lauantai 20. marraskuuta 2010

Lankakuvia viime perjantailta


Viikko sitten perjantaina Lankakauppa täyttyi Kashmir Artsin upeista langoista. Tässä pieni kuvapläjäys päivstä, josta ei hauskuutta puuttunutSilmänisku


 


Minä ja moni muukin rakastui Resham SILKWOOLiin:


 


75% ekovillaa, 25% kierratyssilkkiä, 100g= n. 180m, puikot 4-4½ virkkuukoukku 3½-4 8,80 eur/100g . Lanka on Nepalissa asuvien tiibetiläisten pakolaisnaisten käsin kehräämä ja värjäämä tweedmäinen lanka.


 


Katsokaa näitä värejä!


 


Näistä ei voi päästää irti…


 


Tätä tulee olemaan myynnissä jatkossakin. Värivalikoima täydentyy muutaman viikon sisällä.


 


Nepali WOOL:


 


100% värjäämätön ekovilla. 100g=n 178 m, puikot 4-4½, koukku 3½-4. Lanka kehrätään Kashmir Artsille pienkehräämössä Nepalissa. Jokainen vyyhti valmistetaan käsin, joten vyyhtikoko vaihtelee (150-350g). 5,40 eur/100g. Sopii myös huovutukseen. Tätä tahtoo lisää kans!


 


Annalla oli mukanaan paljon upeita malleja. Minä ihastuin tähän settiin:


 


Kauluri oli kaulassani koko päivän ja olin ihmeissäni kun se ei yhtään pistellyt eikä kutitellut eikä tuntunut edes kuumalta vaikka puodissa oli välillä aika lämmin tunnelma. Ja noi rannekkeet puin joka kerta ensin väärin päin… Ohjeetkin sain ja nyt ku mulla on uusia keski-ikä-näkimiä kaksin kappalein niin on aikamoinen tekeminen keksiä uusia tekosyitä virkkaamattomuuteeni.


 


Hemp n´WOOL:


 


65% ekovilla, 35% hamppu, 100g=n.185n, puikto 3-3½, koukku 3. Kuten SILKWOOL, tämäkin lanka on Nepalissa asuvien tiibetiläisten pakolaisnaisten käsinkehräämää ja –värjäämää. Hampunkorjuuta suoritetaan tarkoin valvotuissa olosuhteissa ja säännöstellen, joten alueen kasvillisuudelle ei pääse koitumaan vahinkoa.


 


Pitäisköhän mun ihan tosissaan opetella sitä virkkaamista? Tästä mulla on värimallit puodissa – tilaamalla saa.


 


Bahaar SILK:


 


Oho! Sen kuva on hävinny bittiavaruuteen. Tulee ens viikolla..100% käsinkehrätty ja –värjätty kierrätyssilkki, 100 g = n. 100 m, puikot 6-7, virkkuukoukku 5-7. Lanka on valmistettu kierrätyssilkistä ja se kehrätään Intian köyhimmässä osavaltiossa, Biharissa, jossa paikalliset naisryhmät kehräävät ja värjäävät langat ansaiten rahaa useamman sukupolven muodostamille perheyhteisöille. Tilamalla saa tätäkin.


 


Tässä vaan muutamia pilkahduksia Kashmir Artsin valikoimasta. Lankojen lisäksi Annalla oli esitellä puikkoa, koukkua, kassinsankoja ja jos vaikka mitä käsityötilpehööriä. Minä kun olen yhden asian ihminen, niin hihkuin joka suuntaan innoissani 50 senttisistä bambupyöröistä! Nelkytsenttinen pyöröpuikko on mun mielestäni ihan turhake, jolla on kamalan vaikeaa neuloa ja usein kuuskytsenttinen on liian pitkä.  Siispä viiskytsenttinen on aivan mainio! Ja niit on nyt puodissa...


 


Päivän aikana myös Lankakaupan entiset omistajat Mirja ja Anja poikkesivat tervehtimään ja muistelemaan menneitä Annan kanssa. Tosi mukavaa! Kiitos myös kaikille muille mukanaolleille. Keväällä seuraa jatkoa – Anna lupautui tulemaan uudestaan kesäisten laatujensa ja malliensa kanssa ja silloin opetellaan Lankapäivän lomassa porukalla virkkamista! Mä lupaan yrittää…


 


Nyt Corollan nokka kohti Tamperetta… Tiedossa kiva ilta ystävän kanssa höpötellen ja huomenna messut! Nähdään siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!