maanantai 4. joulukuuta 2017

Palmikkopipa heijastinhelmillä

Joskus on onni päästä koeneulojaksi. Tai onni ja onni - hassunhauska tilanne oli tässä pari kuukautta sitten, kun yhdessä tilaisuudessa vitsailtiin et mulle pitää laittaa koeneulontaan ku oon tällanen pahasuinen ja häijy ohjepoliisi... Hiukan nolotti. Kauniin palmikkomyssyn ohjeen on suunnitellut Heinin Pia Kaukinen.

Ku sillä hetkellä oli kaikkia naismessuja sun muuta tulossa, niin välitin homman teeteen Primanovan kera ystävälleni Piikulle... Vasta nyt olen itte saanut aikaiseksi neuloa oman versioni. Helppoahan mun kun sitä ennen olin saanut ohjeet sekä suunnittelijalta, tarkennukset Piikulta sekä Pitsi&Palmikon Anulta! Voila:
Vimeistelyä valmishan tuo oli jo viikko sitten... Miten voi tupsun tekeminen ja langanpäiden päättely ollakin niin vaikeaa? Vaikka on käytössä tupsuhärvelit ja kaik?
Ohjeen lankana oli kakskinkertainen Lanett, mutta meidän hyllystä ei enää Lanettia löydy, joten toteutin pipon kaksinkertaisella teeteen Helmi -merinolla.  Ohjeen puikkokoko (=4,5 mm) tuntui järjettömän suurelta, joten tikuttelin 4 mm puikoilla. Jälkeenpäin huomaan, että se 4,5 olisikin ollut paljon parempi. Myssy on napakka, mutta aika krouvin tuntuinen. Isommalla puikolla olisin saanut pehmeämmän... Kuten tämä Piikun teeteen Primanovasta tehty (puikkokokoa en tiedä, ehkä 3½ tai 4 mm?) Joka tapauksessa- kumpi tahansa lanka niin kaksi kerää riittää. Mulla meni kaksinkertaista Helmeä 85 g (ilman tupsua).
 Mallineule on klassisen kaunis ja alun jälkeen helppo oppia. 

Alun perin oli tarkoituksenani "peitellä" omat virheeni heijastinhelmillä ompelemalla helmet myssyn ympäri tekeemiini (en lukenu ohjetta, siin oli kaik ookoo) virhekohtiin. Perustelin ittelleni, et näin heijastavat helmet näkyy joka suuntaan... Karvisen ehdotuksesta lisäilin helmiä vielä pikkupalmikoidenkin kohtiin. 
 Ainakin täällä meidän leveys/pituuspiireillä talvi on viime vuodet olleet vaan mustaa, mustaa ja vähän hämärää kahden mustan välissä. Heijastimille on tosissaan tarvetta. Yhtenä päivänä väsyneennä ja kiukkuisena kotiin ajaessani huomasin vahingossa pari nuorta pyöräijää mustissa vaatteissaan ILMAN MITÄÄN VALOJA TAI HEIJASTIMIA! Äkkijarrutuksen jälkeen kiukuspäissäni kiroilin et seuraavalla kerralla ajan kyl ylitte... Se oli vaan uhoa, mutta aika halpa henkivakuutus heijastin todellakin on. Olen myös kuullut monilta asiakkailta, et nuorten mielestä on NOLOA käyttää heijastinta? Onko noloa olla näkyvissä ja pysyä hengissä? Lapseton vanhapikatäti ei ymmärrä.

Helmethän eivät ole CE-merkittyjä oikeita heijastimia, mutta toimivat - niitähän voi salaa ujuttaa teinienkin neuleisiin tai ulkovaatteisiin...
Ohjeen Palmikkopipaan voi saada meiltä Anjalinilta ja Pitsi&Palmikosta lankojen ja helmien kera. Ja heijastavaa Reflective-lankaakin on taas tulossa huomenna.
Pysytään hengissä!

2 kommenttia:

  1. Tosi kivat palmikot pipossa ja noi helmet vaikuttaa mielenkiintoisilta. Laitan korvantaakse, en helmeä mutta idean;)

    VastaaPoista
  2. Ihana pipo! Vois vaikka joulun jälkeen ittelle tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!