maanantai 6. joulukuuta 2021

Valon polku ja pienet jouluiset kässyt

 Kyllä meillä Turussakin - Valon polku!

Hirveän kylmää, Mietittiin eilisiltana et lähdetäänkö vai ei. Odoteltiin pimeän tuloa... Kannatti lähteä. Ja palella... Tuomaanpuistossa Play of lihgt.


Ihan käsittämättömän hienoja valoteideteoksia.

Ensin kiipustimme Vartiovuorenmäelle pupuja katsomaan. Intrude:

Posket jäätyi viimasta... Nämä teokset ovat nähtävillä vain itsenäisyyspäivään asti. Päätettiin palata kotiin glögille ja Karvisen koko päivän kokkaamalle lapskoussille  (linkissä vaan yks ohje) ja jatkaa kierrosta lämpimämmällä säällä muiden kohteiden parissa. On se kummaa - olen vuosikausia valittanut, ettei meillä Turussa oli oikeaa talvea. Sit ku se tulee ni mikään villa ei riittänyt!

Viikko sitten viriteltiin mulle vähän kausivaloja. Ajateltiin, et blogikissa ei varmaan enää jaksa kiipustaa puuhunsa ja laitettiin siihenkin yks vanha valoketju. Vaan mitä näinkään öisellä pisureissulla yhtenä yönä viime viikolla?

Eikä haittaa lonkkavaivat! Valokeilaan piti päästä ja sieltä tutkailla yön pimeydessä kulkevia citykettuja, -pupuja ja varsinkin tonttuja!

Tontuista puheen ollen... Vielä yksi yritys ja onnistuihan se!

Uskoni huovuttamiseen palautui. Lankana Wash&Filz-it Fine. Menekki 102 g yhteensä. Harmaata ja punaista 1 kerä, valkoista ja Brazilia-hapsulankaa kerät. Valkoiset riittää kolmeen tonttuun. Puikot 6 mm CraSy Triot.

Tonttuilua lisää. Asiakkaamme teki kivan pikkuruisen tonttumaskotin. Otettiin luvalla koppi ja tehtiin oma muunnos... Puuhelmet korvattiin heijastavilla helmillä!


Lankana teetee Pallas. Heijastavat helmet eivät korvaa virallista CE-merkittyä heijastinta, mutta kun valo osuu niin loistaahan tuo!

Joskus tekee jotain myös langoista, joka ei oo ihan se oma ykkössuosikki. Mutta kun moni on viime aikoina käynyt kysymässä SUPERPAKSUA lankaa niin... Tässäpä pipo Alpaca Big:

Pipon neuloin 12 mm puikoilla. Kymppikin olisi riittänyt. Aikaa kului peräti tunti. Ja siitäkin ajasta suunnilleen vartti siihen, että jouduin luomaan 40 silmukkaa moneen kertaan, koska aina "häntä" loppui kesken... Tein yhtenä aamuna viime viikolla. Koska en itse tykkää paksuista langoista niin tikuttelin ensin pipon ja sit heräsin. Normisti ennen heräämistä tehtävä ikävä juttu on esim, imuroiminen. Nouset, laitat kahvinkeittimen päälle, imuroit ja SIT heräät. No kerä Aplaca Biggiä riittää pipoon ja nää tuntuu olevan nyt muotia. Kuus väriä ja jos viime hetken itte tehtyä joululahjaa on suunnitteilla niin tässäpä vaihtoehto! Tupsu tämmöiseen myssyyn on ihan must eiks nii?

Tänään oli vuoden tauon jälkeen perinteiset itsenäisyyspäivän piparitalkoot kummityttöni kanssa. Tuntui tosi kivalta. Vaikka tytteli on jo yli kolmekymppinen niin tämä yhteinen perinne on tärkeä. Toivottavasti meille molemmille. Ja erityisen siitä tekee se, että kummityttöni on yksi niitä korona-ajan arjen sankareita. Meillä taviksilla ei ole yhtään syytä marista muutaman minuutin maskipakosta kaupassa käynnin yhteydessä, kun arjen sankarit käyttävät maskeja ja ties mitä suojavarustuksia ja "avaruuspukuja" koko päivän ja ylityöt päälle huolehtiessaan meidän muiden turvallisuudesta! Kuvia ei oo, mut perinteisesti ei poltettu viimeistä pellillistä vaan ensimmäinen ja leipomusten päätteeksi lapsi kokkasi maistuvaa  kotkottia. Tähän ruokajuttun liittyy "totuus lapsen suusta" vuosikymmeniä sitten. Silloin kun pentu oli vielä pentu 💓

Viimeksi vielä pienet tuikkutähdet. Ledituikkujen kanssa paloturvalliset. Lankana Hilo Metalico:

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa ja joulun odotusta!1 kommentti:

  1. Huikeat valot! Stadissa sitten tammikuussa taas Lux. Kiva toi maskottiheijastustonttu. Ja Tassu niiiin komeana tolpassaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!