torstai 2. toukokuuta 2024

Leeds vastaan susun silmukat 6-0

Hyvä ystäväni sairastui. Tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Paska fiilis suoraan sanoen. En voi tehdä mitään, en osaa sanoa mitään ja välimatkakin pitkä. Puhelussa kuitenkin huumorin pilkahdus: Lupasin et ku tukka lähtee, niin teen sytomyssyn. Ja siihen vastaus et siinä pitää sitten olla Leedsin tai Deep Purplen logo.

Siispä Leedsin logoa etsimään. Eihän tuo nyt niin kummallinen voi olla? Logo löytyi ja netistä ohjelma, jolla kuvan vois muuttaa silmukoiksi. Omasta puodista ei löytynyt juuri oikean väristä leedsinsininstä, joten yks perjantai-ilta meni markettien lankahyllyjä könyten...

Oikea sininen löytyi ja se on N-nimistä puuvillasekoite-sukkalankaa (kirjonnat teetee Pallasta). Koska ekojen hoitojen seurauksena hiukset oli vielä päässä niin päätin yllärinä tehdä kesäsukat. 

Jos tästä nyt jotain hyvää pitää sanoa, niin Susun silmukoilla oli kova yritys päihittää Englannin liigan potkupallojoukkue ja saihan se lytättyä Leedsin logon soikeasta litteäksi, joten kampoihin pistin kovasti! Ainakin värit on oikeat ja toivottavasti tuo hymyn saajansa huulille! Tai ainakin kertoo, että välitän.

Seuraavaks aloikin parta lähteä ja hiukset kans. Oli aika myssyn ja Deep Purplen. Silmukoinnin sijaan neuloin kirjoa. Tää onnistui hiukan paremmin. Olikohan syynä se, että ittekki olen nuoruudessa ollut ankarasti Purplefani...

Lankana Katian Tencel Cotton. Ei varmasti kutita eikä pistele. 120 silmukkaa ja menekki vajaa kerä pohjaväriä ja vähän kuvioväriä. Toivotaan, että on passeli. Väri ystävän oma valinta. Ja parran jälkeen nyt on lähtenyt hiuksetkin. Toivottavasti myrkyt tappaa ne pahuksen syöpäsolutkin!

Ensimmäinen sytomyssykamppis oli vuonna 2010. Silloin kirjoiteltiin, että myssy ei paranna, mutta voi tuottaa iloa ja lohtua. Sitä toivon tänään enemmän kuin koskaan.

Joku raja sentään! Tein vielä toisen myssyn. Tällä kerralla ei mitään logoja, vaan ihan yksivärinen perusmyssy. Suojaksi ponnarittomalle nupille  kylmältä tai auringolta lintukuvausmatkoilla. Ja merkiksi siitä että olen täällä kaukana ja ajattelen ystävää. Lankana DMC Eco Vita - kierrätyspuuvillaa 44 grammaa. Jämä tästä t-paidasta. Purple lähti ohikulkijoiden kyytiin viime viikolla ja tämä postissa maanataina. 

Muita neuleita ei sit viime aikoina olekaan syntynyt. Neljä päivää mökkielämää. Kaksi kässyäkin mukana, mutta haravointi, siivoilu ja kaislojen kerääminen vei voimat niin, että kun illalla pään tyynyyn laittoi, niin uni tuli heti. Silmukan silmukkaakaan en tehnyt eikä viikon kuluttua olevan lopputentin kirjatkaan juurikaan auenneet. Talviturkki sentään tuli heitettyä ja vappuaattoiltana nautin hiljaisuudesta, rauhasta ja lehtokurpan perinteisestä iltarundista auringonlaskun jälkeen.

Parasta kuitenkin on aamuvarhaiset! 
9 kommenttia:

 1. Olin noista myssyistä lukenut mutta niiden arvon ymmärsi ja tajusin vasta kun itse katselin niitä seinälle kiinnitettynä , josta sai valita itselleen mieleisen. Elämä opettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Nämä palautteet merkitsevät paljon myös kaikille myssyjen tekijöille.

   Poista
 2. "Hädässä ystävä tutaan (tunnetaan)", kuuluu vanha sanonta. Sen olen huomannut viimeistään nyt sairastuttuani. Paljon osanottoja ja kannustavia viestejä ja sokerina pohjalla Leeds pip... eikun sukat ja DP pipo. Molemmat olleet kovassa käytössä. Uskallan jopa väittää, että Leeds on voittanut koska mulla on ollut pelipäivänä sukat jalassa. Linnutkin on tulleet katsomaan lähempää, että mitä ton kuvaajan pipossa oikein lukee. Olin kuulevinani, että joku lintu oli muokannut lauluaan Smoke on the Waterin suuntaan😂?
  Eli kiitos sukista ja pipo(i)sta ja ennen kaikkea kiitos ystävyydestä Susu ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Ja kuinka monta kertaa mä olen saanut tukea sulta (ja teiltä) kun on tuntunut siltä, et maailma kaatuu päälle. On niitä vedet silmissä naurettujakin muistoja kertynyt vuosien varrella vielä enemmän. Mökkikirjoja olen lueskellut viime päivinä ja todistettavasti sielläkin ollaan oltu yhdessä jo vuodesta 1994 (vanhemmat kirjat on Atussa. Ystävyys <3

   Poista
 3. kutoo mopsin kanssa5. toukokuuta 2024 klo 13.42

  Olet tukemassa ystävää mitä parhaimmalla tavalla : käsiesi kautta koko sydämelläsi. Enempää et voi.
  Voin tunnustaa, että sain sinulta yli 12 vuotta sitten punaisen sytomyssyn. Siinä oli niin vahva tunne ja sydämellisyys mukana, että tauti talttui, hiukset kasvoivat ja myssy taitaa olla vieläkin jossain muistojen rasiassa.
  Tervehdys Leeds-fanille ja Deep Purple soimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Muistelen, et silloin siitä ei saanu puhua. On ihanaa, että voidaan jatkaa yhteistä harrastusta edelleen. Ja kai se uippiskin taan jossain vaiheessa tulee kuvaan mukaan.

   Poista
 4. Ihana ystävä olet. Nuo neuleesi antavat voimia saajalleen aivan varmasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!