lauantai 13. joulukuuta 2014

Kässäpussin joulusiivous eli hyvin pyyhkii

Mun kässäpussi alkoi olla aika pinkeänä. Pelkäsin et vetskari antaa periksi. Kässäpussin kertyy aina  keskeneräisiä, sit vähän aloitettuja mut ei koskaan valmistuneita, sit monta kerää lankaa, josta suunnittelen kokeilevani jotain joskus ja muutama kerä sukkalankaa ihan vaan varmuuden vuoksi jos vaikka muut kässyt ei puhuttele tai ohje/puikot on jossain muualla ku mä ja pussi.

Tää viikko meni kässäpussin vetskarin rescuepuuhissa...

Alkusyksystä meillä teeteemyymälöissä vietettiin teemaviikkoa koukkuamisen parissa. Kaikkihan tietää miten paljon tykkään kaikista koukkujutuista... Mut kun oli pakko niin opeteltava oli siltä varalta et joku vaikka tulis kysymään. Päätin heti, etten mitään suurensuurta lähde yrittämään, mutta opettelin kaikki aineistossa olevat koukkuamispinnat bambulangalla... Ku meillä ei pureta niin piti niistä tilkuist sit tehdä jotain valmista:
Yks ilta virkkailin reunaan kaaria ja eikös tullutkin oivat tiskirätit? Lanka teetee bamboo&co (susukielellä Bambu ja Kumppani). Koukkuamiskoukku oli varmaan jotain 3½ ja reunan kaaret virkkailin Waves koukulla nro 3. Lankaa kului yhteensä 39 g. Jämistä tulee lisää rätei mut ei koukuten eikä virkaten.

Ja kun joulu lähestyy ja rätteihin päästiin niin palkitsin itseni virkkausurakan jälkeen neulomalla yhden joulukukkasen:
Tämäkin on teeteen bambu ja kumppania. Puikoilla nro 3 tikuttelin. 33 g lankaa meni.
Tään ohjeen voi ladata VerkkoAnjalinin bambu&kumppani -sivulta.

Olen nyt käyttänyt näitä bamburättejä jo monta vuotta ja ihan ensimmäiset alkaa pikkuhiljaa hajoamaan. Yhden jutun oon oppinu - bamburätti ei saa olla liian tiivis. Mulla on yks paksu ja tiivis bamburiepu ja se pyyhkii hyvin mut kuivuu hitaasti ja alkaa helpommin haisemaan ku noi ilmavammat.

Palkittuani itseni neulomalla saatoin taas tarttua koukkuun. Äiti kyseli muutama kuukaus sitten ohjetta virkattuun kaulakoruun ja muutamassa blogissa olen sellaisen nähnyt. Tiedän et ohjekin on ollu Suuri Kässärissä mut kun jotain ohjetta hakee ni... Kyllä tiedätte - ei löydy. Lanka on ollu kässäpussin täytteenä jo monta kuukautta. Sit joku viikko sitten Pitsi&Palmikon Facesivuilla oli kuva ja ohje ja minä kokeilemaan:
Tämmöinen siit sit tuli. PiPan virkkaus oli nätimpi. Mun lanka oli liian paksua. Mut kyllä tämä käyttöön menee koska Karvinen sanoi siitä jotain positiivista. Tässä Lanka Katian San Remo (jota pidetään hyvänä tölkkinipsuvirkkauslankana). Koukku 3 mm ja menekki 39g.

"Joku on menny myymään" meidän puodista ne Idan tekemät tundra-mallisukat, joten uudet piti tikutella:
Kiva, joutuisa ja helppo malli. Mukava tehdä (vaiks itte sanonkin). Puikot Knit Picks 3½ sukkisket ja teetee tundra -alpakkasukkalankaa 91g.

Ja kun niitä sukkalankoja siellä kässäpussin täytteenä on ja varmaan joku jouluvieminen on glögipullo niin pitihän sille paita neuloa - JOS vaikka joskus tulis talvi...
Sisäiselle villapaidalle ulkoinen villapaita. Viini-Jussin ohje vanhasta Ullaneuleesta, puikot 3 mm Knit Picks puikot ja jostain kätköistä löytyneet 2,75 mm metalliset kuutiopuikot (kaikki 2,5 mm sukkikset on kadoksissa tai jossain keskeneräisessä kii). Lanka teetee pallas (kerä kumpaakin ni tulee ainakin kaks jussia, toinenkin on jo valmiina).

