sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Neljännessä luukussa virkatut joulupallot

Huomisaamuna avataan teetee Adventtikalenterin neljäs ja viimeinen luukku. Luukusta löytyy ohje virkattuihin joulupalloihin. Ohjeen saavat Anjalinin sähköisen uutiskirjeen tilaajat jo aamuaikaisella. Ohje julkaistaan myös teeteen verkkosivulla ja facebookissa maanantaipäivän aikana. Minäpä otin taas varaslähdön...
Lankana näissä on teetee Alpakka, virkkuukoukku nro 2,5mm. Yhdestä kerästä saa ainakin 5 palloa ja ohje on helppo ja nopea (jopa minun mielestäni). Ennen joulua ehtii vielä tehdä monta!

Sidoin palloihin ripustusnauhat, mutta hauskaa olisi myös tehdä monta ja laittaa sisälle ledit ja tehdä palloista valopalloketju!

Hiukan hirvitti pallojen kovettaminen - alpakkalankaa liimaseokseen... Mutta suloisen utuisena langan pehmeä olemys näkyy myös erikeepperikylvyn jälkeen. Siis seokseen puolet Erikeeperiä ja puolet vettä. Lilluttelin virkkut läpikotaisin märäksi liimasotkussa, puristelin ylimääräiset pois ja puhelsin sisään ilmapallon. Sitten vaan yön yli kuivumaan:
Hauskin homma oli tietenkin puhkoa noi ilmapallot. Yksi palloista oli tyhjentynyt itsestään ja lopputulos oli aika mielenkiintoisen muotoinen...

Koska kässäpussissa pyöri vajaa kerä Metalliccia, niin virkkasin siitä pari kimaltavaakin. Kakkosen koukulla. Ihan nättejä näistäkin tuli:
Viime tiistain lumimyräkän jälkeen keskiviikkona oli upea aurinkoinen (vapaa)päivä. Oli pakko ikuistaa upea sininen hetki kotiparvekkeelta, koska eihän sitä tiedä näkyykö lunta näillä leveysasteilla tänä talvena toista kertaa:
Kuka väittää et aina on pimeää ja sataa? Tänä aamunakin paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta!
Vuoden pimein hetki on torstaina 21.12. noin neljältä iltapäivällä ja jouluaattona päivä on jo kokonaisen minuutin pidentynyt. Viikko vielä ja lähdetään kohti valoa!

5 kommenttia:

 1. Suloisia palloja! Ehkä ensi syksynä saan kokeiltua, kun kaikki muut ovat jo unohtaneet valopalloilun. Ilon kautta valoa kohti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen vuoden kuluttua on sun vuoro Marjut! Mä tein ekat isot pallot kaks vuotta takaperin, ja silloin olet kommenttiin kirjoittanut, et viiden vuoden kuluttua teet ;)

   Poista
 2. Onpas kivat pallo, Teeteen Uutiskirje on joskus mulle tullut .. taitaa olla unohtnut vanhaan sähköpostiin. Pitää uusia se tilaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee välillä kaks kun on uudelleenohjaus vanhastakin sähköpostista. Toisinaan olen ihmetelly et missä se kirje kun kaikki muut on saaneet. Silloin kannattaa tarkistaa roskapostikansio!

   Poista
 3. Hauskoja palloja. Ensi vuonna tai seuraavana vuonna... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!