sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Vanha ja alkanut vuosi tilastoineen ja suunnitelmineen

Pitkällehän on tämä uusikin vuosi jo vierähtänyt ennen kuin viime vuoden metritilasto julkaistaan... Minähän lasken perinteisesti neulottuja ja virkattuja metrejä kilojen sijaan. Ja perinteisesti mulla on ollu tavoitteena se puolimaratooni.

Vuoden viimeinen työ ja eka oli samat. Pari tuubia SMC Lovely Mohairista. Tein ennen joulua vahingossa yhden peessin ja tilaukseen tuli kaks samanlaista - valkoinen ja musta. 

Musta menee viime vuodelle ja valkoinen tälle. Kuvasta ei mitään selvää saa, mut ihan samoja kuin edellinen beessi. 

Siis ne metrit: Surkeat 19518 metriä lankaa kulutettu vuonna 2021. Neulottuja 18168 ja virkattua 1350. Tosin sen verran pitää puolustella, että kaikkia en oo punninnut ja mitannut ja olen myös tutustunut takaperinneulomisen jaloon taitoon eli purkanut aika pal...  Miks ihmeessä pitää selitellä? Kilpailenhan vaan itse itseäni vastaan!

Vuosi vaihtui taas hyvien ystävien seurassa Tassun 15-vuotisjuhlien merkeissä.

Uudenvuodenpäivänä päästiin kokemaan verkkoja Pyhäjärven jäälle ja juhlan kunniaksi molemmat "pojat" eli Tassu ja Pate saivat kummatkin oman komean ahvenfileensä!

Oliskohan tässä The Blogikissan The Virallinen synttärikuva? Tassu 15-vee! 

Arki on alkanut ja sen myötä tietenkin se jokavuotinen "uusi elämä. "Lenkkeilyä, painonpudotusta ja sen semmoista... Mutta yhden otan (ainakin alkuun) tosissani. Jo viime vuonna ostaessani uuden vaatteen tai tavaran kotiin niin hävitin tieltä yhden vanhan. Nyt tavoitteena on jatkaa samaa ja lisäksi hävittää yks turhake joka päivä. Alku oli vauhdikas:

Painonvartija-kirjekurssit vuodelta 2000 ja kaikki ikivanhat kalenterit, joihin en koskaan palaa... Oikeasti vartsuijen aikana laihtusin ainaki 12 kiloa! Mistä sama puhti nykyään?

Ryjää ja roinaa kirjoituspöydän laatikoista ja vanhentuneita meikkejä ja noi kakkulat... Toivon saavani näkimet johonkin kierrätykseen, muut meni roskikseen.

Kaikki ei sentään mene roskiin ja jotain ihan uutta ja itseltäkin "piilotettua" löytyy. tähän mennessä 11 kansiollista "opintoja" kellarikomerosta mennyt jätepaperiastiaan, mutta Lakrisalit säästän ja syön vaikka parasta ennen oli vuonna 2018. Verenpaine vaan kasvaa :) Ja noiden 250 käyntikorttien nurjat puolet toimii ihan hyvin muistilappuina. Kakspuoleiset meni roskikseen, koska osa on niin vahoja et firmoja ei enää oo ja osa tyypeistä on vaihtanu somettamaan korkeampiin sfääreihin...

Tän viikonlopun konmaritusta on ollut hiutuneita froteepyyhkeitä ja rikkinäisiä lakanoita (TESYYN) sekä lisää kansioita (=esim. Johtamistaidon Opiston Rationalisointikurssi vuodelta 1991 ym ja  Kirjanpidon lakiasioita vuodelta 1995). Jos en niitä yli kolmeen kymmeneen vuoteen ole katsonut, niin... Kirjanpitäjäni lupais huolia tyhjät kansiot ja välilehdet menee säästöön, koska niitä pitää kuitenkin ostaa. Kaikkesta hauskin ihan roskiin mennyt juttu oli mustat stringit. Arvatkaapa onko ollut käytössä kertaakaan. En nyt laita kuvaa niistä...

Jotain sentään säilyy... Mulle lahjaksi saadut sukat on pyhiä. Sain viime jouluna kahdet villikset Mopsineulojalta ja yhdet hassut Idalta. Ida ajattelin että nauraisin, mutta oikeasti paketteja avaessani purskahdin ilon kyyneliin. Et joku tekee MULLE lahjasukat <3

Siispä rikkinäisien sukkien inventaarissa vain yhdet päätyivät roskiin.  Muita vielä yritän tekohengittää. Kuten näitä yllä olevia. Varret on Mopsineulojalta vuosia sitten saadut rakkaat lahjasukat. Pari kertaa parsin ja paikkasin, mutta viimein oli vaan pakko luovuttaa. Tein uudet terät, mutta eikös vaan näytäkki ihan uusilta?


4 kommenttia:

 1. joskus hauskaa konmarittaa.mieluiten tietysti kierrätykseen.

  VastaaPoista
 2. kutoo mopsien kanssa17. tammikuuta 2022 klo 7.54

  Todella hauskat sukat, noista tulee iloiselle mielelle !
  Kun tulee tietoiseksi tavarasta, mikä on turhaa, käyttämätöntä, käyttökelvotonta tai ei muista, miksi se on jäänyt talteen, suosittelen jätesäkkiä tai banaanilaatikoita, kama niihin ja suoraa päätä roskikseen.
  Minulla olisi sata tarinaa näistä,mutten aloita enempää.
  Opettele tämä : heitä turhake pois,taputa ensin itseäsi olalle, sitten klappaat käsiäsi yhteen kehumalla itseäsi, kuinka loistavaa toimintaa!

  VastaaPoista
 3. Yksi sisään ja yksi ulos olen koettanut noudattaa, ei tosin päde lankakerien suhteen. Jos ostaa puseron langat, ei voi laittaa yhtä montaa neuletta pois. ;) Eli siis lanka tämän ulkopuolella. Kaikkea sitä tulee säilytettyä. Olen ihan vähitellen laittanut jotakin pois nurkkia läpikäydessä.Mulla on laatikko, johon heitän kirppikseen meneviä tavaroita vähitellen. Osa menee suoraan roskiin ja osa menee jälkikasvulle ja osa ystäville (esim. Anna- ja Toivo-nukkien tekoon Unicefille)jne.
  Itsensä kanssa sitä kilpaillaan lankojen kulutuksessa. Joskus aloitin laskea kiloja ( varmaan siksi että erehdyin laskemaan kotona olevat lankakilot) ja lasken edelleen.
  Hyvää alkanutta neulevuotta!

  VastaaPoista
 4. Ihan ekask kehu: Hieno synttärikuva Tassusta, oikein arvokas poseeraus.
  Kivoja on noi kevyet kaulurit, peessikin oli ihan ok.
  Hyvä on konmarittaa. Mulla kans vanhat almanakat meni pari vuotta sitten. Parempi olis ollu jos en olis sieltä täältä lukenut menneitä, tuli vaan paha mieli, monta asiaa oli jo unohtanut. Mitä niitä tonkimaan. Ja paljon just turhaa paperia ja lomaketta. Vaatteita mulla ei oo moneen vuoteen ollutkaan ns. ylimääräisiä ja vähän ostankaan niitä.
  Pitäis taas vähän harventaa jotain, ehkä lahjapapereita ja pakkauksia ja postituskuori,niitä jo kerran käytettyjä. Ei niille enää oo käyttöä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!