Koska mun jouluiset kässyt ei onnistu niin tungin tampesterin messuilta ostamani paristokäyttöiset ledit nättiin konjakkipulloon. Nyt harmittaa et ihan joku aika sitten vein ison määrän kauan säästämiäni nättejä puteleita lasinkeräykseen...


Kässäpussissa on edelleen kaikkea keskeneäristä, suunnitelmia, ohjeita sun muuta, mutta vetskari menee kiinni kivutta.

10 kommenttia:

 1. Hienosti onnistunut kässäpussin tyhjennys ja vetskarin pelastus!
  Hieno lasijuttu!

  Kotiuduttu eilenillalla Hesasta myöhällä, olin lähes 4 viikkoa lapsen perheessä apuna viikot. Nyt alkaa levon jälkeen talon raivaus ja sellaiseen turvalliseen joulukuntoon laittaminen, että se kestää kaiken maailman Supermiehet, Batmanit, Vahvat rosvot ja ties mitkä sankarit. Mumminkin on kyllä kaksi-vuotias korottanut uuteen asemaan olen joko Robin Hood (Batmanin kaveri) tai Supermummi (tärkein homma laittaa ruokaa!). . Eli tuo kiva ja kaunis lasijuttu pitää meillä olla tosi korkealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Robin Hood The Supermummi! Just eilen ajattelin sua kun katsottiin "koko perheen" voimin (Tassu oikein pöydällä ton lasijutun vieressä istuen) Avara Luonto -ohjelmaa ja näin siellä Gnun :)

   Poista
 2. Hei minulla on ratkaisu tuohon sinun kässäpussi-ongelmaasi. Sinun pitää vain ommella uusia kässäpusseja ja tarpeeksi isoja =) Minullakin on tosi monta ja suurin on jätesäkin kokoinen. Siellä odottaa ne kirppareilta ostetut purkamista vailla olevat työt =)
  Empäs ole tullut ajatelleeksikaan laittaa ledvaloja pulloon. Taidankin mennä tänään tonkimaan jätekatoksen lasiroskista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ompele mut silti mulla on ystäviltä saatuja kässäpusseja vaikka kuinka paljon. Kaks täyttä töissä ja kaks täällä kotona vaatehuoneessa. Ne kaikki on täynnä SperUfoja eli niitä joista ei ikinä ole tulossa mitään...

   Poista
 3. Sun kässäpussi on ku Hermionen laukku harrypotterissa, kaikkea löytyy.... mutt sill ei kyll ollu huolta vetsjarin hajoomisest. Hienoo, valmistujaiset oikeen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos glögistä! Ja jättitilauksesta kans (meinasin kyl sillo edellisen tilauksen yhteydessä kysyä et jos ottaisit sen viimeisenkin pirteänmustan Sisun).
   Kässäpussist ei kuitenkaan löydy kaikkea - aina just se lanka/puikot/ohje on unohtunut töihin/kotiin mitä oli suunnitelmissa seuraavaks tehdä. Nyt on kuitenkin tilaa parille uudelle suunnitelmalle :)

   Poista
 4. Minulla on vain yksi kässäpussi, jonka sain yllätyssynttärilahjaksi toukokuussa (2008?). Se on aina matkoilla mukana, koska yleensä vain silloin minulla on useampi kuin yksi työ kesken.

  VastaaPoista
 5. onnittelut susu kässäpussin vyötärön kaventumisesta! arvaa vaan miten innolla aloin lukemaan värjäysjuttuasi...purkin kohdalle se sit lopahtikin. ihania uutuus lankoja hyllyssäsi, joulutauolla kyl pakko päästä pistäytymään puodissasi.
  mukavaa joulun odotusta Sinulle ja menestyksellistä Uutta Vuotta 2015!

  VastaaPoista
 6. Huh hei kun ihan hengästytti lukea sun kässäpussin tyhjennystahtia. Vaan nyt sinne mahtuu sitten jotain pientä taas lisäksi, jee!

  VastaaPoista
 7. Kaikkea kivaa se kässäpussi sitten suoltikin ulos, nyt täytys omalle yrittää samaa ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!