sunnuntai 22. elokuuta 2021

Lomakäsityöt

 

Siinä se! Näyttää siltä, että vuoden sademäärä kaikista ilmastonmuutosuutisista huolimatta on suunnilleen vakio. Eli koska kesä-heinäkuun sademäärä oli yhteensä 44 milliä, niin mun lomalla summa tasaantui viikossa eli 126 mm... 

Jos ihan totta puhun, niin ei haitannut tippaakaan (tai edes ämpärillistä tai saavillista). Saatoin kerrankin vaan olla möllöttää, istua lepakkotuolissa puikot käsissä ja napit korvissa äänikirjojen seurassa (Enkelipuu ja Rottien pyhimys), ottaa päikkäreitä, lämmittää päiväsaunaa ja ladata akkuja.

Tassu oli jossain vaiheessa kyllä sitä mieltä, et voisin vaikka mennä töihin, jotta tämä "suihku" lakkais. Märkä turkki ei ollu kovin kiva...

Lepakkotuolin tuotoksia:

Valkoinen myssy on kokonaan kaksinkertainen. Tuplasti. Siis lankana teetee Helmi ja Katian 50 Mohair Shades kaksinkertaisena. Myssyn aloitus muutamalla silmukalla, lisäykset ja sileää, kunnes vaihto isompiin puikkoihin ja tunturineuleeseen. Nuo 30 cm Crasyt on kyllä mainio keksintö pipoihin ja hihoihin! Melkein aina sukkapuikot on liian lyhyet ja putoilee, 40 cm pyöröpuikko ainakin mun tassuihin hankalan lyhyt ja 60 cm pyörö taas liian pitkä. Tunturin jälkeen taas sileää ja kavennukset. "Pussi" kaksin kerroin ja reunan taitto. Ihanan pehmoinen, kuohkea ja lämpöinen. Menekki 2 kerää kumpaakin lankaa.
Okranvärinen pipo on tilaus ystävälleni. Tupsu puuttuu vielä. Lankana Katian Merino Sport ja menekki ihan vähän päälle 2 kerää. Sportti on ollut ihan huippusuosittu pipolanka jo parin vuoden ajan. Kaapelikierteisestä langasta jälki on kaunista ja lanka ei todellakaan kutita herkintäkään.

Molemmat myssyt on tíkuteltu 4 mm ja 4,5 mm puikoilla. Molemmat mallit Niina Kaakkurivaaran. Palmikko vanhasta teeteelehdestä ja tunturi uudesta Pientä ja lämpöistä -kirjasta.

Olihan sateessa välillä taukojakin. Torstaina heräsin yllättävään valoilmiöön... Hetkeksi.

Tassu on kunnostautunut metsäkissana. Viikon aikana se on tuonut mulle kokonaiset neljä lahjaa:

Kaksi komeaa vesimyyrää ja kaksi ihan tavallista. Se tuntuu olevan hiukan loukkaantunut siitä, etten päästä sitä saaliineen sisälle edes saunaan! Kovaa karjuen se tuo saaliit näytille ja tämä ilkeä noita-akka sulkee ovet sen kuonon edestä. Me kun ollaan kuviteltu sen olevan niin vanha ja raihnainen, ettei enää saalistaminen suju. Siihen Tassu sanoo et "kattia kanssa!"

Muutenkin meno saaressa on ollut normaalin eläimellistä. Yhtenä päivänä merellä uiskenteli hylje, jota lokit ahdisteli, harmaahaikara lähtee rantakaislikosta lentoon harva se päivä ja muutaman metrin päässä mökistä kauris mutustelee mustikanvarpuja (surkea kuva otettu läpi ikkunan):
Kurkia ei ole näkynyt, mutta kuulunut on. Lähistöllä nekin liikuskelevat. Ja tuo haukkuva kauris on tainnut popsia myös Karvisen kaks kehäkukkaa... Alkuviikolla vielä oli nätit oranssit kukat avoinna, mut yhtenä yönä ne oli hävineet. Pelkät varret oli jäljellä.

Huomisaamuna mantereelle ja tiistaina töihin. Oikeasti jo loppuviikolla aloin jo tuntea kaipuuta The Lankakauppaan. Uusia ihania lankoja on tullut puotiin ja niitä haluaisin jo päästä hiplailemaan... 

Saattaapi olla, että yksi meistä on huomenna kuono kulmikkaana joutuessaan vangiksi ja veneeseen, mut onhan kesää vielä jäljellä!3 kommenttia:

 1. Ihan vaan kotona eläkeläisenä olen sadetta pidellyt ja nauttinut siitä terassillani istuen. Niin raikas tuoksu ja hapekasta ilmaa hengitettäväksi. Ihanaa sen hellekesän jälkeen.
  Kiva ku Tassu on niin pirteässä kunnossa, että jaksaa saalistaa ja aistit pelaa saaliin löytämiseksi.
  Aina vaan tulee uusia lankoja, siis noin yleisesti, vaikka ei vanhojakaan kerkiä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 2. kutoo mopsien kanssa23. elokuuta 2021 klo 20.46

  Kerrankin sun mökkeilyt hyvän sään aikana! Tarkoitan, että sait kokea muutakin, kuin kylmää ja märkää lomalla.
  Hurjan suloiset pipot ja Tassu niin liikkis uitettuna!
  Syksyähän tässä on odoteltu ja jospa sen myötä alkaisi jotain harrastusta tahi muiden kanssa kokoontumisen aktiviteettia.

  VastaaPoista
 3. Niin se kesä kuluu satoi tai paistoi! 😀 Meillä ei täällä ole kovin paljon satanut, vaikka naapurikunnassakin satoi pieneksi tulvaksi asti. Kuulostaa lomasi menneen oikein hyvin, mökkeilyä, kirjoja ja käsityötä, mitäpä sitä muuta. Minun mökkeilyni pn tänä kesäsnä ollut vähäistä, kun olen toiminut omaishoitajana. Niin melkein käy kateeksi tuo sinun lomastelu.😏

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!