lauantai 7. elokuuta 2021

Kesä meni

Toivottavasti helteet on ohitte. Kesä meni helteissä kärvistellessä. Ei huvittanu kässyt. Pikkuisen pistää huolestuttamaan. On ihan yleistä, et neuleplääh on kesällä mutta ei oo hyvä homma jos sattuu oleen lankakauppais... Onneks sentään virkkuukoukku on jotenkin sopinut käteen.

Näitä hattuja on syntynyt useampikin. Kuvan hattu on teetee Hampus -langasta. Kaks kerää ja koukku 5 mm. Kolme muuta Katian Ekos -langasta, kolmesta kerästä.

Matildan kesäkaupassakin oli näitä lankapakkauksia ohjeineen myytävänä. 

Hirvittävä kuumuus ajoi blogikissan läähättämään. Terassilla oli vähän viileetä, saunan lattialla toinen paikka, mutta joskus vaan pitää maata massu pystyssä ku muuta ei jaksa!


Kerran osuttiin naapuriin just, kun siellä oli lounas lopuillaan. Päästiin maistamaan "jätteitä" eli kaks savuahventa oli just meitä varten jäänyt. Siitäpä saatiin innostus lähteä itsekin ahvenia narraamaan. Yhtenä sunnuntaiaamuna kuuden jälkeen lähdettiin Airistolle. Kauhee tuuli ja aallokko käänsi veneen takaisin ennen määränpäätä. Pitihän kuitenkin yhdessä poukamassa vähän yrittää pilkkiä ja riemu oli suuri, kun tärppäs:

Tassun mielestä tällä saalilla ei paljon juhlittu... 

Tänä kesänä en voi edes hehkutella mustikkasaaliilla. Ehkä pari litraa sain kerättyä ennekuin helle kuivatti kaiken...


Metsään on tullut jo syys... Koivu kiljuu vettä samoin kuin mustikkapuskat.

Eläimellinen meno saaressa jatkui. Yhtenä yönä nukkumaan mennessä uni kaikkosi silmästä. Joutsenten taistelu oli hurjaa nähtävää. Välillä tulivat ihan rantaan asti, mutta mihinkään huuteluihin tai huiteluihin ne eivät reagoineet ollenkaan! Emojoutsen yritti välillä väliin. mutta piti parhaampana kerätä katraansa ja mennä suojaan. Toivottavasti isäjoutsen on edelleen hengissä ja alfauros lähtenyt muualle.


Koska kuumaa ja koska mikään ei huvita, niin hassuttelin jämälangoilla donitseja. Harmi, että oma ponnari on liian lyhkänen.

Jämistelin silti monta.

Lankana Katia Katia Cotton 100% ja Katian Candy.

PUUhamaassa on sentään kaadettu yks mäntykin. Koska helle, niin yhtenä viikonloppuna kaadettiin, seuraavana karsittiin ja sitä seuraavana pöllitettiin. Homma meinas jäädä tekemättä, koska komea suruvaippa köllötteli rungolla monta tuntia! Eihän sitä voinut häiritä...Tänään karsittiin oksat. Hidasta elämää...

Tämäkin vain prototyyppi. Tassu sai perinnöksi sateenkaarisillalle muuttaneen Hampus-kisun insuliinit. Siitäpä pukkais ideaa. teeteen Hampus-langasta leluhiirtä virkkaamaan. Jämää kun oli hatusta. Toinenkin on tulossa vaan inspis hävisi. Ja viitosen virkkukoukku putos terassilautojen väliin.

Näiden lisäksi en oo virkannut muuta kuin ötökkähattuja. Ja neulonut 2,5 sukkaa Rubinista.

2X seuran neulomakerho oli alkukuusta melkein vastarannalla. Siispä soutaen olin jo perillä! 

Koska on liian kuumaa, niin edes syöminen ei kiinnosta. Paitsi jos lautasmalli toimii ja juomana on...

Saunaakaan ei ole kesän aikana kovin montaa kertaa voitu lämmittää. Koska helle ja kun lämmittää saunan niin torppakin lämpee entisestään. Viikko sitten perjantaina kuitenkin oli sellainen ilta... Niittysaarena päässä olis ollu ruukullinen kultaa, mutta jätettiin sinne. Kuka nyt kesken saunomisen?

Huomisaamuna aikaisin messukeskukseen. Vuorossa piikki nro 2. Voi kun joskus tulisi se aika, kun messukeskuksessa oikeasti messuiltais!

4 kommenttia:

 1. kutoo mopsien kanssa8. elokuuta 2021 klo 11.10

  Tsuubiduu

  VastaaPoista
 2. kutoo mopsien kanssa8. elokuuta 2021 klo 11.12

  No just. Kaksi kattavaa kommenttia kirjoitin, molemmat häipyivät jonnekin. Edellinen onnistui. Olen kutonut villasukkia helteestä huolimatta ja odottanut viileämpää.

  VastaaPoista
 3. Niin se meni kesä täälläkin: koska kuuma niin . . . ei sitä eikä tätä tullut tehtyä. Nyt on onneksi vähän sellainen tavallinen kesäsää, paistaa ja satelee. Voi jopa laittaa ihan oikean vaatteen päälle koska ei enää helle;)
  Kutomisplääh on mullakin, monta päivää nytkin mennyt ettei puikot oo kädessä ollut. Kaks puseroa oon kesän aikana tehny mutta se on vähän ku kattoo mitä jotkut on saanu aikaseks.
  Torilta ajattelin mustikoita ostaa jos niitä sattuis jossain kasvaneen ja myyntiin saatu. Rapsuja oon pakastanut, rapsupiiras talvella on juhlaa.

  VastaaPoista
 4. Vai että kesä meni! 😏 No ei se onneksi kokonaan vielä mennyt, ne pahimmat helteet vaan. Niistä minäkään en oikein tykkää, mutta kyllä kesä syksyn loskakelit voittaa. 😀 Kässät on minullakin olleet vähempänä, kun olen vaan yhden peiton tehnyt. Ehkä lankamäärä on kuitenkin kuta kuinkin sama kuin muussa kulutuksessa vastavaana aikana, mutta kun tekee yhtä työtä-vaikkakin isoa, niin tuntuu, ettei ole paljon mitään tehnyt.
  Mökkeily on meillä ollut tänä vuonna vähäistä, kolme muutaman päivän käyntiä, mutta kalaa ehdittiin saada, lähinnä siikoja. Niitä tänäänkin paistettiin täällä kotona ja nam! 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!