tiistai 29. toukokuuta 2018

Helppo kesätoppi Skyestä

Viime viikolla ilmestyneessä Kotiliesi Käsityö -lehdessä oli tosi monta kivaa kesäistä mallia. Mulle kolahti heti kesätoppi (malli 16). Ohjeen lanka oli Katia Mini Washia. Lankakarttoja tutkailtuani totesin, että Shoellerin Skye on ihan samaa tavaraa. Siispä puikkoja kaivamaan!
Toppi valmistui ihan pikavauhtia! Loin silmukat perjataina iltapäivällä ja muutaman perjantai-iltaisen telkkuohjelman jälkeen olin jo kädentiellä!

Lanka on jännä, nauhamainen ja tosi kevyt. 50 gramman kerässä on 200 metriä. Materiaali on polyesteriä ja viskoosia, puikkosuositus 5-6.
 Malli on tosi helppo, joten sopii kesäkässyksi vähän vähemmän neulovallekin! Helman muoto syntyy puikkokokoa vaihtamalla, joten mitään kavennuksia ei tarvii miettiä. Senkun pistää menemään. Aloitus kympin puikoilla, 18 sentin jälkeen vaihdetaan puikot pienempiin. Toinen puikko 7 mm ja yoinen 8. Taas 18 senttiä ja vaihdetaan vitosen puikkoihin, joilla tikutellaan yläosa. No mullahan ei kympin puikkoja ole, mut ysit löytyi ja niillä neuloin helman.
Jos toppi tuntuu liian avonaiselta, niin alle pikku teepaita. Kiva yksityiskohta oli pääntien reunan kuvio, joka syntyi virkkuukoukun avulla. Ohje oli selkeä. Siitä plussaa!
Lankaa kului vaivaiset 132 grammaa! Ohjeessa oli paljon kokoja ja suurinkin XXL (RY 128 cm) syntyy kolmesta kerästä! Kiva ja nopea oli tää. Mitähän seuraavaksi? Ainakin tänään taas puuhommia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!