sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Henkäyksen kevyttä ja pientä mainosta



Loppukeväällä puodissa kävi monta asiakasta kysymässä löytyykö teeteen cacao-lankaa. No löytyihän sitä. Jokainen osti aina yhden vyyhdin. Ja kun mun aina pitää tietää mitä langoista tehdään niin kysyin. Kuulemma Kotivinkissä oli ollu kiva bolero-ohje ja siihen riitti yksi vyyhti. Kotivinkissä? Eihän siinä lehdessä mitän kässyohjeita edes ole! Koko juttu olis unohtunut ellei joku olis muutama viikko sitten tullut hakemaan cacaota jo kolmanteen nuttuun… Ja minunkin piti viimein onkia ohje käsiini.

Kasin puikoilla tikuttelin. Neulomus oli oiva auto- ja venekyytineule. Ei tarvinnu laskea ja pelkkää oikeaa sai pistellä menemään. Neuloessa välillä mietin et mitäköhän tästäkin tulee. Varsinkin kun en ole mikään isojen puikkojen fanittaja. Vielä saumoja ommellessakin ihmettelin mallin suosiota. Kunnes vedin päälleni:
Olipa kiva! Tosiaan tähän höyhenenkeveään boleroon riitti yksi vyyhti! menekki oli 95 grammaa. Mukava vaikkapa viileässä kesäillassa heittää harteille ja matkavaatteena mainio kun ei paina just yhtikäs mitään!
Bolero neulotaan yhtenä kappaleena. Neule aloitetaan takakappaleesta. Silmukoita lisätään molemmissa reunoissa, sitten suoraa olalle asti. Päätellään pääntien muutama silmukka ja jatketaan molemmat etukappaleet.  Saumoja on vaan kaksi. Tosi helppo ja nopea! 
Ja kaiken lisäksi kivan näköinen. Tämä meni malliksi puotiin, mutta taidanpa tehdä itsellenikin. Tämän leijonankeltaisen (mun mielestä sipulinkuorivärin) lisäksi värivaihtoehtoja löytyy:
Lanka siis teetee cacao lenkkialpakka. 100g:n vyyhdissä 500 metriä ja tämä bolero painaa 95 g. Knit Pron 60 cm pyöröillä nro 8 tikuttelin.

Tämän ja kaikki muutkin teeteelangat kaikissa väreissä löydät Anjalinilta. Taidan oman boleroni kanssa vielä odotella syksyn uusia värejä. Uusia värejä cacaoon ja muihin teeteelankoihin on tulossa syksyn aikana vaikka kuinka paljon! Myös kokonaan uusia teetee lankalaatuja on tulossa monta ja muutenkin valikoimani tulee laajenemaan entisestään Tekstiiliteollisuuden langoista syksyn kuluessa! Tuskin maltan odottaa vaikka kesä on vielä kuumimmillaan…

Mikäli et pääse lankahankinnoille puotiin ja joku laatu tai väri valikoimasta puuttuu voit nyt tilata sen myös verkkokaupasta! Pääset verkkokauppaan klikkaamalla alla olevaa logoa ja rekisteröitymällä sisään.

Itse lomailen ensi viikon klapisulkeisten merkeissä.The Lankakauppa on kuitenkin auki normaalisti. Toivottavasti jonain päivänä sataa ja saan pitää ihanan kässypäivän ja samalla lueskella blogeja. Muutama näytekerä uudesta paksummasta teeteen sukkalangasta on mukana ja tämä haarukkavirkkausjuttu odottaa jo viimeistelyä. Pikku vilautus yhdestä uudesta cacaoväristä tässä samalla:-)
Perästä kuuluu mitä tästä on tulossa. Pysykääpä kuulolla!

Meikäläinen keskittyy nyt ihailemaan auringonlaskua…
Ja jos jaksan pysyä hereillä niin ihailen vielä oranssin kuun nousuakin:
Aamulla taas jännitän onko vastarantaa vai ei. Tänään Kakskerta ilmestyi näkyviin vasta tunti heräämisen jälkeen ja Rymättylä vasta puolilta päivin...

