sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Insinöörilapaset ja muita pikkujuttuja


Kolme päivää raivaustraktorina ja nyt on joulusiivous tehty ja koti näyttää ihanan asuttavalta! Siivoaminen on vähän sama kuin käsitöiden tekeminen – siinä tosiaan näkee työnsä jäljen! Ainakin jos sitä harrastaa vaan kolme kertaa vuodessa… Sitä paitsi ihan kannattavaakin puuhaa, sillä pari kuukautta kadoksissa ollut askelmittari löytyi patjojen välistä. Olenkohan kuvitellut käveleväni unissani? Sohva oli syönyt Knit Pro puikot 5,5 ja metrin kaapelia… Tassukin on tyytyväinen kun taas on paljon pieniä mustia rapisevia hiiriä jahdattavaksi.


 


Viime viikolla tikuttelin viimeisiä ennen joulua luvattuja pikkujuttuja. Kahdet junasukat teeteen Pallaksesta:


 


Puikot 3,25 Knit Pro. Menekki punaisiin 52g ja sinisiin 54g. Toive oli sukat 1 v. 3 kk tytölle ja 2 v. pojalle. Taaskaan mulla ei ollut hajuakaan minkä kokoisia tassuja sen ikäisillä lapsilla on… Loin 11 silmukkaa puikolle ja lisäsin sinisten terään 4 kerrosta. Näyttävät isoilta mun mielestäni, mutta kyllähän ne tassut kasvaa.


 


Lapaset Kipuapulangasta. Puikot 3 Knit Pro, menekki 53 g. 


Lapasten jälkeen ennen Joulua luvattuja on tekemättä enää yhdet Kipuapusukat, joten päätin antaa itselleni luvan välillä vähän huvitella. Jossu teki Sandnesin Paletista kivat kenno-eriparilapaset. Sama malli on vilahdellut monissa blogeissa ja yhdet tavislapaset tehtyäni uskoin osaavani…


 


Perjantaina Jossun tullessa puotiin ja nähdessä mun puolivalmiit tekeleeni hän tokaisi: ”Päätit sitten tehdä insinöörilapaset”! Hölmistynyt ilmeeni olisi pitänyt saada kuvattua kun viimein tajusin missä oli mennyt pieleen… Kyllä taas saatiin hyvät naurut! Jossu ja Mari olivat sitä mieltä, että nämä ovat varmaan Karvisen mieleen säännöllisine ruutuineen. Minä luulen, että tarvittaisiin vielä kaksi tasaista harmaan eri sävyä, ennen kuin vastaanotto olisi yhtä riemästunut kuin aikoinaan pilkkutossujen kohdalla.


 


Mulla oli ne Jossun neulomat mallikappaleet ikkunassa ja ohjekin… Kuka opettais mut lukemaan ohjetta?


 


Puikot nro 4 kunnolliset vanhanaikaiset metalliset. Lanka Gjestal Janne ja Sandnes Palett. Yhteensä 83g (Jannea 46g ja Palettia 37g).


 


Ja kuten kuvasta näkyy…Meillä on maa valkoisena viimenkin!Tässä vielä muistinvirkistykseksi kuva pilkkutossuista:Puikot 4, lanka Jannea. Äidin neulomat.Kiitos avusta!


 


Iltapäivällä menen äidin ja isän kanssa Kakskerran kirkkoon Kauneimpia joululauluja laulamaan.


 


Joulun tunnelmaa myös kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!