torstai 8. joulukuuta 2011

Multihuivi
Taidan ottaa vähän liian kirjaimellisesti Mammutin Hullun Huivivuoden. Ei niin, että mulla olisi mitään mahkuja saada valmiiksi 52 huivia, mutta ainakin viimeisimmän huiviini (laskujeni mukaan nro 33 jos röyhelötkin lasketaan mukaan) lanka on ihan sekopäistä. 


Tarkoitus oli tehdä kietaisuhuivi, mutta heti alkumetreillä kyllästyin tajuilemaan ohjeen lisäysten ja kavennusten kanssa ja päätin sittenkin tehdä insinöörismäisen selkeän ja simppelin kolmiohuivin:


 


Aloitin viidellä silmukalla niskasta. Lisäykset reunoissa joka kerroksella ja keskellä vain oikealla puolella. Kahdeksan kerrosta sileää kaksinkertaisella Banda Bamboolla (ihanaa lankaa, 97% bambua ja 3% elastaania, 50g=110m) ja kahdeksan kerrosta ainaoikein Multilla (sekolankaa, jossa 100g=n. 120m ja kaikki mahdolliset efektilangat peräkkäin, kaikenlaisia tekokuituja). Puikot oli kuutosen Knit Pron Symphonie Wood koottavat pyöröt. Sopiva malli Itsenäisyyspäivän aamun blogikierrosneuleeksi. 


Langat kuten myös huivineula on Kashmir Artsin maahantuomaa ja niitä saa ostaa mm Anjalinilta...


 


Eilisiltana en neulonut silmukkaakaan. Piti tehdä ennakkotilausta ensi kevään ja kesän langoista. Homma tuntuu joka vuosi yhtä vaikealta mutta, mikäs siinä on tehdessä kun The Lankakaupan todellinen päättäjä oli avustamassa. Kaikki paperit tutkittiin huolellisesti… Oli ennakkotilausehtoa, lehdistömallilistoja, lankakarttoja, hinnastoja, tilastoja edellisiltä vuosilta…


 


Jos joku vielä ihmettelee Anjalinin omituista lankavalikoimaa niin nyt tiedätte kuka ne langat oikeasti valitsee Jo ennen puoltayötä Tassu oli päättänyt mitä tilataan ja minä vaan naputtelin tilauksen koneelle…


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!