tiistai 15. toukokuuta 2018

Kesäsukat, sydänjakku ja juhlintaa

Meni torstai, mutta tällä kertaa ei tullutkaan Adalminapäivitystä. Palat on yhdistettynä, mutta reunus tökkii. Ja näillä keleillä ei kovasti haluta istua villapeitto sylissä. Kyllä se vielä valmistuu...

Pikkukässy sen sijaan sopii näin kuumalla. Tikuttelin kesäsukkalanka Palmasta pitsiset kesäsukat:
Asiakas kyseli verkkokauppamme sivuilla kuvassa olevan sukan ohjetta... No eihän sitä ollut, joten loin silmukat ja kuvaa katsoen yritin tehdä samanlaiset. Aika hyvin onnistui ja nyt on se ohjekin! Ei ehkä ihan samanlainen, mutta sinne päin.
Lanka Hot Socks Palma, menekki 68 g, puikot 2,75mm.

Helatorstai vietettiin Atussa. Puuhastelun jälkeen lämmitettiin tynnyri ja testattiin uudet uimaportaat.
Pieniä kässyjä on kiva tikutella. Teeteen verkkolehdessä ollut sydänjakku on ollut tosi suosittu malli. Mullakin tämä on jo kolmas!
Tällä kerralla toteutin mallin Adriafilin Bucanevesta. Lanka on niin suloisen pehmeää, ettei ikinä vois uskoa, että se voi olla villaa! Puikot 3,5 ja 4 mm, menekki 123 g. Ohjeessa on lankana teetee Primanova ja menekki varmaan hihasta vedetty 250g...

Muut kässyt on viime aikoina jääneet vähiin. Viikonloopuna kun juhlittiin viisinkertaisesti! Ensin pidettiin launatai-iltana pienen ja vähän isomman pojan synttärikekkerit muurinpohjalettukestien merkeissä! Muurikkaletuista oli monta ihanaa muistoa koko porukalla. Ja ehkäpä nyt saatiin siirrettyä perintöä myös suvun pienille! On se tarkkaa puuhaa...
Jokainen paistoi oman lettunsa. Pienimpiä vähän autettiin. Tassu ei letuista piitannut, mutta nautti täysillä olostaan ulkona ja ehtymättömistä ahvenherkuista!
Sunnuntaina juhlittiin äitejä. Kolminkertaisesti. Oli suunnitelmissa "äitien vapaapäivä" ja melkein onnistuin saamaan kuvan, jossa äiti ja käly istuivat hetkisen paikoillaan. Kolmas äiti oli leiponut kakun:
Ma sain kasata voileipäkakut. Ne on aina mun juttu. Sopivaa puuhaa, koska ei tarvii pelätä niiden unohtuvan uuniin ja kärventyvän kekäleiksi... Koristeet tietenkin unohdin kaupunkiin, mutta luonnostahan niitä löytyi: orvokkeja ja koivunlehtiä. Ei ne kakut nättejä ollu, mutta varmaan maistuivat, koska murustakaan ei jääny!
Kahvittelun jälkeen vielä vähän leikittiin ja minäkin sain oppia frisbeen heittoa:
Koska meillä Tassun kanssa oli niin mukavat oltavat, niin pyydettiin vielä kortteeria yhdeksi yöksi ja lähdettiin kaupungin helteeseen vasta maanataiaamuna. Sitä ennen taas saunottiin ja uitiin (siis ei Tassu) ja illalla pelattiin ja sauhutettiin ahvenia:
Tassu nautti olostaan villinä ja vapaana:
Arki ei oo kivaa. Kauhea räkätauti on iskenyt ja mun silmät on täynnä rähmää ja punaiset ja turvonneet. Tässä sitä kirjoitellaan ajan kuluksi kun odottelen aikaa terveyskeskuksessa. Toivottavasti tulee hyvät tropit, jotta launataina olen ihmismäisen näköinen enkä tämmöinen punasilmäinen särkikala! Ja et miksi? No tietenkin siks et meillä puodissa on taas perinteinen Hullun Halpa Lauantai!

P.S. Näin mä kärmeksenkin. Rannassa uimasta tullessa. En kerkiny katsomaan minkä merkkinen oli ku juoksin karkuun. En kiljunu. Ja kävin uimassa myöhemminkin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!