lauantai 20. joulukuuta 2014

Tassun mietteitä 7-vee blogisynttäreilläHuomasin tänään, et mul on tänään jonkinlainen merkkipäivä. Siit on tasan seitsemän vuotta ku munst tuli The Blogikissa. Ensin me Susun kanssa bloggailtiin tuol Vuodatuksessa, mut pari vuotta sitten meidän oli pakko muuttaa tänne bloggeriin. Tännekin ollaan kotiuduttu ja on tosi kivaa huomata meidän kävijälaskurista et meillä on kamuja täälläkin! Kiitti ja Kurnau!

Mun pitää nyt hoidella tää postaus ku Susu häsää kaiken maailman joulujuttujen kanssa. Yks päivä viikolla me leivottiin torttuja:
Mä autoin ihan yhtä paljon ku lankajutuissakin. Me tehtiin ensin rahkavoitaikina ja keitettiin luumuhillo. Sit parin päivän päästä yks ilta leivottiin. Aika hyvä meno päällä oli – Celine Dionin joululevy pläikäs täysillä ja välillä me leikittiin hiirileikkejä ja tanssittiin. Eikä poltettu yhtään pellillistä! Oli se kyl aika väsyttävää puhaa. Naapurien onneks meillä ei usein leivota.

Mulla on monta tärkeää tehtävää noitten lankahommien lisäks. Tällä viikolla mun on pitäny toimia karvaisena herätyskellona kun Susun hommat jäis muuten tekemättä. Vähän vaille kuus mä puren sitä poskeen. Jos se ei auta niin alan lukemaan sanomalehtiä. Siit tulee aika hyvät saundit ja herättää paremmin ku mikään kelloradio. Nää yksvuotiaan junasukat piti tehdä yhdelle naapurille ennen joulua:
Lanka teetee helmi, menekki 33g, puikot Knit Picks 2½ mm 15cm sukkikset. Ohjeeseen lisättiin 1 silmukka joka puikolle ja teräosaan yks raita.

Tänään noi porukat on tehny laatikoit. Munst ne on ihan turhia ku niissä ei oo yhtään ahventa eikä edes possua! Pelkkiä juureksia vaan. Kuka ny semmosta söis? Autoin mä silti. Blogikuvaaja Karvinen kuori juureksia ja Susu pilkkoi ja mössäs ja sötkötti ja paisto.  Nyt ne jäähtyy tuolla parvekkeella ja me ollaan kaikki ihan uupuneita.
Tän päivän biisi onkin sit ollu ”Päivänsäde ja Menninkäinen”. Tuskin kenellekään on ylläripylläri kumpi on kumpi… Karvis sen huomas jossain vaiheessa. Äiskä hilluu hassuna, laulaa ja tanssii heti kun aurinko näyttäytyy ja Iskä tykkää hämärästä ja kattoo telkkuakin pimeässä ja ilman ääntä!

Viime sunnuntaina oli aurinkopäivä ja me lähdettiin koko perhe tuohon rantaan kävelylle. Menninkäis-Karviskin otti kameran mukaan ja otti munst (ja maisemast) Päivänsäde-Susunkin mielestä ihan kelpo kuvia:
Meidän talon nurkat piti merkata omiksi:
 Täälläkin on todistetusti ollut ihan vähän lunta tänä vuonna… Ei oo enää.


Täällä Pihlajaniemen vieressä olis hyvä ennustaa talvisäätä, mutta miten se menikään? Onko niin, että kun on paljon pihlajanmarjoja niin tulee paljon lunta? Vai meneekö se niin et ”Pihlaja ei kahta taakkaa kanna?”
Me ei vielä toivoteta jouluja kellekään. Kiitetään ja kehrätään vaan kaikille meitin (251745 Vuodatus, 151003 Blogger, yht 402749) kävijöitä kuluneista vuosista ja yritetään pysyä linjoilla!
Hrrr hrrr hrrr, kur kur Nau.

t. Herra The Blogikissa Tassu, Blogikuvaaja Karvinen ja Susu

P.S. Noi tarkat lukemat oli pakko laittaa ku Karvis piti niit tärkeinä. Me Susun kans tykätään enempi kommenteista;)

P.S. Nro 2
Mä tiedän et ne juhlakalat on tuolla tiskikaapissa sulamassa! Miksei niitä jo saa? Mä voin vaiks kuolla nälkään!

P.S. Nro 3.

