaa oli kaksi isoa jätesäkillistä ja lahjoittajana Prym!  Myös Tekstiiliteollisuus Oy muisti meitä myssylankakerillä kuten monena vuotena aikaisemminkin. 

Tämä ystävänpäivä alkaa olla lopuillaan, mutta keräyshän on jatkuva ja niita lahjalankoja on vieläkin melkomoinen määrä jäljellä. Kaikkia laatuja on vain yksi kerä, mutta sopivasti yhdistelemällä niistä saa aikaan vaikka mitä! Esim. noissa mun hihoissa on 3 erilaista lankaa. Lankojen kanssa oli hauskaa leikitellä! En lähettele lahjalankoja, mutta Anjalinilta voit hakea, jos haluat jatkaa ystistä ympäri vuoden. Jos olet Facebookissa, niin liity Sytomyssykampanja Tyksiin -ryhmään ja käy lukemassa lahjalankojen tarina 25.1. Se oli aika hassu juttu.

Moneen vuoteen täällä etelässä ei ole ollut oikeaa talvea. Viimeinkin on. Tänään oli upea aurinkoinen päivä ja viimein merikin jäässä niin, että sinne rohkeni kävelylle. Minähän heitin 40 vuotta vanhan Kånkenin selkään, otin kaveriksi Ollin ja Villen (ne on mun kävelysauvat, Olli oikean käden ja Ville Vasemman), jalkaan nastat ja lähdin jäätä pitkin ulkoiluttamaan uutta pipoani. Matka Hirvensalon kookauppaan. Koska aurinko, koska jää, koska sunnuntai (vastustan sunnutaiaukioloja) mutta koska kahvitarjous :)

Paluumatkalla en voinut vastustaa kiusausta... Alkoi niin kamalasti lapsettamaan!

Hyvää Ystävänpäivän iltaa!

7 kommenttia:

  1. kutoo mopsien kanssa15. helmikuuta 2021 klo 12.58

    Uusi yritys. Kiitos, Susu, tästäkin kampanjatyöstä taas! Vähättelit, että teit VAIN yhden myssyn ja kaksi hihaa. Ei se ole vain, hommasit lankoja runsaasti, innostit tekijöitä ja kannustit meitä, annoit aikaasi, työpaikkasi ja kotisi käyttöömme säilyttämällä ja vastaanottamalla neulomuksia. Lajittelit langat, lajittelit valmiit työt menemään mikä missäkin nyssykässä mikä minnekin.
    Katsoin joskus ohjelmaa, missä eri artistit kokoontuivat. Eräs laulajatar kyynelehti sitä, ettei hän ole koskaan tehnyt omia lauluja, hän koki olevansa jotenkin eri luokkaa muiden kanssa. Yksi kokenut musiikintekijä lausui lohdutuksen sanat, että lauluja on helppokin säveltää ja sanoittaa, mutta jonkun ne pitää myös esittää, jotta ne olisivat ehjiä ja lauluja.
    Kuskasit kasseja Turussa ja Salossa, sinne ja tänne, ilman panostasi perille pääsemisessä yhdelläkään myssykassilla ei olisi ollut päätepistepaikkaa! Jatkan, jos tämä onnistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulipa suitsutusta. Kiitos. Jos en minä niin joku muu. Ja ilman tekijöitä ei olis ollu mitä kuskata.

      Poista
  2. kutoo mopsien kanssa15. helmikuuta 2021 klo 13.35

    Onnistui. Siis teimme kaikki saumatonta yhteistyötä ja toivomme, että myssyistä, huiveista, hihoista ja sukista olisi iloksi ja lämmöksi monille niitä tarvitseville!
    Ei noin hienoa enkeliä katsellessa ehkä tulisi mieleen, että hankeen - vai jäälle - heittäytyi yli viiskymppinen flikka ! Vielä osaa, jaksaa ja pääsee makuulta ylöskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flikka :) LOL! Ei se ylöskömpiminen mikään kovin ketterä esitys tosiaan ollu...

      Poista
  3. Hieno saldo teilläkin! 👍😍 Ja niin upea enkelikin!

    VastaaPoista
  4. Hyvä neulesaalis siellä olikin ja moneen paikkaan iloa ja lämpöä toimitit. Hienoa!
    Komea enkeli!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!