maanantai 27. marraskuuta 2017

Kalenterin eka luukku - joulunalusaikaa aurinkoisesti

Jo ensi sunnuntaina sytytetään ensimmäinen kynttilä. Adventtiaika on käsillä. Joulun lähestyessä saamme joka maanatai avata teeteen adventtikalenterin luukun, josta löytyy kiva jouluinen ohje. Eka luukku avataan tänään. Ohje löytyy täältä,  teeteen verkosta ja facesta. Minäpä otin varaslähdön:
Koska marraskuu on ankean harmaa niin päädyin aurinkoiseen keltaiseen! Lankana teetee Saga, puikot 6 mm ja menekki 138 g. Ohjeessa kokoja on vauvasta vaariin. Näitä tikuttelee nopeasti vaikka useammankin parin.
Ennen huovutusta...
Pyöräytin pari kertaa pesukoneessa neljässä kympissä. Mukana oli vanha froteepyyhe. Kokemus on opettanut, että näissä huovutusjutuissa kannattaa aloittaa varovaisesti. Aina voi laittaa koneen uudelleen pyörimään, mutta liikaa huopunutta on vaikea perua...
Seuraava lukku avautuu viikon kuluttua. Mitähän jännää sieltä löytyykään?

Vaikka Martat sanois mitä kaappien siivoamisesta tähän aikaan vuodesta niin joulusiivous on varmaan monen mielessä. Jopa mun. Siihenkin tarjoutuu apu The Lankakaupasta!

SMC Cleany on keittiöapulainen, joka tekee siivouksestakin hauskaa. Pirteän hauskat tiskirätit virkkaa nopeasti. Jopa minä sain aikaiseksi tuon lankojen mukana tulleen ohjeen mukaisen sydämen.

Keltaisen - kuinkas muuten. D-vitamiinia pimeyteen!

Jämälangasta oli tarkoitus virkata vielä japanilainen Tawashi-pesin. Hiukan vajaaksihan tuo jäi, mutta riittävän hyvä koekäyttöön. Karvislandia on mainio paikka kaikkien siivousjuttujen kokeiluun... Hyvin tuntui toimivan. Tiskipöydän ökkömököt irtosivat noin vain. Teen varmaan näitä lisää myös itselleni. Tassukin testasi pesimen ja oli vähän loukkaantunut, kun hyvä lelu otettiin pois...
Cleany soveltuu myös astioiden ja kattiloiden pesuun. Se ei ime tuoksuja, sen voi pestä koneessa 60 asteessa. Materiaali kestävää polyesteriä. Kerässä on 50 g ja 43m, hinta 3,30 €. Siivoilukin VOI olla hauskaa jos on kunnon välineet! Aion kokeilla oman kylppärin kaakeleihin seuraavaksi. Enkä ollenkaan muista niitä aikoja mun meikäläinen nosti nokkaansa ja sanoi et "Meillä ei muoviä myydä!" Tätäkin tavaraa on vaan pieni erä.

En nyt oikein tiedä oliko meillä viime viikonloppuna viime vuoden joulukauden päättäjäiset vai tämän vuoden kauden avajaiset. Vietettiin myöhästynyttä isänpäivää Atussa. Mun mielestä joulukinkku on aina ollut joulun sapuskoista turhin. Mut nyt saatiinkin syödä kinkkua lämpimänä suoraan uunista! Veljeni on oikea kinkkumestari - siinä perheessä on tänäkin vuonna paistettu ainakin pääsiäis- vappu- ja juhannuskinkut ja nyt siis isänpäiväkinkku! Koko suku oli koolla ja kahdeksan kilon kinkku katosi tunnissa (väittää kummityttöni - oikeasti siitä jäi ainakin hernesoppa-ainekset). Seuraavana päivänä ei tarvittukaan "oikeaa" ruokaa. Risunuotiossa paistetut makkarat riittivät ihan mainiosti!
Tassulla oli vauhti päällä, eikä se suostunut kuvattavaksi koko viikonloppuna. Onneksi nuori neiti kävi Mummin kanssa leikkimässä ja piirustussession päätteeksi minäkin sain hienon teoksen:

Eikös olekin näköinen?

Tätä viikonloppua ollaan vietetty Karvislandiassa. Minä olen tikutellut pipoa, haravoinut ja kuurannut Reppulin ulkoa ja vähän sisältäkin. Sillä välin "meidän pojat" ovat huolehtineet ruokahuollosta. Tassu miettii et "Missä hauki viipyy"?
 Myös kiuaskivet vaihdettiin. Ilman apulaista ei siitäkään hommasta olis tullut valmista...
Hyvät löylyt oli!

5 kommenttia:

 1. Piirrokuva on just näköinen, menoa ja meininkiä tassuissa mutta ilme on se tuttu 'missä mun kalat on, tms'.
  Helpot on nuo tossut tehdä.
  Mä niiiin haluaisin semmosta just paistettua oikeata kinkkua, nam.

  VastaaPoista
 2. neuloo mopsien kanssa27. marraskuuta 2017 klo 18.15

  Jumankekk, nymmää ymmärsin ! Heti huomenna putsauslankaa, pakko kokeilla, jos sillä lähtisi vaikka mopsinkuolat linsseistä.
  Harvoin näkee noin hienoa kissankuvaa, värisilmäkin on taiteilijalla täydellinen ja malli tietysti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kluutulankaa! En kyl kakkuloit putsais. Voi tulla naarumui.

   Poista

Kiitos kommentistasi!