Susu laskee päiviä: Ihan muutama päivä enää ja sit alkaa päivä pitenemään
 (Auringonlasku viikkoa ennen vuoden pimeintä päivää)

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon Herra The Blogikissa Tassu ja palvelukuntansa 7-vuodesta.
  Mukavaa jouluaikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. No mutta, kannat katoon Tassu . Hieno saavutus tuo 7-vuotta ! Kyllä ne juhlakalat sieltä esiin varmasti kaivetaan kunhan maltat hetken vielä odottaa Jatkakaa äiskän ja iskän kanssa samaan malliin. Touhujanne on kiva seurata.

  VastaaPoista
 3. 7 vuotta eikä suotta ! Onnea ja pitkää ikää ♥
  Vai et tykkää joululaatikoista. Meillä kaikki tytöt tykätään lanttulootasta ja joulu-yönä päästään sitä salaa maistelemaan kun nuo tontut on ensin menneet nukkumaan.

  VastaaPoista
 4. Onneks olkoon! Hienosti oot blogikissan päätoimisen tehtävän hoitanut.

  Mummielestä joulukalat pelkälleen on kyllä vähä huano palkka, mut onneks saat kesällä aina niitä tuoreita affenvileitä. Mulla kun ei oo tommosta johtotason hommaa, niin mä pummin oloneuvospalkaks aina ranskalaisia (grilliltä, ei mitään omassa uunissa paistettuja, yök) tai hirvenlihaa. Ne pöllin vaiks suoraan kädestä, jos palvelijat ei tajua ojentaa niitä mulle.

  Kerro terveisiä päivänsäteelle ja menninkäiselle. Teiän juttuja on aina hirmu kiva seurailla. Sun ulkoilujutut on ihan parasta, kun en oo ite koskaan ollut veden äärellä.

  Kalanodotusterkuin
  Aukusti 12 vee. leijonakissa ja lauman pomo

  PS. Varo sitte, ettei kukaan laske vettä tohon sun lavuaariin.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut Tassulle kun on jaksanut pitää bloginkirjoittajan hyvällä tuulella.
  Minun blogini on sen yhden päivän vanhempi mutta mitäs siitä.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut 7v:n blogiurasta Tassulle ja alamaisilleen! Suden kanssa samaa mieltä, että eivät ne 7vuotta ole suotta. Paljon on yhteistä näihin vuosiin mahtunutkin. :) Tästä merkkipäivästä muistui mieleeni, että omakin vastaava lähestyy, siis perässä tullaan. ;)

  VastaaPoista
 7. Bigi se täällä. Mää ku en juuri pääse ääneen ton Piikun blogissa. Mutta tänään mää kyll ilostutin tuota kun hyppäsin aamu-ulkoiluni jälkeen ihan Piikun rinnan päälle ja laitoin ton hyrinäkoneen päälle niin että höngin vaan sen naamalle. Piiku tuli selvästi paremmalle tuulelle... pienestä se iloitsee. Onnea vaan 7-vuotiaalle blogille ja terkkuja sulle Tassu, oot mun unelmieni prinssi. <3

  VastaaPoista
 8. Just kiva oli lukee sun kuulumisia. Mä en oo ollu ulkoilemassa pitkään aikaan, partsilla vaan. Onks ne valkosii kaloja ku on sulamassa? Mä syön vaan valkosta kalaa, semmonen punanen ei maistu olleskaan. Mä oon nyt saanu hyvää tirppiä monena päivänä, ku tein reiän Mamskin ankkapakettiin. Sen oli sitt pakko se panna palasiks ja se on syöny ankkarisottoa, ankkapitsaa ja mitä lie. Siin sivussa heittelee kans mulle niin palasiaa. Namskis, kannatti vähän sabotoida, heh.
  Nautitaan me kissanpäivist ja pidetään huushollit kuosissa, siis tarkotan noit kaksijalkasii, ettei ne pääse liikoja komenteleen.
  t. Usko The Cat

  VastaaPoista
 9. Myöhästyneet onnittelut sulle Tasssu.
  Ahvenfileet on pakkasessa, mutta varmasti sulannet kun tulet Joulun viettoon tänne Attuun.
  Odotellaan teitä porukalla.
  T.Mummi ja Pappa

  VastaaPoista
 10. Onnea pitkästä blogiurasta.Minä olen vierallut blogissasi kuusi vuotta. Löysin blogisi vuonna 2008, jolloin tapasimme Tampereen messuilla.Hyvää ja rauhaisaa Joulua! t. Seijasisko ja Kaneli

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!