perjantai 31. joulukuuta 2021

Hyvää uutta vuotta 2022!

 Aloitin tämän vuoden joululahjaprojektini hyvissä ajoin eli heti vuoden vaihduttua. Tavoitteena oli olla kerrankin ajoissa ja päätin neuloa kaikille lähisukulaisille sukat ohuista langoista. Tammikuussa syntyi neljä paria:

Päätin käyttää kaikki ohuet jämälangat ja tehdä raitasukkia. Näissä on käytetty Rubinia, ja Regiaa. Kuinkas kävikään? Homma tyrehtyi... Heinäkuussa neuloin vielä parit. Joulukuussa huomasin, et mulla on vaan 6 paria vaikka 12 oli tavoite! 

Karvis ei tarvinnut sukkia. Ei paksuja eikä ohkasia, mutta kirjoitti joulupukille uusista huopatossuista. "Joulupukki" ei luvannut, kun kokemukset huovutuksista on vähän niin ja näin. Päätin kuitenkin yrittää:

Ohjeita katselin sieltä sun täältä, mutta kaikki ohjeet oli paljon paksummalle langalle. Sävelsin, otin mittoja joulutontusta ja pistelin menemään. Ja ihan hyvinhän siinä kävi! Lankana Wash&Filz-It Fine, puikot 5 mm ja menekki pikkasen päälle 3 kerää. Oikean jalan tossun kärki on vihreä. Lankakauppiaalle iski nuukuus, enkä viitsinyt korkata uutta kerää muutaman silmukan tähden. Uskoin Karvisen huumorin riittävän. Näissä koko semmoiset 43.

Äiti puolestaan innostui huopalapasista, jotka tein hänen marttakaverilleen. Sellaiset olisi tosi lämpimät kun joutuu kulkemaan ulkona kyynärsauvojen kanssa. Siispä samaan pesuun vielä lapaset. Ihan hyvin kävi näissäkin!

Sama lanka, menekki 3 kerää, Ergo sukkikset nro 5.. Sen verran innostuin onnistumisista, että riipustin näihin molempiin ohjeetkin!

Vielä yhdet lapaset pikkuneidille. Hapsulankaa ja pallasta:

Joulua vietettiin pitkästä aikaa koko suvun kesken Atussa. Ennen lähtöä tehtiin vielä koronatestit. Yksi viiva vain. Naurettiin, et isoista mahoista huolimatta kumpikaan ei ole raskaana :)

Huopajutuista tykättiin, mutta sukista en kuullut juuta enkä jaata, joten ensi vuoden alussa päätänkin aloittaa uuden sukkaprojektin. Teen sukkia vaan itselleni. Aluksi teritän kaikki omat rikkinäiset villasukkani. Ja niitä riittää...

Tapaninpäivän iltana availin omia pakettejani. Purskahdin ilon kyyneliin kun löysin paketeista kolmet villasukat! Kiitos "pukeille".

Meilläkin oli taas pitkästä aikaa oikea valkoinen joulu! 

Kaikki eivät olleet siitä kovin mielissään...


Eilen sain tosi kivan kuvan! Kissasukkien kokoontumisajot Tottijärvellä:


Samaan suuntaan mekin tästä lähdemme kohtapuolin. Viettämään Tassun 15-vuotissynttäreitä ystävien kanssa:

Hyvää alkavaa vuotta 2022 kaikille blogiystäville!


4 kommenttia:

 1. Kiitos samoin!

  Pitäisi aloittaa ajoissa kuten äitini aikoinaan. Juuri yksi lapsenlapsista ihmetteli, kun mamma teki kaikille lapsenlapsille ja heidän puolisoilleen ja lastenlastenlapsille sukat ja kirjoneulelapaset joka joulu! Miksen minä siis kerkiä?? Jos edes ensi vuonna yrittäisi...jospa eivät tilaisi puseroita, villatakkeja, pipoja ja yms koko ajan.

  VastaaPoista
 2. Hyvää alkavaa vuotta sinnekin!
  Kissasukat on kyll niin hienot ettei sanotuksi saa. Tosi paljon ootkin sukkia neulonut, ja muutakin. Ja tehnyt töitä. Mä vaan neulon mutt en tunnu saavan aikaiseksi kaikkea mitä haluaisin.
  Ajatella, että Tassu o jo 15 vee! Onnittelurapsutukset!

  VastaaPoista
 3. kutoo mopsien kanssa31. joulukuuta 2021 klo 13.49

  Iloista vuodenvaihdetta ja innolla uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 4. Oletpa kivasti auttanut joulupukkia tänä(kin) vuonna! On ilo antaa ja saadakin, varsinkin kun saa mieleisiä.
  Säilyttäköön Uusi Vuosi sen mitä rakastat, tuokoon tullessaan sen, mitä kaipaat ja vieköön mennessään sen, mitä taakkana kannat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!