torstai 3. toukokuuta 2018

Adalminan peitto CALin viime vinkit ja vappu mökillä

Adalminan Helmi CAL alkaa olla lopuillaan. Tänään olemme saaneet viimeiset vinkit, satu alkaa olla päätöksessään. Jäljellä on enää pienet palat 9 ja 10 sekä yhdistämisohje. Varsinkin yhdistämisohjeesta tykkäsin. Mulle kolahtaa tuollaiset lauseet ku "ompele niin kuin omasta mielestäsi hyvä tulee".
Oikealla Kruunun sovitus (Pala 9):
"Kuningas kuulutti kirkoissa kaikkia 18 vuoden ikäisiä tyttöjä kruunua koettamaan. Oli kaunis kesäpäivä ja vähintäänkin tuhannen tyttöä seisoi pitkissä jonoissa, mutta kruunu ei sopinut kenellekään heistä. Illan päätteeksi nähtiin pieni tomupilvi kaukana metsän rannalla. Köyhä paimentyttö ajoi vuohia maantiellä: ”Koettakaamme kruunua paimentytön päähän”, sanoi prinssi." 

Vasemmalla Anteeksipyyntö (pala 10).
"Saadessaan helmen takaisin, Adalmina sai takaisin myös kaikki punaisen haltiattaren lahjat. Hän myös muisti, kuinka ilkeä hänen sisunsa oli ennen. Sen vuoksi hän lankesi isänsä ja äitinsä eteen ja pyysi heitä antamaan anteeksi entistä ylpeyttään. Hän talutti esille köyhän metsätorpan eukon, syleili häntä ja sanoi: ”Armelias on rikkaana köyhyydessänsä, vaan rikkaalla, jonka sydän on kova, on tarvetta ja puutetta kaikkien aarteittensa keskellä”.

 Virkkailin vappuna pieniä paloja. Muutaman kerroksen siinä välissä ja muutaman kerroksen tässä välissä. Yhdellä ja neljällä värillä.
Nyt on aika alkaa miettiä palojen yhdistämistä ja järjestystä. Tänään töistä tullessa levitin kaikki tähän mennessä virkatut palat ja yritin suunnitella järjestystä... No eihän siitä mitään tullut!
Yhdellä laatupäälliköllä on vankka mieleipide asiasta... Eikä se ainakaan yhtään auta tätä pohdintaa! Ainakin yksi pala pitää vielä virkata. Tai sitten neljä pientä. Teenkö yksivärisiä vai nelivärisiä? Mulle on tulossa vaan puolikas peitto ja sekin omasta mielestäni melkoinen saavutus. Ainakin jos se joskus tulee valmiiksi ;) Epävirkkaaja kun olen... Mut kivaa on ollut ja paljon olen oppinut sadun maailmassa.

Lankatarjous on voimassa vielä tämän päivän eli 3.5. mutta ohjeet ovat teeteen sivuilla ja linkkinä meidän verkkokaupassamme jatkossakin. Jos et vielä ole lähtenyt sadun maailmaan, niin ehtiihän sitä. Kesä on parasta virkkuuaikaa!

Mun viikonlopun virkkuut jäi tietenkin vähiin vaikka vappuaattona olikin vapaapäivä. Sunnuntaina satoi ja yks meistä oli tosi kiukkuinen ja kökötti terassilla - ulkoillen kissamaiseen tapaan:
Meikäläinen iloitsi oikeasta lorvipäivästä. Pesi saunan ja kuurasi saunakamarin. Kaiken sateen jälkeen iltarusko kruunasi maiseman ja lupaili parempaa keliä:
Sinitiaiset rakentaa pesää mökin edessä olevaan pönttöön. Ja kerran laskin yhdellä silmäyksellä 27 joutsenta! Yksi yksinäinen meidän rannassa aatonaattona:
 Aamulla herätessä sää oli kirkas, mutta vastaranta oli kadonnut.
Verkko nostettiin ja siellä olikin komea saalis: Kuus kuhaa ja kuus ahventa! Tassu sai heti aamupalaksi yhden affenan fileet. Loput laitettiin sumppuun.
Ja koska vappu on työn juhlaa ja mulla vapaapäivä niin puuta nurin:
Tämä rumakuusi oli kallellaan sähköjohtoihin ja varjosti takaterassin mahdollisia pekoniaamiaisia.
Koivu oli kans vaarallisesti kallelaan sekä kaivoon, sähköjohtoihin ja ehkä myös naapurien mökkelöihin... Mut se tais olla suurin ja siitä tulee ens vuodelle puuta vaikka kuinka!

Nii et tiedoksi: Saaressa on edelleen sähköt! Kuvassa näkyvat jatkettavat tikkaat on lainattu naapurista. Lupakin kysytty. Joku vuosi siten, mut on kuulemma edelleen voimassa. Palautusreissulla Tassukin tuli mukaan:
Jos vaikka kummeilta sais kans pienet siikamaistiaiset... Aina ei niin hyvät maisemat ole kissallakaan. Mut onneksi sitä voi sateellakin olla ulkona ja mököttää terassilla ja katsoa meikäläistä sillä mielellä et "viitteisiks tuon suihkun sammuttaa"?
Vappu siis meni kivasti ja asianmukaisesti "työn merkeissä", mutta paljon mukavaakin ehti mukaan - kun saaressa saatiin olla kolme kokonaista päivää! On grillattu, saunottu, pulahdettu mereen, joka on jo yli 7-asteista ja nukuttu pitkät yöunet ja vähän touhuttukin ja herkuteltu. Romantiikkaakaan ei puuttunut...
"Kukkakimppu" Karviselta :)

4 kommenttia:

  1. Kiva mökkivappu. Kyllä tuosta kukkakimpusta vielä kaunis vihreä puska tulee kunhan saa vettä, lämpöä ja rakkautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen avulla syttyi hellatuli vapunpäivän aamuna :)

      Poista
  2. Ihana vappu mökillä. Tulipa kauniit palaset peittoon.

    VastaaPoista
  3. neuloo mopsien kanssa4. toukokuuta 2018 klo 20.43

    Palaset on nätit, ei vaan ole minun kaakunpalani. Auringonlasku, joutsenet ja luontokissa Tassu herättää enemmän tunteita. En millään lailla mollaa, mutta mutta mutta...Karvinen ja risukimppu on kyllä niin hellyyttävä ja herkkä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!