sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Puolukkalapaset sun muuta kivaa

Marraskuun viimeiseen viikkoon mahtui kaikkea kivaa. Pari puhelua hyvien ystävien kanssa, Piikun kanssa parannettiin maailmaa värjäysjuttujen pohtimisen lomassa, Kässäkurssin lämminhenkisistä pikkujouluista tarttui vähän joulutunnelmaa mieleen. Eilen Blogikuvaaja auttoi joulusiivouksessa tamppaamalla mattoja ja parasta kaikessa - toi itsetekemäänsä ruokaa mulle. Miten niin tie Susun sydämeen käy vatsan kautta?

Yks pieni kässykin valmistui eilen. Viimeisimmän teetee verkkolehden malli 9 - Puolukkalapaset:
Lankana oli teetee cacao ja pallas kaksinkertaisena. Ohjeen puikkosuositus oli 3½, mutta omat lapaseni tein 3,25 mm puikoilla. Kolmepuolikkailla mun käsialalla olis tullu patakintaat. Pallasta kului vähän toista kerää ja cacaota suunnilleen 30g. Cacao oli luonnonvalkoista ja pallas vaaleaa harmaata (syystä että niitä sattui olemaan aloitetut kerät jämälankahyllyssä). Pääliosan kuvio on myös pallasta. Kolmosen Waves-virkkuukoukulla.

Tassunkin piti päästä hellimään suloisen pehmeitä lapasia. Onhan cacao sen lempparilankaa.


Ohje on kollegani ja "sielunsiskoni" Luovien Lankojen Marja-Leena Pihlavan käsialaa. Vilkutus sinne Euraan!

Olihan sitä perjantai-illan huumaakin täällä. Piti viedä ne matot ulos mutta kun satoi niin väripata taas porisi ja valkoinen teeteen kamena sai uutta ilmettä:
Tällä kertaa värit on kuvassakin aika kohdillaan. Kiitos Blogikuvaaja Karvisen. Ja taas oli NIIN jännä nähdä mitä siellä kattilassa tapahtuu!

Tassu ei sit kai kovin paljon tykännyt siivouspäivästä... Meistä tuntuu, että olkkarin matto haiskahtaa kissanpissalle :( Ei ollenkaan Tassun tapaista! Tässä se joka tapauksessa ihan muina kissoina esittelee komeita viiksiään:
Karvisen Movemberiviikset jää mennen tullen kakkoseksi.

Yhdessä "meidän pojat" kuitenkin viiksivertailun jälkeen lukivat päivän aviisin sulassa sovussa:)

Ensimmäisenä adventtina käytiin Vanhalla Suurtorilla markkinatunnelmaa haistelemassa (ja palelemassa). Uusi Kirjastosiltakin ylitettiin ja tultiin Tuomiokirkkosiltaa pitkin takaisn "täl puol jokkee" eli sinne missä on kirkko ja valtakunnan ykköskuusi:
Hyvää alkavaa joulukuuta kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset :) eihän noita raskisi edes käyttää.

  Mukavaa joulunodotusta myös sinne!

  VastaaPoista
 2. Lapaset on hienot, mutta niiden on kyllä oltava tiviit jos noin pienillä puikoilla teit. Lankojen värit kohillaan, pitänee soitella miten teit. Terveiset Tassulle, Bigi onkin ulkoruokinnassa kun me seilataan.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan kauniit lapaset! Tassun viikset ovat kyllä todella upeat.

  VastaaPoista
 4. Oiskohan Tassu loukkaantunut jostain asiasta ja jättänyt haisevan vastalauseen ;D Semmoista sattuu paremmissakin perheissä =D
  Kiitos "salaisesta"ohjeesta ♥ Nyt vaan penkomaan lankavarastoja, että naapurin mummot saa joululahjansa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!