sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Heijastavia

Saatiin puotiin heijastavaa Perfect Reflect -lankaa. Alkaa olla ajankohtaista, sillä iltaisin on jo tosi pimeää.

Kuvan pipo tulee yhdestä kerästä. Vyötteestä löytyy ohje suomeksi. Ja kun valo osuu niin kyllä loistaa! Tämän vuoden langassa on mukana myös 20% villaa ja värivalikoimassa se valkoinen, jota viime vuonna kaivattiin kovasti.
Heijastavat helmet oli viime sesongin hittijuttu. Vain mielikuvitus on rajana... Katsokaapa Sindin hienoja valjaita:
Emäntänsäkin näkyy iltalenkillä, vaikka onkin mustassa palttoossa:
Ei sit tarvii kertoa Tassulle, että blogissamme esiintyy koira!

Itse kokeilin kaikenlaisia virkattuja heijastinhelmijuttuja, mut lopulta toimivin idea syntyi neulomalla:
Pujotin helmet lankaan etukäteen. Loin 15 silmukkaa ja neuloin tiukkaa ainaoikeaa (lanka Salla, puikot 2½). Helmi asetetaan kahden silmukan väliin ja se asettuu työn vastapuolelle.Kun tekee tarpeeksi tiukkaa, niin helmi pysyy paikoillaan. Muutama kerros väliin ja taas helmiä. Tää on siitä kiva. että näkyy joka puolelle, ei kilise ja kolise eikä tartu mihinkään.
Vähempikin helmimäärä olis riittänyt. Tässä koekappaleessa on 20. Tein vielä toisen, jossa on keskellä yks helmirivi (10 kpl) ja sekin on ihan riittävästi. Siitä ei oo kuvaa.

Nää on kivoja, mutta eivät silti korvaa oikeita CE-merkittyjä hejastimia. joka tapauksessa kaikki pimeässä näkyvyyttä parantavat on hyvä juttu!

1 kommentti:

  1. Minullakin odottaa kaksi kerää tuota heijastinlankaa. Hyvin tosiaan näyttää heijastavan. Toinen pitää neuloa itselle koirankävelytyspipoksi ja toinen teinille muuten vaan :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!