keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Postipoika ihmeissään


Viime viikon perjantaina postipoika viimein alkoi ääneen ihmetellä mitä kummallisia paketteja puotiin oikein tulvii ympäri maata! Ihmekös tuo – yleensä hän tuo vaan laskuja ja mainoksia ja kummastakaan postista ei juuri kiitosta meikäläiseltä heru…


 


Selityksenä kerroin TYKS Sukkiskampanjasta, joka alkaa olla loppumetreillään…


 


Viime keskiviikkona lähetys Oulusta ja Hämeenlinnasta:


 


Eeva Oulusta lähetti jo toiset sukat Sukkiskeräykseen. Pauliina ja kaksi kissaneitiä olivat suunnitelleet neulovansa sukkia, mutta aikapula tuli vastaan ja he lähettivät kaksi kerää lankaa ja Tassulle nimen mukaisia makupaloja. Suklaa on jo hävinnyt parempiin suihin ja Tassu kehrää tyytyväisenä karkkiensa kanssa. Harmi vaan, että minä ilkimys säännöstelen nameja. Yhtenä yönä heräsin kummalliseen paukkeeseen ja huomasin Tassun yrittävän sisään karkkikaappiin… Kuten huomaatte – toinen kerä lähti äidin puikoille jo ennen kuin ehdin ottaa kuvan. Toinen kerä lähti illalla kampanjapäällikkömme Piikun mukaan.


 


Perjantaina postipoika kulki selkä vääränä pitkin Annankatua (no ei oikeasti – hänellä on kärryt) ja toi kaksi pakettia:


 


Seijasiskon kanssa yli maan levinneen Sytomyssykampanjan aloittanut Lankapirtin Matleena lähetti kolme paria sukkia TYKS keräykseen. Ihanan tuoksuva yllätys oli mukana myös mulle ja Piikulle, mutta jätin kuvaamatta, kosta Piiku ei vielä tiedä mistä on kysymys. Pidetäänpä häntä pikkuisen jännityksessäSilmänisku Molemmille oli myös kortti, jossa oli niin osuvia mietelauseita, että räjähdin nauruun! Olin juuri huomannut emämokan onnettomissa Annikasukissani ja mietin purkaako vai eikö. Sit kortti kertoi että ”Mie meen eteepäi vaik ois pakki päällä”. Eteenpäin menin enkä purkanu… Kiitos Matleena – Sukista ja rohkaisusta!


 


MarjutJ lähetti kaksi paria sukkia keräykseen. Kun hän blogissaan aprikoi kenen jalkaan nämä paksut sukat menisivät niin en tohtinut laittaa kommenttilootaan et ”vihje vihje...tänne tänne…”. Viksuna likkana hän varmaan luki ajatuksia ja nyt Sukkiskampanja rikastuu kahdella parilla.


 


Viime viikolta vielä kolme paria ihan lähialueelta ilman postipoikaa:


 


Eilen tarvittiin jo jakoautoa. Suuri paketti ei enää mahtunut aamujakelijan kärryyn:


 


Lähettäjänä oli ”Yli kahdensadan myssyn Taina” Oulun läheltä. Toivottavasti Taina et ole vihainen, mutta minä mielessäni kutsun sinua ”Tuhannen myssyn Tainaksi”. Olen varma, että se tuhat myssyä Oulun Sytomyssykeräykseen tulee vielä täyteen. Ja kaiken muun ohessa olet vielä tehnyt viisi komeaa pitkävartista sukkaparia lämmittämään TYKSin syöpäsairaita. Ja miten suuri sydän sinulla onkaan! Geishat on tarkoitettu postipojalle – että jaksaisi kantaa oikein paljon sukkia keräykseemmeHymy Voi miten ihana ajatus! Mulle tuli hetkisen propleemi kun kaksi tyyppiä jakaa postia. Viimein jaoin namit kahteen pussiin – molemmille omansa. Mulle ja Piikullekin oli oma sydämellinen tervehdyksemme (kuvaamatta – pidetään Piikua jännityksessä edelleen…).


 


Salon Kansalaisopiston opiskelijoilta ovat seuraavat parit:


 


Tänään Ritva poikkesi puotiin. Olin jo ollut tietoinen hänenkin osallistumisestaan keräykseen. Salaperäisesti hymyillen hän joskus aikaisemmin lupasi tuoda kaikki sukat kerralla ja melkein jakeluautoa tähänkin olisi tarvittu:


 


Kahdeksan paria!


 


Ja vielä yhdet:


 


Äiti sai valmiiksi Pauliinan ja kisuneitojen lahjoituslangasta tekemänsä. Heinäladon kautta pakataan TYKSiin menevään kuormaan.


 


Olen liikuttunut ja hämilläni. Miten uskomattoman lämminsydämisiä ja ahkeria ihmisiä löytyy ympari maata. Uskon, että näillä sukilla saadaan aikaan lämpöä ja lohtua monille sairaille!


 


Haluan kiittää kaikkia sukkalahjoituksen tehneitä ihan omatekoisella ruusulla:


 


Eilisiltana Salon Seudun Kädentaitajien paperinaruillassa Askartelupuoti Mulperissa ”verta hikeä ja kyyneleitä vuodattaen” syntynyt paperinaruruusu oli itselleni suuri saavutus. Kiitos kaikille mukana olleille kivasta illasta, kannustuksesta ja rohkaisusta ja Minnalle ohjeista ja opastuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!