keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Messuilua ja loputonta lankaa

Viikonloppuna oli Turussa Osaava Nainen -messut. Meidänkin puoti - teeteeShop Anjalin - oli mukana pikkuruisella osastolla. Torstaina rakennettiin ja perjantaiaamuna juuri ennen hoohetkeä pistettiin kaikki uusiksi... Neulefriikki Piiku oli lupautunut messukaveriksi.
 Ehdittiin saamaan kaikki valmiiksi juuri ajoissa. Tervetuloa toivottaa Susu:
Messuilla kävi kivasti porukkaa pitkin päiviä. Mukavaa oli tavata taas paljon tuttuja ja uusia ihmisiä. Suosituimpia lankoja olivat suloisen pehmeä ja riittoisa lenkkialpakka teetee Cacao sekä tietenkin alpakkasukkalanka teetee Tundra. Molempiin ehdittiin saamaan syksyn uudet värit juuri ennen messuja. Myös Katian Stella ja kuvassa oleva "loputon" Hayfield Spirit kiinnostivat. Puhumattakaan heijastavasta langasta ja Ergonomics sukkapuikoista (molempia tilattu lisää eilen).

Cacaon "vetonaula" oli Piikun Kristiina-poncho sekä yllättäen huppuhuivi ja Tundran tietenkin palmikkosukat sekä muutama uusi ja ennen julkaisematon ohje. Teeteen silvuilta muuten löytyy molemmille langoille runsaasti ilmaisia ohjeita ja koko ajan tulee lisää. Myös suuri osaa teetee Neulelehtien ohjeista löytyy nykyään näppärästi suoraan sivuilta.

Kiitos kaikille messuvieraillemme ja erityisesti Piikulle, joka polvivaivaisenakin jaksoi olla mukana! Ja tietenkin Ida-Marialle, joka piti kivijalkapuotia pystyssä, sillä välin kun meikäläinen hurvitteli messuilla! Kaikkein hauskinta oli kun sain kolme kokonaista työpäivää vaan jutustella ihmisten kanssa ja olla avaamatta tietsikkaa ollenkaan!

Viime viikolla aloitin tuon yläkuvassa olevan huivin tikuttelun. Haeskelin malleja, mutta mikään ei tuntunut sopivan helpolta messuiluneuleelta. Lopulta vaan loin kymmenen silmukkaa ja pistelin menemään. Kuusi kerrosta sileää oikeaa ja kuusi sileää nurjaa. Monissa malleissa on lisäykset joko neljän tai kahdeksan kerroksen välein. Minä "suuri suunnittelija" (olisittepa kuulleet Piikun naurunhörähdyksen) päätin lisäillä joka kuudes kerros vaan toiseen reunaan kunnes lanka loppuu. Ja sitä riitti ja riitti! Kun langan pää viimein alkoi häämöttää, niin aloit toisesta kerästä ruttumyssyä., jonka prototyypin oon tehnyt aikaisemminkin.

Myssyyn meni puoli kerää ja loput tikuttelin huivin jatkoksi. Huivista tuli vähän turhankin iso, mutta senhän voi nyt kietoa vaikka hupuksi:
Koko settiin siis meni 200 g (yht. 690m) Hayfield Spirit -lankaa. Puikoilla 4 tikuttelin. Langassa on kauniit värit ja vaikka se on lähes "kokomuovinen" (=vain 20% villaa), niin sen neulominen tuntui mukavalta eikä se tunnu hiostavalta tai nyppyyntyvältä! Moni on jo tutustunut lankaan ja yksi heistä tuli jo hakemaan lisääkin "pirtua". Spirit on nyt siis mun puheissa pirtu ja minä en ole enää lankakauppias vaan pirtutrokari 😉

Ollaan sitten kellojen ees taas veivailusta mitä mieltä tahansa (mun mielestä voitais jäädä pysyvästi kesäaikaan), niin jotain hyvää siinäkin on - glögikausi alkoi viimein!
Olisinko voinut vastustaa tuon pullon nähdessäni? Neulojan glögi on odottanut hoohetkeä jo pari viikkoa ja sunnuntai-iltana viimein oli sen aika... Tuon jälkeen uni maittoi.

Tassu on jokaisen messupäivän jälkeen saanut palkinnoksi "perjantaipullon" eli herkkutikun. Naamakirjan suosikkiryhmässsäni (kissaryhmä tietenkin) KAIKILLA on jo kissasaippuapullo. Minä laumasielu pelkäsin, etten ehdi Cittariin ennenkuin ne loppuu, mut ehdin sittenkin! Tassu teki eilen tuttavuutta uuden kaverin kanssa ja totesi et ei toi mikään kissa oo ku sillä ei ole edes karvoja:
Samaan aikaan minä tein tuttavuutta uusien heijastavien helmien kanssa... Niistä myöhemmin lisää, mutta jo tänään niitä saa jo puodista! Siinä helmien ja saippuapullon kanssa hässäköidessäni meinasin ihan Tassun unohtaa kotiintulonaput! Mutta se kyllä osaa muistuttaa:

2 kommenttia:

  1. Kiva ruttumyssy, taidan ottaa mallia ku pipo pitäis tehdä.
    Komea Tassu.
    Mä en oo tommosta ihanaa saippuakissaa nähnyt enkä kuullu. Nyt tarttee katsoa sillä silmällä ku meen Cittariin, tai sit noita ei oo ku siellä teillä päin. Noh, kyl varmasti pärjään ilmankin. Lahjaks vois antaa, ehkä.

    VastaaPoista
  2. Voi sun kanssas 😎! Hieno tuli huivista ja kaikki tuon väriset pirtut myytiin, enkä ihmettele yhtään. Ja hauskaa oli. Kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!