15 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa28. heinäkuuta 2013 klo 22.16

    Herkkuboleron teit, vaikkei lanka tule toista kertaa olemaan todo-listallani. Ihan vain siksi, että lenkkejä luulin silmukoiksi ja hermostuin, kun ne eivät olleetkaan. Helppo ja oiva esim. joululahjaksi vilukissoille.

    Aamulla oli meilläkin sumua, mutta hieno ja lämmin päivä tuli. Keskiviikkona on vähän toiveita siitä, että helle herkeäisi hellimästä, mullakaan ei sitä vastaan ole mitään. Tietenkin saan hellenuttuni valmiiksi juuri silloin, kun ei sille enää ole käyttöä. Ei vaan, onhan kesää jäljellä.
    Toivotan mitä mukavinta lomaviikkoa ja kantsujen yhtäkkistä ilmestymistä valtaisina mättäinä ja hyvin niukasti pieneläimiä, kuten hyttysiä, paarmoja, punkkeja yms. Nauti ja VARO liikaa paahdetta!

    VastaaPoista
  2. Kiva bolero! Hassua, miten noista yksinkertaisista malleista tulee joskus suurensuuria hittejä, esim. röyhelöhuivit tai verkkoponchot.

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Tosi kiva bolero. Kertoisitko mistä Kotivinkin numerosta ohje löytyy? Terkuin Ritva

    VastaaPoista
  4. Oi kun kivan näköinen siitä tulee!! Miulla on ollut puikoilla tämä samainen ohje kaiken kesää, muttei ole oikein edennyt!

    Nyt saan uutta puhtia tämän jatkamiseen! Lehden kuva kun ei oikein antanut kuvaa lopputuloksesta! Täällä kans kävi uhden vyyhdin ostajia... :)

    VastaaPoista
  5. Kivan pehmeän näköinen tekele. Minulla on vielä kerä violettia ja ruoste. Ostin messulla joskus. Kävin etsimään ohjen, mutta en löydä. Voisitiko yställisesti laittaa linkin johonkin??? Kiitos

    VastaaPoista
  6. Kivan näköinen bolero. Kauniita kuvia taas sieltä saaristosta.

    VastaaPoista
  7. Yksinkertainen on yleensä kaunein ja toimivin juttu.
    Ikävä kyllä mulla ei ole tietoa missä lehdessä tää malli oli mut jos joku tietää niin olis kiva jos laittaisi kommentin!

    Ohjeen kopion saa puodista lankojen mukana.

    VastaaPoista
  8. Kivan näköinen bolero. Kunhan tästä rikastun niin täytyy laittaa sulta lankaa ja ohjetilausta tilaukseen :)Tuo olis hyvä tehdä joululahjaksi monellekkin .

    VastaaPoista
  9. Kiva bolero,ohje haussa heti ja löytyihän se,hyvän ystävän avustuksella.
    Ohje on kevään,maaliskuun-2013,numerossa.Kirjastoista ainakin löytyy.Siis kutomaan keveää,syksyn viileneviin iltoihin.

    VastaaPoista
  10. Kiitos Nittuli!
    Tänään on se toivomani sadepäivä:-)

    VastaaPoista
  11. Kivannäköinen Bolero, näinhän sen jo raakileena. Voisi onnistua minultakin. Hyvää lomaa sateesta huolimatta, sillä sitähän todella toivottiin.

    VastaaPoista
  12. Katsoin kuvaa kotivinkistä,bolero vaatepuulla,ei kyllä näyttäny hääviltä.
    Onneksi Susu,olit hyvänä mallina.Kyllä bolero näyttää paremmalta päälle puettuna.
    Ja bolero on mukava päällä.

    VastaaPoista
  13. Minullakin olis ne kaksi sinulta ostamaani vyyhtiä, vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä neulomatta. Se vaaleanpunainen jo kerran oli yhtenä härpäkkeenä, mutta purin pois kun ei oikein sopinut vartalooni.

    VastaaPoista
  14. Laitoin sulle virtuaalikukkasen tulemaan :)

    VastaaPoista
  15. Onpas kiva bolero. Alkoi tehdä itselle samanlaista mieli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!