tiistai 13. joulukuuta 2016

Ombre-huivi ja joulutouhujaPuotiin tuli pari viikkoa sitten herkullisen värisiä huivilankapaketteja. Oli vaan valinnan vaikeus – minkä sortimentin seitsemästä valitsen… Katian Ombre –lankapaketissa on kuusi pikkuista kerää suloista merinovillalankaa, joiden sävy liukuu tummasta vaaleaan tai päinvastoin.  Koska kyseessä oli Itsenäisyyspäivän linnanjuhlaneulomus, niin valitsin tietenkin sinisen.
Sunnuntaina oli mahtava kuvausilma. Meri oli yön aikana mennyt jäähän ja aurinko paistoi. 
Lanka on niin pehmoista, ettei varmasti kutittele. Paketista riittäisi johonkin vauvaneuleeseenkin. Tosin tämä lanka ei ole superwash-käsitelty, joten käsinpesua suositellaan. 
5 mm Knit Picksin pyöröillä tikuttelin menemään. Pari kertaa huomasin silmukan menneen sääpuoleen, mutta siihen auttoi uusi ”korjaussarjani”(kliks).
Huivi on kuvissa viimeistelemättä. Puodin pingotusvaijerit on lainassa (palautuivat muuten juuri äsken. kiva.). Noo – tämä huivi kyllä toimii ilman pingotustakin.

Perjantai-iltana oli Salon Seudun Kädentaitajien joulujuhlat. Joululauluja laulettiin ja Rosmariinin herkullisista antimista nautittiin. Pienet paketitkin saatiin, ku ollaan oltu niin kilttejä. Mutta sitten… Jouduin askartelemaan! Kaikkihan tietää mun askartelufobian ja minäkin tiedän että kädentaitajien joulujuhlissa joutuu AINA askartelemaan… Hyvät ohjeet ja neuvot sekä kaverien kannustus: Siinä salaisuus, jolla minäkin onnistuin lumiukossani:
Onhan se aika ”käsintehdyn” näköinen… t. Susu viis vee. Olipa taas mukavaa tuntea onnistumisen iloa!

Lauantai-iltana pidettiin Karvisen ja Tassun kanssa korttisulkeiset (siis lisää askartelua) ja sunnuntaiaamuna pidin itseni kanssa joulutorttusulkeiset. Illan hämärtyessä oli aika lähteä Kakskerran kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja.
Melkein täysi kuu valaisi polkua kun me kolmen sukupolven voimin kävelimme kirkkoon. Äidin ja isän lisäksi mukana oli tänä vuonna myös veljen molemmat tytöt. Mukavaa, että tämä joulunalusperinne jatkuu sukupolvesta toiseen. Laulujen jälkeen Kakskertaseura tarjosi glögit ja poikettiin vielä meillä toisella kupillisella ja maistettiin aamulla leivottuja torttuja ja pipareita. 
Tassu ei tortuista välitä. Se oli ihan samaa mieltä kuin kummityttöni – on eläinrääkkäystä pitää ahvenfileitä tiskikaapissa sulamassa!
Niitä piti odottaa niin pitkään, että välillä piti ottaa torkut tiskialtaassa…
Eilisiltana oli aika aloittaa joulusiivous. Tassun lelulaatikosta. Siivous muka tylsää puuhaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!