maanantai 11. joulukuuta 2017

Saunatonttuja kolmannessa luukussa

Teeteen adventtikalenterin kolmas luukku aukeaa tänään!

Minäpä olen jo etuajassa testannut ohjeen. Mun tontuista tuli tällaiset vähän vanhanaikaiset saunatontut.

Vaikka koukkuun tarttuminen tuntuu aina kamalan hankalalta, niin tällä kertaa innostuin niin, et tein toisenkin! Kahdesta teetee Saga -kerästä saa kaksi tonttua ja lankaa jäikin. Juhlan kunniaksi saunatonttujen nuttuun tuli hiukan glitteriäkin.
Mun mielestä tonttu näyttäisi ihan mukavalta ilman pesukonekäsittelyäkin! Myös Tassu oli kiinnostunut - kunkas muuten.
Lanka siis teetee Saga (100% villa, 100g=140m), koukkuna kokeilin ekaa kertaa Prymin Ergonomista nro 6 ja sillä virkkuu sujui sutjakkaasti. Kun ohje oli tullut tutuksi, niin tonttu kakkonen syntyi jo vajaassa parissa tunnissa! Kimalletta herrojen nuttuun tuo Anchor Metallic. Ohje löytyy jo nyt meidän verkkokauppamme sivuilta ja varmasti myöhemmin tänään myös teeteen ilmaisista ohjeista.

Huovutin ensimmäisen version neljässä kympissä pikapesuohjelmalla. Tulos - ei mikään. Äkäisenä laitoin koneen samantien uudelleen pyörimään kuuden kympin hienopesuohjelmalla... Tulos - kylläpä huopui! Jopa niin, että leipäveisellä jouduin vähän availemaan kiinni huopunutta hiippaa... Kakkonen sai huopakäsittelyn just niinkuin ohjeessa sanotaan eli 40 asteessa heinopesuohjelmalla ja hyvä tuli. Miksiköhän mun pitää aina tehdä joku juttu ohjeesta poiketen?
Saunatonttujen mutustelema kaupasta ostettu pipari näyttää tosi hienolta! Ainakin verrattuna niihin, joita me perinteitä noudattaen leivottiin kummitytön kanssa eilen... Hyvissä ajoin tein taikinan, mutta joku mitta oli "vähän" pielessä ja jauhoja oli liian vähän. Kummitytön ilme oli näkemisen arvoinen kun eka pellillinen nostettiin pois uunista. Itku ei varmaan ollut kaukana... Ehdottelin jo et mennään kauppaan (vaikka vastustan kaupassa käyntiä sunnuntaisin) ja ostetaan valmistaikina! Ei sentään.  Hätä keinot keksi ja saatiin loppujen lopuksi ihan kelvollisia ja nättejä pipareita niin paljon, että riittää varmasti koko suvulle! Perinteitä noudattaen myös yksi pellillinen poltettiin hiiliksi... Onneks ne oli niitä rumia. Hyvältähän ne rumatkin maistuvat - varsinkin homispalleroissa:
Näitä maisteltiin glögin kera kun tultiin takaisin Kakskerran kirkosta laualamasta kauneimpia joululauluja. Laittaisin linkin ohjeeseen, mut en löydä sitä. Yhteishyvän sivulla muistaakseni on. Tänään maistuivat vielä paremmilta kun maut olivat vähän tasoittuneet. Nam!

Salon Seudun Kädentaitajien pikkujouluihinkin erehdyin perjantaina... En yhtään muistanut, että ruuan jälkeen siellä joutuu aina askartelemaan! Kivaa oli ja sain taas kerran kokea onnistumisen iloa:
Tuolla joukossa on se minunkin korentoni. Kotona vielä modasin omaani ja laitoin pari heijastavaa helmeä kropan jatkoksi.

Koska en sattuneista syistä pitkiin aikoihin ole julkaissut yhtään auringonlaskukuvaa niin... 
Itsenäisyyspäivän auringonlasku Majakkarannassa.

Vielä yksi adventtikalenterin luukku on jäljellä. Se avautuu 18.12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!