lauantai 1. syyskuuta 2018

Festarineuleena sytomyssy

Koska en tartte. Ainakaan vielä.

Kävin pari viikkoa siiten joukkomammossa. Sanoivat tuloksen tulevan postissa kuukauden kuluttua. Arvatkaas meinasinko saada halvauksen, ku kirje tuli jo viikon kuluttua viime viikon perjantaina! Mietin, et jos avaisin sen vasta viikonlopun jälkeen, mut sit päätin et samantien vaan - asia kuitenkin pyöris mielessä koko viikonlopun ja Tassufestarien ajan.

Tulin niin iloiseks, että päätin seuraavan aloituksen olevan sytomyssy. Jollekin, joka tarvii.
Viikonlopun viettoon lähtiessä heitin kassin pari vajaata kerää Katian Cotton 100% ja lauantaiaamuna ennen Tassufestareille lähtöä loin 120 silmukkaa 40 cm 3 mm pyöröille. Resorin jälkeen heitin silmukat 50 cm 3 mm bambupyöröille. On muuten ihan paras pipopuikkopituus tuo 50 cm!
 Kiva helppo "seurusteluneule", joka tuli päivän aikana melkein valmiiksi. Tietenkin siellä festareilla tuli muutama kysymään mitä neuloin. Oli niitä, jotka eivät olleet kuuleetkaan sytomyssyistä ja myös niitä, jotka olivat myssyjä neuloneet. Kyllä tuntui mukavalta, kun vieressäni istunut rouva kiitti tekijöitä. Hän oli syöpähoitojen seurauksena menettänyt hiuksensa ja saanut Tyksistä myssyn mukaansa. Kiitokset leviää kaikille tekijöille nyt tätäkin kautta.
Lankaa kului 67 g. Peessi meni kaikki ja valkoista jäi nöttönen. Resori 1 kiertäen o, 1 n ja loppu sileää ja siellä täällä muutama nurja. Kavennukset kuudessa sektorissa.

Tassufestarifiilistely on jatkunut koko viikon. Varsinkin Tassu on nauttinut tuliaisestaan.  Yksi osallistujista oli tehnyt minttulelun jokaiselle kotiin vietäväksi. On pitänyt vähän säännöstellä, ettei katti ole koko ajan ihan minttupöllyissään:

Syyskuu alkoi ja kesäaika päättyi. Nyt on taas lauantaitkin työpäiviä. Oikeastaan aika kivaa. 

Mukavaa syyskuuta!

P.S. Salossa järjestetään torstaina 6.9. Taiteiden Yä. Kaikkea kivaa häppenikiä keskustassa klo 14-23. Meidänkin puoti on torstaina auki iltayhdeksään! Tervetuloa!


4 kommenttia:

  1. No jösses miten on hyvät mintut tuossa lelussa. Ymmärrän, että pitää säännöstellä.
    Mulla on noi sytomyssyt jääneet tekemättä, ai ai. Mä niin ihailen Lankapirtin Matleenaa kun hän aina vaan jaksaa ja jaksaa myssyjä tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, KristiinaS, sanasi lämmittävät mukavasti! :)

      Poista
  2. neuloo mopsien kanssa2. syyskuuta 2018 klo 15.27

    Kiitos hänelle, joka myssyistä kiitti, niitä "muutaman" olen tehnyt ja vastakin aion tehdä, mutta tällainen kiitos lämmittää! Kaunis myssy sinulta! Joka kuvauksen jälkeen, ennen rintasyöpää, sen ilmaannuttua ja sen jälkeenkin aina yhtä jännää avata kuori, onko vaiko eikö ja jos vastaus tulee nopeasti miettii, että olenko hätätapaus ja jos vastausta ei kuulu, miettii, etä miksi se viipyy.
    Hyvä, oikein hyvä, kun sait iloisen tuloksen. Taidan pistää oman myssyni puikoille, ellen tänään, niin lähipäivinä.

    VastaaPoista
  3. Tulipas siellä kiva myssy! Joku on hyvillään sen saatuaan. :) Ja minäkin olen taas hyvilläni noista kiitoksista vieressäsi istuneelta rouvalta. Niitä' on aina mukava saada. :) Muuten minustakin on tuo 50cm:n pyörö paras myssyn tekoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!