sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Kesäkauppaan ja hellepuuhia

 Huomenna maanantaina se taas aukeaa! Pop Up kesäkauppamme Perniön Matildassa!

Kahdeksan salolaisen yrittäjän yhteinen kesäkauppa sijaitsee Matildan rannassa vanhassa kankirautavarastossa osoitteessa Ruukinrannantie 6. Kauppa on avoinna joka päivä klo 11-18 elokuun 1.päivään asti.

Anjalinin lankojen ja käsityötarvikkeiden lisäksi löydät sieltä sisustustuotteita, lasten ja aikuisten vaatteita, hattuja, asusteita, alusasuja, koruja, leluja, kierrätysmateriaaleista tehtyjä uniikkituotteita, laukkuja, pussukoita ja vaikka vallan mitä ihanuuksia!

Pop up -kesäkaupassa meidän lisäksi:
Atelier Tanja Lahti
Bizarre
Modaliisa
Muotiliike Elisabeth
PXC Underwear
Salo Design
Taapero & Teini

Mun oma puotipuksuvuoro PopUpissa on 14.7. Nähdäänkö silloin?

Helteet eivät vaan ota hellittääkseen. On niin kuumaa, ettei oikeastaan jaksa mitään muuta kuin tikutella jotain ihan pientä. Niinan neulekirjan ohjeiden tikutteleminen jatkuu. Ja edelleen päähineillä. Ettei vaan järki jäätyis näillä asteilla... 
Patenttimyssy on neulottu kaksinkertaisella langalla. Toinen langoista on teetee Kamena, joka on suomalaista lampaanvillaa, pörröä myssyyn tuo Katian 50 Mohair (ohjeessa oli Austermann Kid Silk, mutta oikean väristä ei just nyt hyllystä löytynyt). 

Resorissa käytin Addin 50 cm 3,5 mm bambupyöröjä ja myssyosassa KnitPro Zing 60 senttisiä 4,5 mm.  Päälaen kavennukset looppasin, koska kässäpussista ei löytynyt 4,5 mm sukkiksia.
Koska Regian kesäsukkalangasta jäi vielä toiseenkin varrettomaan pariin, niin tikuttelin sen jämän ajan kulukseni pois. Tällä kertaa kokeilin 2,25 mm 15 cm Zingejä. Mun kässyissä ohuet puikot on vaihtuneet puisista Zingeihin... Sen verran solkenaan niitä puisia on tullut katkottua. Menekki näissä 46 g. Varressa 20 kerrosta, ristiinvahvistettu kantapää ja koko Susu eli 39-40.

Mökkinaapureilta aikoinaan sain vinkin, että kun on paksut villasukat jalassa niin hyttyset ei ahmi nilkkoja paukamille. Siispä hyttyssukat teetee Sallasta vanhan ohjeen mukaan. Väriä elämään!
Alunperin ohje oli Kiivimansikka, mut tää taitaa olla kiiviappelsiini... Vihreetä 2 kerää ja oranssia 1. Puikot KnitPro Symphonie 3,5 mm. Malli on siitä kiva, että näyttää kirjoneuleelta, mutta ei oikeasti ole. 

Sallaa ja kesäsukkalankoja löytyy myös kesäkaupasta, puhumattakaan sekalaisesta puikko- ja koukkuvalikoimasta...

Juhannuksen vietto sujui perinteisellä porukalla ja perinteisesti. Tassukin sai kaverikseen Paten:

"Pojista" on vuosien kuluessa tullut jo kaverit.

Viime viikko meni töissä ja kaupungissa oli turkasen kuumaa. Yhtenä iltana piti hintalaputella lasten kanavatöitä ja timanttimaalauksia. Kotona oli 28 astetta, joten siirsin työpisteen meidän pihalle. 
Saattapi olla, että naapurit vähän ihmetteli, mut vähät siitä!
Viikonloppuna pitäis tehdä puuhommia. Ei ne pöllit itsekseen klapeiksi muutu. Mutta kuuma ja paarmat... Eilen noustiin seitsemältä ja klapikone käynnistyi kahdeksalta. Pari tuntia vierähti ja saatiin monta kottikärryllistä ennen kuin tukala helle ja paarmat ajoivat meidät mereen viilentymään.
Tassu oli työnjohdollisissa tehtävissä. Erittäin aktiivisena kuten kuvasta näkyy...

Tänä aamuna toistettiin samalla kaavalla. Kalpikone käynnistyi tasan kahdeksalta ja jo ennen puolta päivää olitiin jo käyty saunassakin! Päiväsauna olikin kiva juttu. Loppupäivä vaan olla möllötetään.

Viikko sitten löysin ekat kantsunalut. Mustikkaakin olis tulossa vaikka millä mitalla, mutta ilman sadetta niistä tulee kuivia kuin rusinat. Niistä on iloa vaan räkäteille... Mahtaakohan peuratkin syödä niitä? Viime yönä Karvis oli nähnyt puskissa kaksi peuraa!

Tassu on löytänyt tontin viileimmän paikan! Ihan mielenkiinnosta mitattiin: Kaivovesi oli 11 asteista ja merivesi 23,9!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!