keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Tuluskukkaro ja…Tää on viime viikot ahkerasti opetellut virkkaamista. Peukkukin alkaa pikkuhiljaa antaa periksi, eikä ole ihan niin kipeä kuin alkuun. Olisikohan syynä se, etten enää jännittyneenä purista koukkua niin kovasti?


Bavarian-tiskirätin jälkeen mielessä alkoi pyöriä muitakin ajatuksia. Kesäkassia ajattelin mutta se tuntui ihan liian suurelta työltä. Testasin ajatusta yhtenä päivänä jämälankakerällä:


 


Lanka: Adriafil Cheope (100% egyptiläinen puuvilla, 50g=130m). Menekki se koko 28g:n jämäkerä puodin puuvillajämistä. Koukku Knit Pron Aluminium Gold nro 3½. Hihna neulottu I-cordina 2,75mm Knit Pron sukkapuikoilla. Aika kiva juttu tuli vaikka tosi pikkuinen. Mutta kyllä tähänkin tuluskukkaroon mahtuu kännykkä, huulipuna ja luottokorttimso-hansi-font-family:"Times New Roman";mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:
Wingdings">.


 


Nappi löytyi ihan omasta puodista, Kashmir Artsin kiva puinen. 


Onnistunut ”koetilkku” kannusti kokeilemaan jotain isompaa. Ihan oikeaa kesäkassia! Rättiä virkatessani huomasin et löyhäkierteisen langan virkkaaminen on tosi hankalaa, joten valitsin langaksi Katian Bombayn. Siinä on kunnollinen napakka kierre ja kivoja uusia värejä jokaiseen makuun:


 


Välillä tuli sellainen olo, et tuli haukattua vähän liian iso pala. Virkkaaminen vaan ei oo mun juttu vaikka lopputulos olis kuinka kiva. Kassi siitä viimein kuitenkin valmistui:


 


Lanka: Katia Bombay (100% puuvilla, 100g=230m), menekki 145g ja koukku se käteen sopiva Knit Pron 3½mm. Sankakin löytyi omasta puodista, Kashmir Artsilta tämäkin:


 


Kiinnityssysteemi on hatusta vedetty. Virkkasin metrin pätkät ketjusilmukoita ja kieputtelin sen mennentullen kahvan ympärille. Voisko joku kertoa miten tuo kassi ja sanka saatais järkevästi yhteen?


 Tämän kassin koko on jo niin iso et sinne mahtuu kännyn lisäks kokonainen meikkipussi ja lompakko ja pieni matkakäsityökin (sukka vaiks – ei virkkaus). JOS mulla olis läheisempi suhde ompelukoneen kanssa niin tekisin tähän vuorin… Onks vapaaehtoisia?


Kässämessuilta yritin etsiä Bavarianvirkkauskirjaakin mut siel ei ollu ja tunnetusti minähän en tilaa netistä mitään, joten korvakuulolla ja netin avustuksella opiskellaan edelleen. Muhimassa on jo seuraava idea… Ja onhan niitä ohjeita netissä ja kuulemma mulla itsellänikin! Kun kehuskelin virkkausharjoituksistani Kasmir Artsin Annalle, niin hän valisti et mulla on hänen tekemänsä ohje…  Joskus sitä vaan tuntee ittensä tosi tyhmäksi – kannattaako sitä aina kaikkea kertoa kaikille? Jos mulla on ollu virkatun jutun ohje ni enhän mä sellaisia ole viitsinyt lukea ku ei oo ollu pakko!


Seuraava harjoitus on taas yksivärinen. Tuo koemallitilkku on mielestäni paljon nätimpi kuin liukuvärjätty ”oikea” kesäkassi.


Nyt lupaan antaa itselleni virkkauslomaa Pääsiäisen yli. Kidutan itseäni vaikkapa paksulla langalla ja kasin puikoilla…


Säätiedot saa mielen vähän matalaks. Aamulla herätessä meri oli taas jäässä ja ihan valkoisenaan lumesta. Illalla taas oli sulaa ja upea auringonlasku. Periks ei anneta – venekin on jo melkein matkalla rantaan ja syksyllä hajonnut moottori korjattuna:


 


Pääsiäisestä huolimatta The Lankakauppa www.anjalin.net on auki ihan normisti eli huomenna Kiirastorstaina viiteen ja LANKALAUANTAINA yhdeksästä yhteen. Perjantaina olis tarkoitus laskea vene ja käydä saaressa katsastamassa paikat. Piiku ehdotti et pitää ottaa muutaman päivän vararuokavarasto mukaan siltä varalta et meri jäätyy eikä päästä saaresta pois. Tänään olen häijyillyt muutamaan suuntaan sen verran et on ollu vähän noitamainen olo. Siispä ei hätää – jos meri jäätyy niin minähän pääsen pois saaresta koska vaan! 


Virittelen vaan luutani ja lennän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!