sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

T-paita kierrätyslangasta, purkkivärjäystä ja kesänviettoa

Puodin uusin DMC Eco Vita -lanka pomppasi puikoille ja pitkään jatkunut neuleplääh hellitti viimein! Tänään sain valmiiksi viimeisimmässä Kotiliesi Käsityö -lehdessä julkaistun T-paidan.

Lanka: DMC Eco Vita, puikot resoreissa 3½ ja muuten 4½ Knit Pro Zingit 60 ja 80 cm kaapeleilla. 

Lanka on kivaa neulottavaa (ja varmaan virkattavaakin) ketjumaisen rakenteensa vuoksi. 100 gramman kerässä on hulppeat 250 metriä. Eco Vita on kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu lanka, jossa on 80% puuvillaa ja 20% muita materiaaleja. Värikartassa on kolmekymmentä toinen toistaan kauniimpaa väriä (miks mä valitsin tän harmaanvihreän? Väri on tosin hiukan nätimpi oikeasti). Tähän M-kokoiseen paitaan kului 2,5 kerää. 

Lanka oli niin kivaa neulottavaa, etten paiskannut puikkoja mereen, vaikka lehden ohje olikin taas pikkuisen outo. Siinä ei suoranaisesti virhettä ole, mutta tulkinnanvaraa kyllä. Taka- ja etukappaleiden raglanin alku oli tosi kummallisesti selitetty ja vaati pikkuisen pohdintaa, laskinta ja purkua. 

Edeltävä viikko meni ihan kesämeiningillä eli olen taas heittäytynyt asunnonsäästäjäksi. Maanataina töiden jälkeen palasin mökille, tiistaina etäilin paperihommissa, koska illalla oli kesän ekat Kakskertaseuran laiturineulojaiset vastarannlla. Keskivikkona töiden jälkeen hurautin Attun äidin ja isän mökille. Sieltä sitten perjantaina illanistujaisiin Turkuun.

Tiistai-iltana keräilin ennen nukkumaanmenoa lupiininlehtiä. Puodin kassakoneen viereen rakennettiin taas purkkivärjäyskokeilu. Tällä kertaa mukana oli myös aluna ja väriä yritetään Lankavan Sujuva-sukkalankaan. Heinäkuun alussa taas jännitetään tuliko väriä ja minkälaista!

Torstaina meillä oli äidin kanssa "tyttöjen ilta". Iltapalaa nautittiin ulkona koska kesä. Äidillä oli tosin mun kahdeksankytluvulla tekemä Purjeveneet-villapaita lämmikkeenä. Toi vois muuten olla aika makee tehdä Lettlopista! Siinä olis varmaan tarpeeksi ja oikeanlaisia värejäkin. Ohje on jossain tallessa vieläkin.

Puutarhatonttu piti meille seuraa:

Perjantain illanistujaisissa oli muutama laivainsinööri ja puheet tietenkin liittyivät paljolti mereen, laivoihin ja veneilyyn. Kalajuttujakin kerrottiin ja olin aistivinani vähän kilpailua siitä, kuka on suurinta laivaa päässyt ohjaamaan. Siksipä lauantaina mökiltä piti lähettää kuva meidän "pursistamme". Mun on 3,75 metrinen ja Karvisen peräti yli neljä metriä!😂

Eläimellinen meno saaressa jatkuu. Täplää ei olla tänä viikonloppuna nähty kuin vilaukselta. Sorsapoikueessa oli kahdeksan vauvaa.

Tässä vaiheessa ne on vielä ihan söpöjä, mutta annas olla kun mustikat kypsyy! Ja meiltä puuttuu mustikkavahti. Tassu aikoinaan piti tehokkaasti sorsat poissa tontilta. 

Aamun "herättäjistä" en ehtinyt saamaan kuvaa. Kurkipariskunnalla on kaksi poikasta. Tepastelivat tuossa pihalla kun heräsin. Komeita lintuja ovat, mutta niillä on kamala ääni!

Huomenna alkaa Taito Etelä-Pohjanmaan mysteeri-yhteisneulonta Kesäleikki ja siihen aion osallistua. Lanka on teetee helmi ja siinä on tarkoitus neuloa lapsen neuletakki ylhäältä alas erilaisilla pintaneuleilla leikitellen. Ohjeen osat julkaistaan Facebookissa ja myös verkkosivuilla. Suositusvärit on niin plääsyjä, että oman nuttuni aion tehdä uudesta purppuraväristä (250).

4 kommenttia:

 1. Kivoja tapahtumia taas runsaasti ollut. Mä ihmettelen sitä mistä kaikille valmistajille löytyyt tuota kierrätysmateriaalia kun toisaalla valitetaan, että ei kierrätetä. Entäs tuossa langan vyötteen tuoksu, onko siitä tullut palautetta? Netistä luin yhden tulikivenkatkuisen kommentin eli moitteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vyötteen tuoksusta ei ole tullut palautetta (ainakaan negatiivista). Ehkäpä syynä on se, että asia ei voi tulla yllätyksenä. Me kerrotaan se ihan selkeästi sekä puodissa ja tietenkin verkkokaupan sivulla. Omat vyötteeni ovat jossain häviksissä eikä tuo nuttu haise miltään.

   Poista
 2. Kutoo mopsin kanssa12. kesäkuuta 2023 klo 7.51

  Väriständi on korkea ja värejä yllin kyllin, valitsit paitaan miedohkon , etten sanoisi plääsyn, vaihtoehdon. No mutta pääasiahan on onnistunut nuttu ja tekemisen ilo. Teen neliskanttisilla puisilla nelosilla, oletan ainakin, että nelosen päät, ja hassua, että ohuehko lanka ja paksuhkot puikot toimii ja tulee siistiä.
  Kuvauksesi perusteella nimipäivätuokkosestani ei ole varmuutta, hyi, räkätit!
  Söötit ankat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hämmästelin 4½ puikkosuositusta, mut sain tiheydeks 21,5 silmukkaa. Kaikki nelkun kärjet on tehny katoamistempun... Jotta saisit tuokkosen tarvittais kipeästi sadetta! Luvattu helle - HYI!

   Poista

Kiitos kommentistasi!