lauantai 4. elokuuta 2012

Heinäkuun kässytPikainen muistio heinäkuun kässyistä. Paljoa ei valmistunut ja näin jälkikäteen katsoen hämmästelen et siitäkin vähästä suuri osa on virkattua! Jaa mää vai? Kovin tarkkoja tietoja ei enää ole muistissa kun heinäkuust on niin kauan. Ja jos jotain muistiinpanoa on ni ne on kaikki kotona tai jossain. Luultavasti kuvat on kaikista ja toivottavasti Vuodatus ei tällä kertaa hävitä näitäkin.

 

Asiakas tykästyi röyhelömyssyyn. Sanoi, että sellainen olisi pakko saada lapsenlapselle. Ja minähän lupasin. Heikko hetki oli. Loppujen lopuksi tuollainen oli taas ihan kiva tehdä!

 

Lanka: Can Can ja Panda Bamboo yhteensä 59 metriä.

 

Heinäkuun ainut ”oikea” käsityö oli helppo bolero Rowanin Creative Linenistä. Tykkäsin langasta ihan kympillä (puolet pellavaa ja puolet puuvillaa). Nelosen puikoilla tikuttelin. Ohje oli Kauneimmat Käsityöt –lehdessä (nro 3 tänä vuonna?) ja siinä mainittiin et ohje on helppo… jostain syystä mulla tökki tuo mallineule alussa. En koskaan tiennyt olenko oikealla vai nurjalla. Hauskaa tuossa mallineuleessa on se, että se näyttää ihan varrasvirkkaukselta mut sen SAA tehdä puikoillaJ Menekki tähän M-kokoiseen 530 m (eli n. kolme vyyhtiä muistaakseni). Työ neulottiin yhtenä kappaleena, ensin etukappaleet ja sit yhdistettiin ne samalle puikolle ja pisteltiin takakappale perään. Ommeltavaa ei ollu muuta kun pienet sivusaumat.

 

Ja kun kerran kaikki muutkin…tuntuu et ne trikoosta virkatut matot on ny niin muodikkaita että! Viimeiseen asti minäkin vastustin. Minähän inhoan paksuja lankoja JA virkkaamista… Mut ku... alkukesästä poikkesin torstaitorilla ja siellä Someron Lanka myi trikookudetta ihan älyhalvalla! Jotain 4 tai 5 euroa kilo. Ohjekin oli muistaakseni sekin Kauneimmista kässyistä. Menekki tähän arviolta 250m. Tulihan tehtyä mut en mä tuolla matolla mitään tee. Se on liian pieni kotivessaan ja liian suuri mökin huussiin… Lopputulos on muuten ihan kivan näköinen turhake.

 

Jossain vaiheessa sain siepin kun kässäpussi oli sekaisenaan jotain vähän aloitettuja, josta ei ollu tullakseen mitään. Langat ja puikot vaan solmussa ja sekaisin. Seaside oli kiva edullinen kesälanka, 100% puuvillaa ja 409g=140m. Mallitilkusta tuli viimein pieni kolmiohuivi hiusten peitoksi polttavaa kesäaurinkoa vastaan. Olikohan tämä ”mallitilkku” valmistunut nopeammin jos kesä olis ollu helteisempi (onneks ei oo ollu). Puikoilla 3 ja menekki 112 m eli tosi riittoisaa. En tiedä onko tätä lankaa vielä jäljellä…

 

Ja taas virkattiin. Paksua lankaa ja paksulla koukulla… Onkohan tää joku tartuntatauti? Tällä kertaa ihan oikeaa 100% villaa. Lanka on Shetland 12 ja menekki melkein kolme kerää. Bavarian virkkausta taas muistuttelin mieleen. (kiitti Pia lahjakirjasta!) Tällaista lankaa jatkossa voi tilata puodin kautta mut varastossa ei pidetä. Värivaihtoehtoja löytyy ja kolmea eri vahvuutta.

 

Springtime on hassua lankaa, jossa on mukana puisia helmiä ja lehtiä siellä sun täällä.

Langasta on iso osa puuvillaa. Piti sit kokeilla mitä sais aikaan yhdestä 100g:n vyyhdistä. Ja taas virkattiin – tällä kertaa Salomonin solmua pitkästä aikaa. Tällä viikolla puotiin on tullut pieni erä tätä jännää lankaa eri väreissä. Kurkkaappa Anjalinin Facebook-sivuille!

 

Mikä kesä se on jos kässäpussissa ei ole sukankudinta veneretkiä varten? No ei kesä eikä mikään. Tosin en muista olenko näitä jämälankasukkia neulonut yhtään veneessä mut kuitenkin…

Varren mallineule on muutaman vuoden takaisen sukkakurssin matskuista. Kivan helppo. Tosin toimisi ehkä paremmin kahdella erivärisellä yksivärisellä langalla. Näissä oli neljä kerrosta Sukkapuffaa (jämät Anniksesta) ja neljä kerrosta Steppiä (jämät viime talven ryppykaulurista). Varret tikuttelin Knit Pron 2,75mm puikoilla (mallineule on aika joustamaton) ja kantapäät ja teräosan 2,5mm puikoilla. Menekki 282 m. Kerrankin jämälangat meni niinku pitikin. Steppiä jäi 30 cm ja Puffaa ihan pien nyssykkä.

 

Siin ne sit oli. Heinäkuun kässyt. Seuraava kässyposti taitaakin olla ryijyjuttu. Sitä ennen Tassullakin saatta olla vähän jutusteltavaa teille piiitkästä aikaa. Mukavaa viikonloppua!P.S. Tää otti sanavahvistuksen pois kun näyttää siltä et roskaa tulee ihan yhtä paljon kumminkin. Kokeillaan ny näin pari päivää.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!