keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Helmiä, hapsuja, kimallettaNiistä on tämän sesongin muotilangat tehty. Ainakin jos uskoo lankatoimittajia. Ja miksei uskottaisi? Jotain hauskaa ja iloista näissä talven langoissa on – en voi kieltää - vaikka itse olenkin sen sileän luonnonkuituisen peruslangan uskollinen fanittaja.

Regalosta neuloin juhlakaulurin, jonka ohje on nro 1 uusimmassa Modalehdessä:
Regalo on jännä lanka. Siinä on kaksi erilaista lankaa, jotka neulotaan yhdessä. Toinen on kiiltävä viskoosilanka, jossa on mukana helmiä ja toinen mohairtyyppinen. Lopputulos on näyttävä. Menekki kauluriin oli vähän alle kaksi kerää. Puikoilla 6 (muistaakseni) neuloin. 

Yksi opastus tämän hassun langan neulojalle vois olla se, että lanka kannattaa ottaa kerän ulkopuolelta. Ekan kerän neuloin sisältä ja lanka oli koko ajan ihan sekaisin kun helmet takertuivat ja neulojalla meni hermot…

Lisää kimalletta kerä pörrön:
Sirdarin Ophelia sai heti puodissa lempinimen Ooppeli. Asiayhteyttä saattaa olla vähän vaikeaa ymmärtää – Ophelia on suloisen pehmoista ja pikkuisen kiiltävää. Käteen se tuntuu ihan kuin kissaa silittäis. Verkkokauppavastaava Idan kissan nimi on Opel… 

Kuulemma tämä oli Tampesterin Kässymessuilla hitti (kuten myös Regalo) ja minäkin kokeilin viikonloppuna teeteen sivuilta löytyneen pipo-ohjeen verran. Pitkin hampain mun on pakko myöntää et muovikaan ei oo niinku ennen! Langan ainut ”vika” oli liukkaus. Pari silmukkaa piti ”paikkailla” työn päättelyn jälkeen.

Ettei arki ihan unohtuis niin... Välillä tuntuu et pitäähän sitä joka bloggaukseen ny yks Salkkarikin saada! Tämä on tilauksesta tehty. 
Ja aitoa teetee alpakka+ -lankaa. Samat puikot ja sama ohje kuin mohair-versiossa. Lankaa meni vähän vajaa 4 kerää.

Tulipas todistettua et täältä iloisen harmaista tunnelmista ponnistellaan pikkuhiljaa kohti iloisempia värejä. Niin kuin nyt mustaa ja valkoista :)

9 kommenttia:

 1. On ne nättejä ja hauskoja nuo "muotilangoista" tehdyt, mä vaan oon se hidas hämäl'inen, joka syttyy pörröön ja kimallukseen vasta sit, kun on pois muodista (jos ylipäätään sytyn). Salkkari on aina kaunis malli ja tää punanen eiryisesti näin harmaana aikana!
  Terveiset Tassulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ne hapsut ja kimalteet ihan ykkösjuttuja oo munkaan mielestä...
   Tassu kiittää ja lähettää omat kehräävät terveisensä Soodille ja Sonffille!

   Poista
 2. Kaunis tuo kauluri, mutta mahtaako kutittaa? Sana mohair saa minulla aikaan välittömän kutitusreaktion. Ooppeli-pipo on aika hieno. Ja salkkarit on aina varma valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kutita. Ei se oo oikeaa mohairia vaan "mohairtyyppistä". Ihan aitoa muovia koko lanka ;)

   Poista
 3. Tulihan sitä punaistakin jota kuuluu olla näin joulun alla ;) On tuo salkkari vaan hyvä malli, minulla se vielä on tekemättä, mutta sitten joskus =)

  VastaaPoista
 4. Hyvänen aika, täällähän on repäisty! Mitä kummaa on tapahtunut mun suosikkivärilleni harmaalle? Vaan on punainenkin hyvä, erittäin hyvä.
  Pörrölangat ei sykäytä, ei millään lailla, mutta salkkarit on aina yhtä kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotappas...Tampesterin messuilta tarttui mukaan lankavärejä, joita ajattelin kokeilla viikonlopun aikana. Iloisenharmaan ja rohkean (oliks se niin?) beigen jälkeen odotan ihmeitä!

   Poista
 5. Mullehan tommonen pipo oli kätevä, ellei omat kissat oo sillä tuulella että jaksaisivat mun kähmintöjä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!